keskiviikko 26. maaliskuuta 2014

075

Ehkä hauskin hyppytreeni miesmuistiin!

Milla ja Kaktu tulivat mukaan tallille tänään, ja päätin että teen kavalettitreenin Goldin kanssa. Hypättiin myös yksittäistä okseria, mutta pääpaino tänään oli kunnon kavalettitreeni kun ei olla vielä sellaista koskaan tehty.

Rakensin kentälle (myös ensimmäinen hyppytreeni kotikentällä sitten joulukuun jälkeen) kavalettilinjan, jossa oli sokeripalojen päällä puomi jonka toinen pää oli maassa. Puomit olivat ristikkäin niin, että keskeltä ne olivat meille sopivalla korkeudella. Tämän näkee kuvista paremmin, hankala selittää niin että sen ymmärtäisi. Kavaletteja oli useampi putkeen, ja laitettiin väleiksi hieman päälle metri joka oli meille sopiva raviaskeleen pituus. Goldi oli jo alkuverryttelyissä älyttömän hyvä ratsastaa, se oli nopea ja reaktiivinen mutta samalla todella herkkä - tälläisenä pidän siitä kaikkein eniten! Sille on tehnyt hyvää nähtävästi uusi järjestely, ja väkirehujen lähes kokonaan pois jättäminen. Se tosiaan on ollut nyt kaksi päivää puolet päivästä tarhassa yksin (ruokailujen ohi) jonka jälkeen se on siirretty laumaan muiden kanssa. Todella hyvä järjestely, ja olen todella iloinen että ollaan saatu sumplittua toimiva systeemi tähän ruokailujen kannalta! Maanantaina tehtiin lähes kahden tunnin maastokävely, ja eilen Milla kävi kävelyllä ponin kanssa. Tehdään nyt kolmena päivänä viikossa pelkkää kävelyliikuntaa, ja loppuina päivinä vaihtelevaa ja mielenkiintoista liikuntaa. Nyt tänään hypättiin, huomenna Riina ratsastaa maastossa/kentällä koulua ja perjantaina menen pitkälle maastolle. Lauantaina ollaan suunniteltu irtohypytystä ja sunnuntaina Goldin hieroja tulee ratsastamaan ja hieromaan sen läpi.






Joka tapauksessa, palaillaan tämänpäiväiseen treeniin. Aloiteltiin ravissa kavaleteilla, ja olin varma ettei Goldi tajua alussa mitään niiden päälle. Se kuitenkin yllätti positiivisella asenteella ja suoritti tehtävän todella hyvin! Suurempia ongelmia ei ilmennyt, vähän toki rytmi katosi silloin tällöin ja kerran se yritti aloittaa tehtävän isommalla hypyllä ja meni sekaisin jalkojensa kanssa. Todella hyvä tehtävä, jota suosittelen kaikille! Kunnon aivojumppaa molemmille osapuolille, enemmän toki hevosille. Vaihdettiin tehtävää innariksi, jota tulin laukassa. Otettiin joka toinen kavaletti pois ja siirrettiin jäljellä olevat pystyiksi, ja laitettiin alkuun ja loppuun puomit. Kaktu otti videota näistä, laitan niitä tänne esille kun saan ne itselleni ja ladattua youtubeen. Innarit menivät hyvin, lopussa oleva puomi tuotti ponille päänvaivaa ja se kolauttelikin sitä lähes jokaisella kerralla ja kumpaankin suuntaan.

Yksittäiselle okserille saatiin alussa oikein hyviä ja onnistuneita hyppyjä, mutta kun korkeus nousi alkoi minua ja poniakin hieman jännittämään ja ponnistuspaikkojen katsominen vaikeni. Pääosin saatiin ihan hyviä hyppyjä aikaan, mutta kerran toin ponin niin pohjaan ettei ollut mitään saumaa päästä yli puhtaasti. Rysäytettiin koko este alas, ja poni sai melko kovan osuman puomeista etujalkoihin. Sitä selvästi hieman säikäytti tapahtunut, ja seuraavalla yrityksellä se kielsi esteelle ensimmäisen kerran minulla ollessaan. Otan tästä kuitenkin kaikki syyt niskoilleni, sillä esteen sekaan rysäyttäminen oli oma syyni, ja se säikäytti myös minua, ja varmasti seuraavassa lähestymisessä oli takaraivossa ajatus että mitä jos niin käy jälleen. Olin siis varovainen itse, joka siirtyi selvästi poniin. Seuraavalle kerralle korjattiin molemmat ajatus positiivisempaan, ja päästiin puhtaasti yli. Goldi kuitenkin varoi jalkojaan huomattavasti seuraavilla kerroilla, ja se teki suuria hissihyppyjä liioitellusti ylöspäin. No, parempi kai niin, ei ainakaan puomit lentele :D

Yhteenvetona olin tämän päivän treeneihin todella tyytyväinen! Goldi tuntui hyvältä, oli selvästi innoissaan tehtävistä ja hikosi ensimmäistä kertaa koko talven/kevään aikana ratsastaessa. Kertoo siis siitä, että ollaan päästy nyt mukavuusasteen yli ja tehtiin oikeasti hommia. Hienoa! Kuvia tulee jälleen ihan hitokseen paljon, koska en osannut valita näistä kivoimpia ja Milla otti todella paljon kivoja kuvia. Kiitos Millalle!





Näin innoissaan Goldi oli kavalettitehtävistä!










12 kommenttia

  1. Etpähän ainakaan jää suuhun kiinni :D
    Pitäisi itsekin harjoitella kunnolla myötäämistä, tuppaa aina välillä käsi jäädä liian syliin..

    Mutta hienoja ootte, ihania kuvia! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itseä aina naurattaa katsoa kuvista kun näyttää siltä että myötäisin ihan liioitellusti - todellisuudessa Goldin kaula on niin lyhyt, että ohjatkin on pakko pitää lyhyenä. Hypätessä se venyttää kaulaa niin paljon että kädet on pakko laittaa pitkälle melkein korviin, jos haluaa että ohjat pysyvät kädessä :D

      Näyttää hauskalta mutta on tarpeellista!

      Poista
    2. Oon eri mieltä :-) ohjat roikkuu pyykkinaruna melkein jokaisessa missä työnnät kädet korviin. Silloin ei voi enää puhua myötäämisestä vaan tuntuman pois heittämisestä joka taasen ei ole toivottavaa.

      Poista
    3. Selvä, kiitoksia kommentista ja mielipiteestä :)

      Poista
    4. Kuulostin ehkä vähän tympeeltä, ei ollut tarkoitus. Kivempihan toi vaihtoehto toki ponille kuin se että roikkuisi suussa.

      Poista
    5. Mä oon aina ollut sitä mieltä että oman mielipiteen saa sanoa, kuulosti se tympeeltä tai ei :) mutta tosiaan, vaikka ohjat roikkuisi löysänä niin otan mielummin sen vaibtoehdon nuoren (ja Goldin tapauksessa suusta herkän) kanssa kuin että nyppäisin suusta. Tottakai se kultainen keskitie olisi kaikista paras löytää, mutta me vasta opetellaan! :)

      Poista
  2. Hihih, kylläpä kintut nousee noissa ravikavaleteissa! :--D

    VastaaPoista
  3. Hauskoja kuvia ja kiva postaus! :D
    suomenhevostamma.blogspot.fi

    VastaaPoista
  4. tosi kivan näköstä menoo ja ihanan näköinen poni sulla! Tosi mukava blogi:)

    VastaaPoista