sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

078

Hieno päivä takana kaikinpuolin, ja kiva tallipäivä hyvässä seurassa. Meillä oli tänään tiedossa hierojan käynti, Goldia hieroo ystäväni Riikka. Ollaan sovittu Riikan kanssa niin, että maksan hänelle hieronnat ratsastuskertoina, joka sopii tälläiselle penninvenyttäjälle paremmin kuin hyvin. Riikka saa myös hyvin tuntumaa ponin jumeihin selästä käsin, ja huomattiin tänäänkin yhteys vasemman laukan ongelmiin hieronnan yhteydessä. Goldin vasen lapa oli melko jumissa, lavan takana oli perunapelto hieman kainalon yläpuolella. Se saatiin hierottua auki, ja varmasti ponin on nyt mukavampi käyttää itseään vasempaankin kierrokseen. Ehkä se johtuikin osaksi tästä kun mielestäni vasen kierros on ollut aina meille hankalampi?

Riikka teki Goldin kanssa ihan perusjuttuja, ja itse istuskelin kentän laidalla kamera kädessä. Alussa Goldi oli todella yhteistyöhaluton, se on alkanut nyt luistamaan työnteosta aina tilaisuuden tullen. Se selvästi testaili Riikkaa, ja oli kovasti sitä mieltä että on kivempi keskittyä kaikkeen muuhun kuin työntekoon. Mielestäni on kuitenkin mukava antaa ihmisten itse löytää ne toimivat nappulat, enkä halua alkaa neuvomaan ketään sen ratsastamisessa päätäpahkaa. Vartin jälkeen Riikka tuskaili minulle, että poni tuntuu keskittyvän kaikkeen muuhun ja tiputtelee laukkaa raville ja nostelee sen jälkeen pelkkää vastalaukkaa.

Alun uppiniskainen poni, joka keskittyy kaikkeen mikä ei tapahdu kentällä tai selässä.

Alkutunnin laama..

Annoin pari vinkkiä, joilla saan ponin itse toimimaan. Goldista usein luullaan, että se on automaatti ratsastaessa, joka on totta oikeastaan ainoastaan sen osalta että se menee helposti pää muodossa. Siihen että se liikkuu rehellisesti oikein ja itseään käyttäen tarvitaan kuitenkin ratsastustaitoa ja niiden oikeiden nappuloiden painelua. Olen ratsastanut Goldia jo niin pitkän aikaa lähes yksin, että se toimii omilla avuillani helpoiten. Neuvoin Riikkaa ottamaan edestä tasaisen tuntuman, varsinkin sisäohjalla. Goldi on helpoin ratsastaa jalalla takaata eteen, kohti ohjastuntumaa. Sisäpohje on sen kanssa oikeasti elintärkeä, sen avulla saa mainiosti ylläpidettyä oikean tahdin ja pyöristettyä sitä.

Neuvojen jälkeen Goldi muuttui ihan täysin erilaiseksi. Riikka sai sen ratsastettua upeaksi, vastaanottavaiseksi ja aktiiviseksi. Se alkoi työntämään takaa eteen, ja kasvoi varmaan 10 senttiä ylöspäin. Oli ilo katsoa noin suurta eroa yhden tunnin aikana, kun alussa poni muistutti lähinnä ratsastuskoulun pullaponia ja lopussa siitä kuoriutui oikea kouluponi! Vasen laukka oli edelleen ongelmia tuottava, mutta neuvoin Riikkaa antamaan sisäohjalla tilaa noston jälkeen ja ylläpitämään ulkopohkeella laukan. Tadaa, ongelmat kaikkosivat tiehensä.
Sitten vielä tarinan paras kohta: löysin Goldille koulukisaajan! Riikan kanssa juteltiin, että hän voisi alkaa käymään Goldilla koulukisoja tässä kevään ja kesän aikana. Minulla ei ole suurempaa mielenkiintoa koulukisakenttiä kohtaan ja Riikka on tällä hetkellä hevosta vailla. Riikka ei ainakaan toistaiseksi ala käymään mitenkään viikoittain ratsastamassa, mutta sen verran että saa treenattua kisoja varten. Hänen ystävänsä Noora alkaa pitämään ratsukolle tunteja ja valmentamaan heitä kisoja varten. Upea uutinen, sillä toki haluaisin että poni saisi kokemusta myös kouluaitojen sisältä. Itse keskityn mielummin estekilpailuihin.

Takajalatkin löytyi mukaan!

"Ei mitään töitä nyt jooko!"

Upeaa!





Loppuraveja rennommin :)


Esteratsastuksesta puheenollen, lähdetäänkin kisoihin jo ensi viikonloppuna. Lauantaina on Kalliorinteessä seuraestekilpailut, ja se on meidän tallista vain 10 kilometrin päässä. Saatiin kyyti onnistumaan ja ilmoittauduin tänään luokkiin 70cm ja 80cm. Pauliina lähtee Sepon kanssa mukaan, auki on vielä menevätkö hetkin molemmat vai ainoastaan 80cm. Tämän jälkeen meillä on kilpailut heti seuraavana viikonloppuna Tuomarinkylässä. Sitten seuraavat kilpailut saattavatkin mennä pidemmälle, luultavasti toukokuun alkupuolelle. Valmentaja on myös kovasti etsinnöissä, saa vinkata hyviä tuttuja valmentajia jotka liikkuvat täällä Vantaan/Keravan alueella!

Nyt ponilla tulee kaksi päivää löysäilyä, huomenna menen sen kävelyttämään maastoon ja tiistaina on kokonaan vapaapäivä. Keskiviikkona oli puhetta että mentäisiin Millan kanssa tallille, jos Millakin pääsisi selässä käymään. Torstaina voisin pitää toisen vapaan, perjantaina on Riinan vuokrauspäivä. Lauantaina kilpailut, ja sunnuntaina lähdetäänkin Kaktun ja mahdollisesti myös Millan kanssa hevosmessuille! Ketkä teistä lukijoista on tulossa heppamessuille Tampereelle?

Hieronnassa, Riikka vasemman jumiutuneen lavan avaamishommissa!

10 kommenttia

  1. Mä oon kanssa tulossa messuille :)! Molempina päivinä hoitamassa kaverin heppaa, kun kaveri hyppää niissä kisoissa :)

    VastaaPoista
  2. Siis en kestä... Goldi on niin upea, ihan mun lemppari kaikista! :--D Tsemppii teille ens viikon kisoihin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Onhan se aika lutunen :D sano nyt sinä suokki-ihmisenä, näyttääkö se sun mielestä piensuokilta? Meidän tallilainen sanoi sitä tänään piensuokin näköiseksi, ja mä naureskelin koko jutulle ja nyt rupesin miettimään että näyttääkö se oikeasti! :D

      Poista
    2. Jaa-a. :D Ei se nyt ihan ekana tule mieleen, mutta toisaalta, jos joku olisi ensi näkemältä väittänyt sitä piekkariksi, niin tuskin olisin heti torjunut väitettä.

      Hillan Jarranissa (ei ole piensuokki, mutta vaan 150cm) on hieman samaa näköä rungon puolesta, mutta Goldin pää ei ainakaan näytä piensuokin päältä. :)
      http://www.sukuposti.net/hevoset/hillan-jarran/galleria/699199

      Ukkosen Poika on ehkä perinteisempi piekkari. Siihen verrattuna en mä ehkä kuitenkaan Goldia piensuokin näköiseksi väittäisi. Jos sillä olis selkeesti suokin pää, niin sitten saattaisin jopa sanoo. :P
      http://www.sukuposti.net/hevoset/ukkosen-poika/galleria/134525

      Poista
    3. No nyt tästä tekee hassun se että nimenomaan sen päätä sanottiin piekkarin pääksi! Hauskaa, musta se ei näytä piekkarilta vaan se on ihan ponin näköinen, joskin voisin veikata sitä nyffin sijasta connemaraksi. Hillan Jarran on kyllä mun ikuinen suokkirakkaus, Preussin rinnalla. Ah, pitäisköhän mun hankkia seuraavaksi voikko suokki! :D

      Poista
    4. Hahah. :D juu kyllä se enemmän ponilta näyttää. Mulla tulee myös connemara mieleen, itseasiassa ensiksi luulin Goldia connemaraksi ennen kuin kävin tsekkaa, että nyffihän se on. :D Mulla menee kyllä usein nuo kaksi rotua sekaisin, varsinkin jos on erikoisen värisiä.
      Juu voikot suokit on ihania! Varsinkin Piko (Akun tarhakaveri) ja lisäksi meidän tallilla on myös parivuotias voikko suokkiori kasvamassa. ;)

      Poista
    5. Mä oon myös sitä Pikoa katsellut sillä silmällä ;) sun blogista. Tosi nätti!

      Poista
  3. Meitsi vielä vähän tuumii kahden vaiheilla lähteäkö vaiko ei sinne messuilemaan.

    Makeeta, että tunnistat ite miten saat heppasi parhaiten toimimaan ja osaat siten neuvoa toista tekemään samoja juttuja. Hyviä kuvia ja super Goldi =)

    Ja ihanaa, Goldi kouluaitojen väliin, YAAAAY! Mä niin haluan nähdä sen siellä, se on vaan niin upee. En vaan tajuu miten sä oot saanu siitä noin mageen niin nopeesti, oot joku velhoridaaja. Dude you're awesome. Mäki tahtoo.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lähde ihmeessä! Messuilla on aina niin hauskaa.

      Mulle kaikista vaikeinta on aina ollut kertoa muille miten teen. Kaikki tulee jotenkin niin selkärangasta, että on hankala yrittää selittää muille miten toimia samalla tavalla. Tänään selvästi kuitenkin osasin selittää, sillä Riikka sai ponin toimimaan upeasti neuvojen jälkeen! Olin tosi innoissani :) ja nyt punastuin sun kehuista, kiitos hurjasti! Työmaata on vielä edessä, sen tiedostan, mutta kesäkuvia katsoessani voisin sanoa että ollaan me jonkinmoinen matka tultu jo..

      Poista