perjantai 7. helmikuuta 2014

061

BLOGIKIRPPIS PÄIVITETTY! Katso uudet myytävät tästä!

Kaktun kanssa tallipäivä takana, ja käytiinpä hesessäkin täyttämässä masua päivän päätteeksi!

Aloitettiin päivä Goldin luona, minä tosin aloitin oman päiväni ajamalla Espooseen hakemaan koulusatuloita sovitukseen. Otin mukaani kolme penkkiä, ja siitä ajelin suoraan tallille. Meillä oli sovituksessa yksi edullinen Mustangin 17" koulusatula, sekä kaksi hieman hintavampaa koulusatulaa joista toisessa oli flättäripenkki. Mustang oli hieman pitkä paneelien osalta Goldille, mutta ei ylittänyt viimeisiä kylkiluita. Tallikaveri kuitenkin oli sitä mieltä että tulee ristiselän päälle, itse en huomannut mutten toki ammattilainen satulansovituksessa olekaan. Flättärimallinen koulusatula oli oikeastaan näistä sopivin, tarkemman harkinnan perusteella en kuitenkaan viitsi käyttää niin suurta rahaa kakkossatulaan. Kolmas satula oli liian kapea, Goldilla on koulusatuloihin oikeastaan melko hankala selkä. Sillä ei ole säkää lähes ollenkaan, vaan selkä on todella pyöreä. Satulat joissa on iso säkätila eivät siis sovi sille mallinsa puolesta, mutta satulan pitäisi kuitenkin olla leveä. Esimerkiksi tuo liian kapea penkki olisi ollut sään kohdalta sille hyvä, mutta lavat eivät mahtuneet mukaan. Se levenee sään alapuolelta ihan järjettömän paljon!

Mustangin kuitenkin laitoin sille ratsastuksen ajaksi selkään ja se istui melko hyvin. Sain itsekin siinä aika hyvän asennon, mutta jalustimet olisivat voineet olla pidemmät. Minkäs teet, vannoutunut esteratsastaja! Ratsastaessa en kyllä huomannut että satula olisi liian pitkä, eikä se näyttänyt kuvistakaan siltä. En halua silti ottaa riskejä että se kipeyttäisi selän, joten taidan palauttaa sen muiden mukana kauppaan. Ratsastuksen jälkeen myös huomasin, että omat haarat kipeytyivät - se siis saattaa olla liian suuri myös omalle kropalle.


Itse ratsastus meni kuitenkin ihan hyvin, Goldi oli mukavan reippaalla tuulella. Se kuitenkin on luultavasti aika kipeä suustaan, ja toivonkin nyt hartaasti että sillä olisi piikkejä. Voiko tälläistä asiaa toivoa? En tietenkään haluaisi sen olevan kipeä, mutta piikit selittäisivät epätasaisuuden hyvin. Vasempaan huomasi tänään että se puree kuolaimeen kiinni, joka selittäisi jossain päin suuta olevat piikit. Se ei vasempaan kierrokseen taivu rehellisesti, eikä anna ottaa rehellistä ja suoraa ohjastuntumaa. Vänkää vastaan ihan ihmeellisesti, mutta nöyränä tekee kuitenkin kaiken pyydetyn. Jos ongelma ei ole suussa, on sen oltava satulan päällä ja jos eläinlääkäri ei raspauksessa löydä mitään ihmeempää niin täytyy miettiä muita vaihtoehtoja. Silloin seuraava oljenkorteni taitaa olla ratsuttajan kutsuminen kylään, jos joku osaavampi katsoisi olenko tehnyt ponin perusratsastuksessa jonkun suuremman luokan virheen joka on aiheuttanut epätasaisuuden ja huonon ratsastettavuuden vasempaan kierrokseen. Tämä nyt vain spekulointia, en ainakaan haluaisi uskoa sen johtuvan itsestäni.

Tehtiin ratsastaessa ihan perusjuttuja, Kaktu otti hieman videotakin mutta se on editoimatta. Laitan sen myöhemmin tänne blogin puolelle. Siitä näkee sen, että hyviäkin pätkiä tulee, mutta joissain kohdissa poni katoaa tuntumalta ja vastustelee. Olen kuitenkin oikein tyytyväinen tämän päiväiseen ratsastukseen, Goldi väläytteli erinomaisia pätkiä ja sen työmotivaatio on uskomaton! Laukkatyöskentely oli tasaisen hyvää, ja laukka kehittyy kokoajan eteenpäin. Hieno tamma!


Tämän päivän lemppari!

Ostin myös kuluneella viikolla uuden huovan meille Hööksiltä, joka osoittautui kyllä käytössä todella liukkaaksi. Siinä on kyllä huikean suuri säkätila, joten voisikohan se liukua pois paikaltaan Goldin säättömyyden takia? Nätti huopa mutta tosiaan epäkäytännöllisen liukas, pitäisi hankkia lima satulan alle että pysyy paikoillaan. Tarkkasilmäiset saattoivat huomata että ostin myös uudet nahkasaappaat! Kuin nakutetut minun jalkaani, ja ihan uskomattoman edulliset, maksoin näistä vain 46 euroa Hööksin -75% alennuksilla.

Huomenna meillä on tosiaan se kauan odotettu raspaus ja rokotus, jota ennen kuitenkin käyn ratsastamassa. Kokeilen viimeisen satulan, jonka sain yksityishenkilöltä postin kautta sovitettavaksi. Kyseessä on Kingston-merkkinen käytetty koulusatula, joka on melko edullinen. Tätä on käytetty useilla nyffeillä ja on ollut sopiva niillä, jäänyt edelliselle liian leveäksi. Peukut pystyyn, että olisi meille sopiva! Palaillaan huomenna tarkempien selostuksien kanssa raspauksesta ja löydöistä, ratsastuskuvia en varmaankaan saa mutta koitetaan pärjäillä ilman.

Terkkuja lukijoille, mitäs me hölmöt!

11 kommenttia

  1. Löysin sun blogin vasta noin viikko sitten ja rakastuin heti, ihana blogi♥:) Ja satulahuopahan pysyy paremmin paikallaan jos laittaa satulavyön siitä lenkistä, tosin en tiiä miten sen saa koulusatulan kanssa laitettua siitä :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla että tykkäät! :) lenkistä oli laitettu vyö ja huopakin oli kiinni siinä edessä olevista remmeistä, en osaa sanoa miksi silti liukuu noin hurjasti. Onhan tuo Goldille hieman isokin, huopa siis, pony-koko olisi taas liian pieni. Se on hankalan kokoinen :)

      Poista
  2. Hieno Goldi!

    Sillä näyttäisi ja lukeman perusteella kuullostaisi olevan tismalleen samanlainen selkä kuin mun Torstenilla. Megaleveä, isot lavat, ei lainkaan säkää, lyhyt selkä. Meillä on ollut Globuksen, Mustangin (Europa malli on niiden parempi malli, ja se istui ponille hyvin) ja nyt Albionin Platinum Ultra. Tämä viimeisin satula oli tosin käytettynä hieman alle kolme tonnia, mutta se onkin meillä ykkössatula. Albionilla on aika hyvä valikoima tälläisille selille, ja samoin Kiefferin Kanter ja Barsbyn Haflinger-mallit ovat varmasti kokeilun arvoisia. Good luck vaan satulan etsimiseen :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis mä olen monesti miettinyt että tällä on ihan samanlainen selkä kun useilla suokeilla! Voisin hyvin kuvitella Torstenin kuvista nähneenä että näillä on prikuulleen samanlaiset selät. Tämä jota kokeiltiin oli käsittääkseni Mustang Europa, ja olisi ollut hyvä jos olisi ollut tuumaa pienemmällä penkillä, oikeastaan puolikin tuumaa olisi riittänyt.

      Kovin hintavaa penkkiä en viitsi ostaa kun estesatula on sopiva - olisi vaan niin kiva päästä kunnolla tuuppailemaan koulusatulalla. Saa oman istunnan niin paljon paremmaksi. Goldin kanssa onkin päästy edullisesti penkkien osalta, peukut pystyyn että onni potkisi taas :D kiitos tsempeistä!

      Poista
    2. Niin joo totta, mä olen kyllä kaikit penkit joutunut ottamaan 16,6-17 kokoisena, ettei ole liian pitkiä :)

      Poista
  3. Satuit kyllä paikalle juuri oikeaan aikaan kun nuo saappaat löysit, sillä muutama tuttavani on ostanut nuo normaalilla hinnalla - eivätkä kyllä ole edes silloinkaan valittaneet hinta-laatu suhdetta, ovat kaikki tykänneet! Harmi kun sulla on koon liian pieni jalka, muuten olisin ehdottomasti ostanut nuo myynnissä olevat Soubiracin saappat - itselläni on jo yhdet samanlaiset koossa 37, ja olen tykännyt kovasti niin mallista kuin materiaalistakin. Täytyypä vinkata kummeille, mikäli heidän tytölleen sopisi. :--)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan uskomaton mäihä kyllä! Tuli kiire saada joku tuttu ne sieltä liikkeestä aamupäivällä hakemaan, kun kokoa 36 oli enää kahdet jäljellä ja varmasti menivät kuumille kiville. Ainoa miinus jota keksin on nauhattomuus, mutta ehkä munkin silmä siihen tottuu. Vinkkaa ihmeessä kummeille, nuo kun on mulle nyt ihan turhat olleet oikeastaan kesästä saakka kun ostin ne vanhemmat Tattinin saappaat.

      Soubiracitkin ovat olleet hurjan hyvät ja olivat käytössä pari vuotta, kunnes löysin edullisesti Tattinit ja tajusin että ne Soubiracit ovat olleet liian pitkät! En ole kyllä kuullutkaan keneltäkään huonoa sanottavaa noista Soubiraceista :)

      Poista
  4. Meillähän taas on Äffällä ollu aina ihan superiso ja pitkä säkä, mutta nyt meillä jää sään ja etukaaren välii yli nyrkin kokoinen tila. Taitaa meilläkin satulat lähteä taas vaihtoon :')

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on täällä yhden kaverin Epplejeck merkkinen koulusatula, sen saa varmaan hakea sovitukseen jos haluaa ;) saattais ollakin teille sopiva, jos Riialla yhtään samanlainen selkä kun kesällä!

      Poista
  5. Todella kaunis tuo Goldi! Ja muutenkin kivanoloinen blogi :)

    VastaaPoista