sunnuntai 16. helmikuuta 2014

064


VAROITUS! Luvassa on hehkutusta.

Ponin loma loppui eilen, ja olin sillä maastoilemassa. Meillä on kenttä (kuten varmaan monissa muissakin paikoissa) ihan hirveässä kunnossa, siinä ei pysty paljoa työskentelemään, joten päätin lähteä jokitielle katsomaan missä kunnossa se on. Monen mielestä saattaa olla ideana todella tyhmä, alla viisivuotias poni joka on juuri lomaillut viikon, mutta toisaalta jokainen ponin tunteva ymmärtää että tuon kanssa voi lähes aina olla levollisin mielin.

Heti ensimmäisissä raveissa tunsin että nyt on tapahtunut huima muutos, ponista tunsi että jokaisella askeleella se nautti liikkumisesta. Sen ravi on kasvanut VALTAVASTI, tuntui että oltaisiin leijuttu ilmassa! Ravailtiin ja laukkailtiin joenvartta edestakas, ei tehty sen ihmeempää kun vaan fiilisteltiin. Ponilla oli virtaa, mutta olisin odottanut räjähtävämpää menoa jopa tältä rauhallisuuden perikuvalta. Suu tuntui ehkä hieman kovalta, ja loman jäljiltä poni oli aika jäykkä mutta sen liikkeissä oli aivan uudenlaista elastisuutta.

Tänään menin tallille jo heti aamulla, kahdeksan aikaan sillä olin luvannut meidän tallinpitäjälle tarhata hevoset ja siivota puolet karsinoista. Väsytti, mutta hevoset onneksi piristivät päivää ja Milla oli tulossa kymmeneltä kuvaamaan meidän menoa. Päätettiin käydä katsomassa missä kunnossa pelto oli, yön aikana oli tullut hieman suojasään lunta ja arvelin että pelto on vaihtoehdoista paras pohjan kannalta. Ja niin se olikin, tien puoleinen pääty oli hyvässä kunnossa ja siinä pystyi huoletta menemään. Otin ensin ihan normaalia ravia ympyrällä, ja Milla huomasi heti saman kuin minä - ponin askel on kasvanut viime näkemästä varmaan puoli metriä! Ihan uskomaton fiilis, kuinka hyvää viikon loma voikaan ponille tehdä niin henkisesti kuin fyysisestikin?

Tehtiin ravissa ihan normaaleja juttuja, ratsastin Goldia rennoksi ja laajaan muotoon. Tehtiin kahdeksikon tyylistä tehtävää, mutta periaatteessa ratsastin ratsastuskentän muotoisesti ja diagonaalit. Goldi venytti aina diagonaalin kohdalla todella hyvin eteen, ja antoi nätisti kiinni diagonaalin jälkeen. Se on vieläkin epätasainen, mutta uskon että se ottaa oman aikansa että se alkaa luottamaan kunnolla tuntumaan ja tasoittuu. Kaikki ei tietenkään tapahdu salamaniskusta! Fiilis oli kuitenkin loistava, laukat pyörivät hyvin ja ravin hehkuttamista en vain voi lopettaa.. Tehtiin lopussa vielä keskiraviharjoituksia, ja pari kertaa tuli oikeasti WAU fiilis! Se voima, jolla poni lähti takaa ravia työntämään oli räjähtävä ja uskomaton. Tahtirikkoja tuli, ja pari kertaa Goldi rikkoi laukalle mutta hei, tämä oli vasta ensimmäinen kerta kun näitä kunnolla treenataan.

Milla tosiaan oli kuvaamassa, ja pidemmittä puheitta isken kuvat tähän näytille. Suuret pahoittelut siitä, että tuijotan kokoajan niskaa - en tajua miksi se katse ei vaan pysy ylhäällä. Täytyisi olla joku kokoajan laidalla huutamassa siitä, toisinsanoen pitäisi päästä valmentautumaan tunneille. Koittakaa olla välittämättä siitä ja katsokaa ponia, se on UPEA! Kiitos Millalle hienoista kuvista!

Voi ei mikä ilme..

KATSOKAA NYT TUOTA RAVIA! :D


Voi kamalaa.. Mitä siellä niskassa nyt näkyy?


Keskiraveista, tuolla on oikeasti hankala istua!


Vähän kokoamista!

Rentoa ravailua pidemmällä ohjalla.

Voimaa!

9 kommenttia

  1. Upea Goldi! :) Hyvä te! oot tehnyt hienoa työtä Goldin kanssa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nina! Pysyy hymy naamalla tän päivän jälkeen :) ainakin huomiseen..

      Poista
  2. wau ku meette upeesti! oot kyllä pienen aarteen löytäny! :) goldi on niin sulonen etten kestä, voikot on kyllä ehdottomasti mun lemppareita! voi kun itelläki ois tommonen joku päivä! ei voi muuta ku sanoo et tosi hyvin meette ja noin nuoreksi poniksi ihan super! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon, voikot on kyllä tämän myötä lähellä omaakin sydäntä! Goldi osaa yllättää positiivisesti :)

      Poista
  3. No huh, kylläpäs poni pinkoo! Tosiaan noiden kuvien perusteella on tullut askeleeseen huimasti pituutta, vau! Oikeesti joskus pienet lomailut tekee ihmeitä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yllätti ihan itseäkin kun näin kuvat, ei se noin suurelta selästä käsin tuntunut! Loma on kyllä selvästi tehnyt tehtävänsä, pitää varmaan kesälläkin pitää viikko vapaata kokonaan.

      Poista
  4. Pinkoo, pinkoo! =D Superponi taas yllättää! Äh, täydellisen oot löytäny, toivottavasti tulee omalle kohdalle joskus joku tuollainen unelma. :) ♥ Ihmettelyä en voi kyllä lopettaa, tuo poni on vaan niin upea. + Heti kun mahdollisuus, lisää videoita =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla sama ongelma, en osaa lopettaa ihmettelyä kuinka täydellinen tuo otus onkaan! Videoita olisi ollut tänään kiva saada, mutta meillä ei ollut välineistöä kuvata. Katsotaan jos saisin ensi viikonloppuna videomateriaaliakin :)

      Poista
  5. Vautsi, Goldi on kyllä niin hieno! Liikettä todellakin näyttää löytyvän! :)

    VastaaPoista