lauantai 8. maaliskuuta 2014

067

JESJESJES! Onnistuneiden kisojen jälkeen on todella helppo hymyillä.

Tänään oli meidän ensimmäiset yhteiset kilpailut, Ehon tallilla ja meidän piti mennä ainoastaan luokka 70cm, mutta torstaina päätin osallitua myös seuraavaan luokkaan (80cm) kun ensimmäisessä luokassa oli todella vähän osallistujia eikä odotteluaika venynyt pitkäksi. Olin muutenkin miettinyt jo aiemmin että pitäisikö kuitenkin hypätä kaksi luokkaa, ja hyvä että näin päätin tehdä.

Meidän kisatreenit olivat viikon ajalta todella rennot, maanantaina oli vapaapäivä, tiistaina treenattiin koulua kentällä joka muistutti jälleen valtamerta, keskiviikkona Milla kävi kävelyttämässä ponia. Torstaina olin varautunut että Riina ratsastaa kentällä, mutta ponilla olikin maastoilupäivä. Sillä oli siis kaksi maastoilupäivää putkeen, kun käytiin perjantaina Veeran ja Prinssin kanssa maastossa. Mentiin todella reipas maasto, annoin pariin otteeseen Goldin avata itseään oikein kunnolla reippailla laukkapätkillä. Oli ihan mahtavaa!


Lauantaina heräilin seitsemän aikaan aamulla, ja tein aamutoimet todella kovassa jännityksessä. Olen ehkä jo liian "vanha" kun kilpaileminen jännittää näin hurjasti, tai sitten vaan tarvitsen hommaan paljon rutiinia! Tallilla yritin saada kaiken valmiiksi, katsoin kamat kasaan ja ponin valmiiksi. Ainiin, täytyy mainita tässä välissä että Goldin vatsan tilanne on parantunut huomattavasti! Sillä ei ole enää märkäpieruja eikä ripulia, ruokavalion muutos on siis onnistunut toivotulla tavalla. Jätettiin pellava tuttavan kehotuksesta ruokavaliosta pois, ja sen jälkeen vatsa parani kuin itsestään. Uskomatonta, olen aina kuvitellut pellavan parantavan vatsaa? Ilmeisesti se kuitenkin pisti vatsan liian löysälle ja liiankin toimivaksi.

Kisoissa oltiin juuri hyvällä aikataululla, otettiin ponit traikusta ulos ja lähdettiin ilmoittautumaan. Mukana tallilta lähti Pauliina poninsa Sepon kanssa, ja he tulivat samoihin luokkiin meidän kanssa. Käytiin kävelemässä rata ja eikun verryttelyyn! Verryttelin aika nopeasti ja rennosti, poni oli ihan hyvän oloinen mutta hieman hidas. Olimme ensimmäisenä lähtövuorossa ja heti kun pääsimme areenalle alkoi ponia jännittämään hurjasti! 70cm rata oli kaikkea muuta kuin sujuva, mutta poni hyppäsi kaiken ja suoritti radan molemmat vaiheet puhtaasti. Se kyllä kiemurteli ja teki kummallisia hyppyjä, mutta en voi olla muuta kuin tyytyväinen ensimmäisiksi kilpailuiksi ja ensimmäiseksi kunnon radaksi ikinä! Ponille paljon taputuksia ja haleja, se on aina niin valloittava oma itsensä. Mentiin maneesin ulkopuolelle ja kun oltiin tulossa takaisin maneesiin verryttelemään seuraavaa luokkaa varten niin meidät kutsuttiin molemmat Pauliinan kanssa palkintojenjakoon! Pauliinalla oli meitä nopeampi rata, mutta ei todellakaan hävitty huonolle. Luokassa oli siis vain viisi lähtijää, mutta saatiin kuitenkin sininen ruusuke toisesta sijasta. Upeaa!

80cm verryttelyssä otin vain kaksi hyppyä, yhden pystylle ja yhden okserille. Molemmat menivät hyvin, ja ratsastin laukan vain teräväksi ja jätin verryttelyn siihen. Olimme myös 80cm luokassa alkupäässä, kuudentena lähtölistalla. En asettanut 80cm radalle suuria tavoitteita, tarkoitus oli päästä perusrata puhtaasti läpi ja suhteellisen sujuvasti. Tavoite ei aivan täyttynyt puhtauden osalta, toinen este tuli alas, mutta sujuvuuteen tuli huima parannut 70cm luokkaan verraten. Laukka eteni paljon paremmin, ristilaukkoja tuli mutta se ei haitannut sillä välit olivat muuten todella sujuvat. Varsinkin viimeinen linja oli mielestäni hyvä, sekä 5-6 esteiden väli. Olen poniin todellatodella tyytyväinen, sekä itseeni kun muistin molemmat radat.

Videota en saanut jostain syystä puhelimelta siirrettyä youtubeen, joten sen joudun nyt linkittämään facebookin kautta. Järjestelmäkamera sanoi sopimuksensa irti 80cm luokassa, joten video on kuvattu puhelimella. 70cm luokasta voin laittaa videota näkyville kunhan sen jossain vaiheessa itselleni saan. Rata ei ole sujuvin, mutta pyydän että otatte huomioon ponin iän, ensimmäiset kilpailut ja kuskin kisajännityksen. Kiitos!

VIDEOON ALLAOLEVASTA LINKISTÄ!

Julkaisu käyttäjältä Erika Hermunen.

Huomenna lähdetään ystäväni Emmiksen kanssa kiertämään Horse Fair -messuja, jonka jälkeen Emmis tulee fiilistelemään ratsujuttuja Goldin kanssa pitkästä aikaa. Katsotaan, jos saataisiin jotain kuviakin tänne julkaistavaksi!

2 kommenttia

  1. Mä just mietin että mitäköhän tänne kuuluu kun on ollut niin hiljaista ;) Mutta että tällaista, aika hienoa! Onnea hienosta kauden avauksesta, tässä on nyt sitten loppukaudelle rima asetettu ;))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvää meille onneksi, postaukset painottuu vaan aikalailla viikonlopuille kun arkena ei saa koskaan kuvia enää illalla - kuvattomista postauksista on niin hankala saada mielenkiintoisia! :D loppukaudelle tosiaan asetettu hiljainen tavoite, 90cm puhdas rata!

      Poista