maanantai 17. maaliskuuta 2014

071

Tänään olikin suunniteltua hevostäyteisempi päivä, piti tosiaan kokeilla tänään Goldille hackamorea mutta päädyttiinkin siihen lopputulokseen että Milla ratsasti ponilla.

Töissä ollessani sain ensin Inkalta viestin ettei hän ehdi tallille, pystyisinkö liikuttamaan Lapasen. No toki, eilen juuri pohdiskelin että olisipa taas mukavaa ratsastaa välistä jollain muulla hevosella kuin Goldilla, vaihtelun vuoksi. Samaa aikaa kun vastasin Inkan viestiin laittoi myös Paude viestiä että voisinko ratsastaa Sepon, hän ei ehtinyt myöskään tallille. Millan selkä on ollut viimeaikoina ilmeisesti hitusen verran parempi, ja minustakin oli ihanaa antaa hänelle mahdollisuus mennä ponilla niissä puitteissa kuin hänestä itsestään hyvältä tuntui.

Ratsastin ensin Tumpun, ja herranjumala se tuntui taas isolta! Tunsin itseni oikeasti kirpuksi selässä, ja hevonenkin taisi pitää ihan vitsinä apujani kun se tuntui matelevan laamamaisesti eteenpäin ensimmäiset puoli tuntia. Vasemmassa kierroksessa meno oli vieläkin selvästi hankalampaa, enkä alkanut sen kanssa vääntämään vaan menin suurimmaksi osaksi helpompaan eli oikeaan kierrokseen. Lopussa saatiin esiin oikeasti isoa ja hyvää ravia, ja lopettelinkin kevennellen kun Tumppu tuntui paremmalta. Käytiin vielä tiellä kävelemässä loppukäynnit.



Päivän lemppari!




Päivän fiilis kuvana! Verta, hikeä ja kyyneliä :D



Lapasen jälkeen laitettiin Goldi ja Seppo kuntoon ja lähdettiin niiden kanssa liikenteeseen. Sepolla on huono tapa hyppiä pystyyn kun nousee selkään, ja senhän se teki nytkin. Se on opittu tapa, ja se tekee sen selvästi luistaakseen työnteosta. Se myös irtipäästessään potkii ihmistä kohti, ja hetken aikaa metsästeltiin että saatiin se antamaan kiinni. Koin parhaaksi napata leipää käteen ja odotella että poni tulee itse kohti - se kun juoksi suoraan aukiolevaan tarhaan. Ratsastaessa se puski eteenpäin kun höyryjuna, ei löydetty kovin hyvin yhteistä säveltä kun ponilla tuntui olevan yksi vaihde joka oli nimeltään täysiä eteenpäin.. Olipahan ainakin Tumppuun suuri ero!

Hauskaa oli kuitenkin, ja nauroin kippurassa suurimman osan ajasta. Oli virkistävää mennä näin erilaisilla hevosilla verraten Goldiin, kumpikaan ei ehkä ole tyyliltään minulle sopiva hevonen (tai siis minä en ole tyyliltäni niille sopiva) mutta hyvin pärjättiin. Seposta ei saatu kuvia kun oli jo niin pimeää, mutta alla yksi todella huonolaatuinen. Vauhtipappa!


2 kommenttia

  1. Mä oon kans sitä mieltä, että tekee tosi hyvää ratsastaa välillä muillakin hevosilla! Just mielen virkistykseksi ja siinä kuitenkin aina oppii, saa kokemusta ja vähän näkemystä omaan menoonsa. :--) Ja pakko muuten sanoo, että ihan mielettömän ihana ja suloinen nimi toi "Lapanen". :--D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, ehdottomasti on etu ratsastaa useampaakin hevosta välillä kuin vain sitä omaa! Ja jos ei muuta, niin ainakin muistaa taas sen oman olevan paras itselle :D

      Lapanen on kyllä nimenä suloinen, mutta ei kyllä tällr tammalle kamalan kuvaava nimi! Siltä löytyy vähän lapasta enemmän luonnetta :D

      Poista