lauantai 1. maaliskuuta 2014

066

Hiljaisempi viikko takana, en ole jaksanut kirjoitella blogin puolelle mitään kun ei olla mitään viikolla taaskaan mitään ihmeellistä tehty.

Ollaan lähinnä vain maastoiltu, meillä on kenttä kivikova joten siinä en viitsi käyntihommia enempää tehdä. Nyt ilmat ovat olleet hyvät, joten toivon kovasti että kenttä sulaisi! Vaatisi kuitenkin yöpakkasten loppumista että se pysyisi myös kunnossa, joten nyt voi olla tulossa pidempikin ajanjakso että treenaamiset on pakko jättää vähemmälle. Ensi viikolla pitää kuitenkin yrittää liikuttaa ihan kunnolla useampanakin päivänä, sillä meillä on viikon päästä ensimmäiset yhteiset kilpailut tulossa. Jännittää jo nyt ihan pirusti! Meidän lampaankarva romaani sai kokea karun kohtalon, hyvällä ajatuksella ajattelin että se pitäisi pestä, vahingossa pesulämpötila olikin liian suuri ja se romaani on entinen. Lampaannahka ei oikein kestänytkään, vaan kutistui niin paljon että romaanin karvaosaan tuli hillitön reikä! Jos jollain on myynnissä oikein muhkeakarvainen romaani niin tarjotkaa ihmeessä, muutoin mennään ilman romaania siihen saakka että saan kerättyä kolehtia kaupasta haettuun uutukaiseen.

Eilen oltiin meidän tallilaisen kanssa reippaammalla maastolla, otettiin useita pätkiä reipasta menoa mutta vastapainoksi käveltiin myös paljon. Oltiin yhteensä reissussa yli tunti, Goldi käyttäytyi pääosin tapansa mukaan hyvin mutta viimeisellä reippaammalla pätkällä se innostui hyppimään, ja jonkinasteinen rodeohyppykin sieltä tuli. Hauskaa oli, ja meinasin kuolla nauruun kun poni niin tosissaan hyppi ja otti Prinssiä kiinni lujemmalla tahdilla. Muutoin viikon liikuttelut ovat rajoittuneet lähinnä juoksuttamiseen ja käyntimaastoihin, mutta poni pysyy tyytyväisenä. Meillä on nyt ruokavaliokin kokenut muutoksen, kävin hakemassa torstaina säkillisen Havensin Power Plus Mixiä, josta kerrotaan Havensin sivuilla seuraavaa:

  • Maittava runsas energiapitoinen mysli kilpakäyttöön
  •        Sisältää extra elektrolyyttejä
  •        Kuumentaa, ei lihota 
Kohderyhmä:
Hevosille, joille halutaan lisäpotkua treenaukseen/kilpailuun. Helposti lihoville hevosille, joille halutaan energiaa ilman lihomista.

Koostumus:
ohra, musta kaura, vehnä, kaura, maissi, melassi, alfalfa(viherjauho), sekä pellavarouhe. Matala proteiinipitoisuus, extra korkea elektrolyyttipitoisuus. Vahvistaa lihaksia lihottamatta hevosta.
Vain muutaman viikon käytön jälkeen huomaat kuinka hevosesi karva alkaa kiiltämään, ja se voi paremmin. Tällä rehulla tavoitat täydellisen vitamiinitasapainon ilman muita purkkeja ja huolta siitä että hevosesi saa kaiken tarvitsemansa oikeassa suhteessa.

Toivotaan, että tämä olisi meille se oikea ratkaisu. Annostukseksi laitoin litran päivässä (0,5l - 0,5l), jonka lisäksi Goldi saa desin fiberlineä turvotettuna. Mitallinen biotiinia sekä maitohappobakteeria laitetaan iltaruokaan, ja ensi viikolla pitäisi hakea vielä B-vitamiini lisänä. Mahaa ollaan saatu heinien vähentämisellä tiputettua edes hieman pois, ehkä se tästä pikku hiljaa!






Tänään oltiin taas perinteiseen tapaan maneesilla treenaamassa esteitä. Pitäisi oikeasti lähteä joku päivä ihan vaan maneesille tuuppailemaan, nyt mennään yleensä aina sinne hyppäämistä varten. Tänään oli kuitenkin pakko ottaa jotain hyppyjä alle ensi viikonlopun kisoja ajatellen, en halua lähteä sinne sillä fiiliksellä joka jäi viimeviikkoisten treenien jälkeen. Tänään meni kuitenkin jo älyttömän paljon paremmin, ehkä olin itsekin oikealla asenteella mukana! Rakensin maneesiin jumppasarjan (samanlaisen jota ollaan ennenkin menty) ja kaksi yksittäistä erikoisestettä. Toiseen laitoin alle vesimaton ja toisessa oli vihreä portti. Hypyt menivät pääsääntöisesti hyvin, hieman lähestymisissä oli ongelmaa askelien sopivuuden kanssa mutta mielestäni se ei ole vaarallista viisivuotiaan kanssa. Ymmärrettävääkin, en halua myöskään itse puuttua askeleen lähestymisissä vaan mielummin annan ponin hypätä siitä mistä sille on helpointa. Toki jos huomaan että ollaan tulossa todella lähelle tai vaihtoehtoisesti todella kauas, yritän toki ponia auttaa enkä jätä sitä yksin.

Jumppasarjalle otettiin lopussa isompiakin hyppyjä, kun tuntui menevän niin sujuvasti. Laitettiin okseria ylemmän, ja se oli lopussa noin 110cm korkeudella. Goldi ei ehdi isoilla hypyillä ottaa takasia mukaan hyppyyn, vaan se avaa takaa liian myöhään jolloin se ottaa okserin etupuomin mukaan mutta korjaa takapuomille mennessä ja se pysyy kannattimilla. Hassua, näin tapahtui tänään useampaan otteeseen. Lopussa laitettiin etupuomia alemmas jolloin saatiin puhdas hyppy okserille - siihen oli hyvä lopettaa!

Olin tämän päiväiseen treeniin oikein tyytyväinen, ja nyt voidaan hyvillä mielin startata ensi viikonloppuna Ehon tallilla 70cm luokka. En lähde hakemaan sijoitusta, mutta lähden hakemaan puhdasta ja siistiä rataa. Yritän itse ratsastaa rauhallisesti ja tarkasti, mutta en aio kisoissakaan vaikuttaa poniin turhan paljoa. Syteen tai saveen, ensimmäisiltä kisoilta ei voi paljoa odottaakkaan! Jos joku teistä lukijoista on tulossa kisoja katsomaan niin olisi aivan mahtavaa saada kuvamateriaalia.

Kuvista suuri kiitos Millalle ja videoista Kaktulle! Pahoittelut, videoita tulee nyt pätkittäin kun en niitä osaa editoida yhteen pötköön. Koitetaan pärjätä!











Loppukevennys: Goldi on jälleen muuttanut väriä, kameleontti haluaa nyt olla harmahtava.

17 kommenttia

  1. Ootte kyllä mahtavia! Toivottavasti teidän kisat menee hyvin :)

    VastaaPoista
  2. Hiukan noi esteet näyttää korkeilta! Hienosti kuitenki hyppäätte ne :)

    VastaaPoista
  3. eikö noi esteet oo liian korkeita tolle ponille :0

    VastaaPoista
  4. Sulla on tosi hieno poni ja pomppaatte tosi korkeita:D

    VastaaPoista
  5. ompa kivan näköinen maneesi!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on ihan uskomaton! Geopat-pohja joustaa hyvin ja on ehdottomasti valoisin maneesi jossa olen ikinä käynyt.

      Poista
  6. katoppa video uudelleen, selkeesti okserin etupuomi tippuu etujalkavirheestä..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niimpä näkyy tekevän, tuo ei ainoa video ollut jossa puomi tippui - en viitsinyt niitä kaikkia tuohon iskeä joten tässä nyt sitten se jossa puomi tippuu etujalan kolahduksesta.

      Poista
  7. En oo varma menikö multa jokin tekstissä ohi tai jotain, mutta takaa avaaminenhan tarkottaa kirjaimellisesti sitä, että hevonen avaa takajalkoja = suoristaa ne, ei vedä mahan alle. "Goldi ei ehdi isoilla hypyillä ottaa takasia mukaan hyppyyn, vaan se avaa takaa liian myöhään.." ainakaan näissä videoissa se juuri ei kunnolla avannut takaa ollenkaan. Ja nyt ajatus karkasi, en enää muista mitä piti lisätä.. Mutta pakko sanoa, että hirmu kevyesti toi poni pomppaa, tuutte varmasti pääsemään vielä pitkälle! Ei varmasti tuu kapasiteetti teille esteeks, hienon otuksen oot hankkinut. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minua viisaammat (lue: hyppäämässä mukana olleet) puhuivat takaa avaamisesta, mä en näistä termistöistä tiedä sen enempää kun luen itseni täysin amatööriratsastajaksi.

      Pahoittelen siis mikäli tekstissä on virheitä todellisuuteen nähden, se voi olla hyvin paljon mahdollista :) kevyesti se tosiaan hyppää, mutta sen pitää saada hurjasti rutiinia ja harjoitusta vielä. Kiitos kehuista!

      Poista
    2. Ja piti vielä lisätä tuohon pitkälle pääsemiseen, tällä rimakammolla ei tulla varmaan ikinä hyppäämään edes metrin luokkia kisoissa - pitänee etsiskellä isompiin luokkiin kuski mikäli ponilla tuntuu sinne skouppia riittävän :D

      Poista
  8. WOW hienosti poni pomppaa!! :)

    VastaaPoista
  9. Tsemppiä viikonlopulle ihan tuhannesti ja koittakaahan eksyä keväällä vaikka Tuomarinkylänkin suuntaan niin autoton kuvaaja pääsee paikalle ihailemaan menoa!
    - Eeva

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Eeva! Itseasiassa näillä näkymin tullaan Tuomarinkylään jo ensi kuussa, 12 tai 19 päivä :) ollaan yhteyksissä lähemmin, ja tulehan kuvaamaan joku päivä kun on nätti ilma!

      Poista