lauantai 29. maaliskuuta 2014

077

Aivan mahtavat ilmat!

En ole koskaan ollut kevätihminen, mutta tämä kevät on kyllä ollut aivan upea. Auringossa on aivan älyttömän lämmintä, ja mietin jo tänään että jättäisin Goldin ulos ilman loimea. En kuitenkaan jaksa illalla ajella tallille uudestaan sitä loimittamaan yöksi, joten ulos se jäi loimen kanssa.

Oltiin jälleen Millan kanssa tallilla, ja ohjelmassa oli tänään irtohypytystä. Tallilaisemme oli jo rakentanut kujan valmiiksi, hän irtohypytti omaansa ennen kuin menimme Goldin kanssa kentälle. Meidän kentän alla oleva maa taitaa nyt vasta sulaa jäästä kunnolla, sillä hiekka oli tänään märkää liejua osasta kohtaa kenttää. Olin suunnitellut kujan tien puolelle kenttää, niin että ei tarvitsisi kuvata vastavaloon - suunnitelma meni mönkään sillä kenttä oli pahemmassa kunnossa juuri siltä sivulta. Käytiin kävelemässä pidemmät alkukäynnit tiellä, ja otettiin päivitetyt rakennekuvat samalla. Goldi oli kiukkutuulella, en olekaan sitä tälläisenä kovin usein nähnyt. Sitä harmitti kovasti takajaloissa olevat putsit, ja se yritti raivoissaan potkia niitä pois. Sen epäonnistuessa se sai jonkun kummallisen sätkyn ja hypähti taaksepäin. Laitetaan teidän iloksi näitä epäonnistuneita rakennekuvia, saa nauraa! :D

"PIENIÄ VIHREITÄ MIEHIÄ, NÄITKÖ?!"

"Tänään en aio näyttää kertaakaan kauniilta!"

"Hemmetti näitä putseja.."

Loppuen lopuksi saatiin kuitenkin poni seisomaan nätisti, ja onnistuneitakin kuvia napsittua. Sää oli tosiaan aivan mahtava, ja kuviin olen itse tyytyväinen. On todella hauska huomata miten Goldin lihavuus minun silmissäni on ihan päivästä riippuvaa, tänään se näytti melkein solakalta silmääni ja joinain päivinä se näyttää aivan syöttöporsaalta. Hassua! Laitan vielä tähän väliin poseerauskuvia, ja kerron sen jälkeen tarkemmin irtohypytyksistä.







Kentällä tehtiin niin, että Milla juoksutti ponille alkulämmöt liinassa ja minä tein sen aikana kujasta enemmän meille sopivan. Laitoin välin hieman yli kuuteen metriin, ja tein jälkimmäisestä esteestä okserin. Kun olin saanut kujan valmiiksi ja Milla oli juoksuttanut ponia noin vartin verran aloiteltiin hypytys. Huomattiin heti alussa, että meillä olisi pitänyt olla apujoukkoja enemmän mukana. Kun vein Goldin kujalle ja päästin irti se teki salamannopeasti u-käännöksen ja lähtikin karkuun toiseen suuntaan. Ei muuta kun uudestaan kujalle, ja sama juttu. Ei auttanut edes, että Milla kulki kujan toisella puolen juoksutusraippa kädessä, vaan poni teki aina u-käännöksen kujalta poispäin. Hain tallista apuun Joannan, joka jäi kujan alkuun seisomaan toiselle puolelle, ja näin saatiin homma toimimaan!

Goldi hyppäsi ihan ilmavasti ja hyvin, mutta siltä puuttui touhusta innokkuus. Se ei selvästikään tykännyt irtona hyppäämisestä yhtä paljon kuin ratsastajan kanssa, ja oli hieman epävarma alussa. Saatiin kuitenkin hyviäkin kertoja mukaan, ja lopetettiin niin että laitettiin jälkimmäinen este pieneksi ristikoksi jotta ponille tuli hyvä mieli onnistuneesta hypystä. En usko, että saadaan tästä meille mitenkään järjettömän hyvää uutta liikutusmuotoa, mutta kannatti se kokeilla! Milla kuvasi hienoja kuvia hypytyksistä, ja sen jälkeen vielä poseerailtiin ponin kanssa kameralle. Otettiin yksi videokin meidän ikivanhalla pokkarilla, ja se on niin rakeinen että yhteen videoon jäi kuvailut. Latasin sen kuitenkin myös teille näkyviin. Tallilta lähdettiin vielä kuvaamaan Kaktun ja Futuran hyppelyitä, ilma oli niin mahtava että päätin itsekin lähteä mukaan.



"En muuten ollut menossa!"

Tämä oli niin suloinen että oli pakko laittaa, vaikka puomi olikin edessä!






Mammallekkin vähän kuntotreeniä!

Hetkinen, meniköhän nyt vähän hyppykaari pitkäksi?



"Mami lopeta nyt, en halua olla korvat hörössä!"

Rakkauspakkaus <3


Huomenna olisi luvassa hierojan käynti, meillä käy hieromassa ystäväni Riikka. Riikan kanssa ollaan sovittu, että hän saa ratsastaa Goldia palkkana hieromisista, joten Riikka ratsastaa huomenna ponin kevyesti ennen hieromista. Rankkaa treeniä ei vedetä, sillä sain juuri pari päivää sitten itsekin tietää että rankka liikunta on ehdoton nounou ennen hieromista. Kevyttä koulua on siis ohjelmistossa, ja sen jälkeen Riikka hieroo ponin läpi. Jännä katsoa onko sillä paikat jumissa, kun ollaan treenattu hieman normaalia rankemmin viimeaikoina. Itse ajattelin hillua kameran kanssa kentällä ratsastuksen ajan, kuvamateriaalia on siis tiedossa jälleen huomenna!

8 kommenttia

  1. Voi mikä lentokoneponi! Hienoja kuvia :)

    VastaaPoista
  2. Voi kun se taas sulottaa! Ja miten hyvä tekniikka ponilla onkaan. =)
    Goldi on vaan niin helmi ja sininen on kyllä niin sen väri, voivoivoi mikä söpöys!

    Mielenkiinnosta, miksi Goldilla on takasissa usein pintelit?
    Ja vielä suuremmasta mielenkiinnosta: MITEN ihmeessä teitsin pintelit pysyy noin puhtaana vai pesetkö joka käytön jälkeen? =DD Yh, meitsi saa joka käytön jälkeen pestä pintsut ku on niin likaset vaikkei mitkään huonot kelit olisikaan. =(

    Wuhuu, meinaatko ottaa hieronnastakin kuvia vaiko vain ratsastuksista? ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sininen on kyllä meidän molempien lemppariväri, sopii Goldille niin hyvin :)

      Pintelit on takasissa sen takia että niihin osaan kääriä ne nätisti. Muuta syytä siihen ei ole, mä tykkäisin käyttää etusissakin pinteleitä mutta kun en osaa kääriä niitä nätin näköisesti (lue: tasaisesti) niin käytän sitten vain takasissa. Tänään laitettiin ensin etusiinkin, mutta otettiin pois kun ne oli niin hölmöt pallot :D ja itseasiassa nyt en osaa vastata miten ne pysyy puhtaina, kyllähän niissä kuraa on mutta aika vähän!

      Kuvia tulee varmaan vain ratsastuksesta, sisällä kun hierotaan niin mun putkella ei saa kuvia (se on liian pitkä) ja kännykällä tulee niin huonolaatuisia. Goldi ei muutenkaan osaa hieronnassa rauhoittua, niin turha sitä on kai koittaa kuvatakaan, haha!

      Poista
    2. Ahaa! =) Mulla vois olla vinkki tuohon etujalkojen pintelöintiin...

      Eli lyhennät vähän niitä pinteleitä, joita käytät etusissa. Yleensähän ne on kai 3 m pitkiä ja harvemmin niin pitkät on edes puoliverisen etusiin sopivat, vaan ovat ihan ylipitkät ja sit pinteleistä tulee just sellaset pölkyt. Takasissa menettelee kolmimetrisetkin. Jos niitä lyhentää kymmen kerrallaan ja välillä tsekkaa miltä näyttää, niin voi olla että etusten pintelöinti helpottuu! =)

      Tietty joo, ja pitäähän hepalla olla oma privaatti nautiskelusessionsa! =)

      Poista
    3. Itseasiassa sama vinkki tuli eilen myös Millalta, ja se varmasti otetaan käyttöön jahka jaksan niitä lyhennellä :D kiitos myös sinulle vinkistä! Goldin etujalkojen "pintelialue" on niin lyhyt että varmasti saa ottaa melkein parikymmentä senttiä pituudesta pois.

      Poista
  3. Hihii, hauskan näköistä! :)) Mä just mietin mun blogissa, miten niin vähän aikuisia hevosia hypytetään ... Ja sitten tulin tänne :D Hepat vaan niin nauttii. Ja voi saada kivoja kuvia, kuten sulla ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä itseasiassa luin sen tekstin! :D me varmasti irtohyppyillään enemmänkin, kunhan saan enemmän apujoukkoja. Goldi ei oikein tajunnut ideaa :D

      Poista