lauantai 22. helmikuuta 2014

065

Viikon postailut ovat hieman jääneet väliin, kun ei ole ollut paljoa kerrottavaa. Maanantaina pidin hurjan masentavan sään takia vapaapäivän tallilta, tiistaina käytiin synkässä ja sateisessa ilmassa maastossa. Pari ravipätkää, yksi ehkä 50m laukkapätkä ja muuten käyntiä kylillä.

Täällä suunnalla on nyt sellainen keli että maneesittomilla talleilla on lähes mahdotonta liikuttaa hevosta mitenkään fiksusti tai rankasti. Kenttä on jäässä tai muuten vaan huono, tiellä pystyy hieman ravailemaan mutta sekin on kova, pellolla en viitsi enää mennä kun sieltäkin on sulanut enimmät lumet pois ja halutaan että se pysyy ensi kesänä kunnossa. Keskiviikkona Milla kävi juoksuttamassa ja hoitamassa ponin, ja torstaina menin itse pellolle ratsastamaan kun lunta oli edes hieman jäljellä.

Ponia kiukutti hurjasti alussa kun huomasi joutuvansa töihin, mutta toimi loppua kohden aina vaan paremmin. Vasen suunta on edelleen hankala meille, Riina ei koe siinä ongelmaa mutta uskonkin että vika on enemmänkin minussa - en osaa ratsastaa vasempaan kierrokseen. Meillä myös keikkaa satula vasempaan, ja se kertoisi siitä että vasen on ponillakin heikompi suunta lihaksiston kannalta. Tehtiin sunnuntain vastapainoksi kokoavaa tehtävää, ravissa melkein käyntitahtista hiiiiiidasta ravia ja siitä reippaampaan raviin. Sujui ihan hyvin kun poni tajusi mitä siltä haluan, ja pysyin itse rauhallisena pyyntöjeni kanssa. Lopuksi otin vielä kevyessä istunnassa ympyrällä laukat molempiin suuntiin, ihan humpsutellen vain.


Perjantaina Riina meni, ja tänään oltiin aamusta maneesilla hyppäämässä. Olin niin pettynyt! Yritin ratsastaa mahdollisimman hyvin ja tarkasti, mutta poni oli tänään löysä kuin ylikeitetty makaroni. Sitä joutui aivan jatkuvasti ratsastamaan eteen - ei se koskaan ole mikään räjähtävän energinen, muttei ole koskaan ollut laiskakaan. Tänään se oli, ja turhauduin itse siihen kun jouduin kokoajan pyytämään eteen. Jos lopetin eteenpäin ratsastamisen hetkeksikään, se lässähti ja hypyt kärsivät. Mentiin rataharjoituksia, ja ainoastaan viimeisen radan perusrata-osuus oli suhteellisen hyvä ja sujuva, vaikka sekin tuntui olevan kovan työn ja tuskan takana.

Onko kenelläkään mitään vinkkejä mitä syöttää ponille kun haluaa lisää energiaa? Kaikki energiarehu tuntuu olevan taas lihottavaa, ja tämän ei ole kyllä varaa lihoa enää ollenkaan. Meillä on sovittu ensimmäiset kilpailut 8.3. ajankohdalle, saadaan kyyti tuttavilta ja olin vielä tähän päivään mennessä todella iloinen ja odotin kilpailuja innolla. Nyt lähinnä pelottaa - mitä jos poni onkin kilpailuissa yhtä löysä? Mistä ihmeestä tämä löysyys johtuu, vielähän se oli torstaina todella innoissaan tekemässä töitä ja ennenkaikkea eteni aivan itse?

Mutta tosiaan, ensimmäiset kilpailut on nyt lyöty lukkoon sinne 8.3. ajankohdalle, lähdetään Ehon tallin seuraestekilpailuihin hyppäämään luokka 70cm. Olisin mielelläni aloittanut vielä pienemmästä, mutta tämä on pienin mahdollinen. Korkeus ei toki ole ponille ongelma, enemmänkin kuskille. Tämänpäiväisen treenin jälkeen tosin mietityttää että päästäänkö läpi edes tuota 70cm luokkaa.. Joskus on huonojakin päiviä, kai ne kuuluvat asiaan varsinkin nuoren ponin kanssa touhutessa! Ensi viikonloppuna pitää lähteä vielä vetämään uusi treeni, ja toivoa että silloin sujuisi paremmin. Piti ottaa videoitakin, mutta unohdettiin kokonaan kun piti keskittyä kummankin katsomaan miten poni menee. Toisaalta, ehkä parempi etten näekään miten se meni! Maasta katsottuna näytti kuitenkin ilmeisesti paremmalta miltä poni tuntui selkään.



Koska en kestä kuvattomia postauksia, niin kuvituskuvina toimivat viime kesäisien varsojen kesähengailut. Varsathan ovat aina söpöjä, eikö?

8 kommenttia

  1. Havensiksella on lihottamaton energiarehu. Ransu söi sitä aikoinaan :)

    Minna

    VastaaPoista
  2. En usko, että jos Goldin laiskuus on vain hetkellistä, kannattaa ostaa mitään energialisää, sillä kaikki energia, joka on ylimääräistä (ei poistu kulutuksesta), tietenkin lihottaa. Niin kuin kalorit ihmisiä. (lol ihmisvertaus, mutta true :DD)

    Jos koet, että ponilla on joku oikea puutostila niin katsele, jos Goldi on jonkin vitamiinin tai hivenaineiden tarpeessa(?).

    Laiskuus voi myös johtua ponin tällä hetkellä saamasta "epätasaisesta" liikunnasta, mutta kun hepo pääsee taas tasaisemmin treenaamaan, niin energiakin varmasti palautuu, jos mitään puutosta ei oikeasti ole.

    Tsemiä näiden kakkakelien keskelle! =D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänään käytiin itseasiassa yhden kaverin kanssa pitkä keskustelu siitä, mihin toimenpiteisiin kannattaa ryhtyä vai teenkö asialle mitään.

      Tänään se oli vireystasoltaan ihan normaali oma itsensä, ja lauantain estetreeni onkin ainoa kerta kun se on ollut aikoihin laiska. Näin ollen en vielä tee asialle mitään - paitsi vilkuilen sivusilmällä niitä parempia ruokavaihtoehtoja. Tähän mennessä fiberline on ajanut asiansa oikein hyvin, mutta esimerkiksi Speedpoweriin sen voisin vaihtaa jos vireystaso on eilisellä mallilla vielä ensi viikonlopun treeneissä. Vitamiinit eivät taida olla pahaksi koskaan, joten ainakin B-vitamiinia voisin sille käydä hakemassa.

      Kiitos sinulle vinkeistä, ja toivotaan että tulee joko kesä taikka kunnon talvi! :D

      Poista
  3. marstalin sinfonie on yrttirehu, jolla on oikeasti tosi hyvä piristävä vaikutus :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla ja kiitos vinkistä :)

      Netin kautta löysin tietoa ainoastaan hengitysteitä avaavista vaikutuksista. Näistä tutkimistani vaihtoehdoista tuo Havensin Power Plus Mix vaikuttaisi meille kaikinpuolin sopivalta, jos tämän viikon treeneissä vielä tuntuu uupuneelta niin kokeillaan sitä :)

      Poista
  4. Onnea lauantain kisoihin! Huonoja päiviä sattuu varmasti eteen ratsun iästä riippumatta: eivät ne ratsastuskoulun kisakonkarihevosetkaan aina toimi, vaikka eivät olisi kovin nuoria mutta eivät vanhojakaan. Koska ratsukko koostuu ihmisestä ja hevosesta ja molemmat ovat eläviä olentoja, myös todennäköisyys, että vähintään toiselle osapuolelle sattuu huono päivä kisapäivänä, on melko suuri - hyvä päivä molemmilla vain 25 prosentin todennäköisyydellä! Niinpä kannattanee ottaa jokainen kilpailu opettavaisena kokemuksena päivästä riippumatta, kun realiteetit ovat mitkä ovat. Toivotaan teille silti onnea, menestystä ja hyvää suoritusta! :)

    -Susanna-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hurjan paljon kiitoksia kannustavasta kommentista!

      Sait päivän paremmaksi, viime treenit menivät hyvin joten kisoja odottelen hyvällä mielellä. Jännitän itse jo nyt niin paljon että mikäli kisat menevät päin pyllyä niin kannan vastuun täysin itse! :D

      Poista