lauantai 1. helmikuuta 2014

059




Tallipäivä vietetty ihanan Oonan kanssa, jäädytty muutamaan otteeseen mutta hauskaa oli!

Lähdettiin liikenteeseen kahdeksan aikaan aamulla, jolloin eteläisessä Suomessa vallitsi vielä lumimyräkkä. Hain Oonan ja se ehti jo laantua sillä väliin, hienoa! Ajeltiin tankkauksen kautta tallille, olin varannut maneesin klo 10-11 meidän käyttöön hyppyjä varten.

Goldia oli ilmeisesti tarhassa joku potkaissut takaseen, siinä oli ympyrän muotoinen vekki josta tuli vähän verta. Arkoi sitä hieman kun painelin, mutta päätettiin käydä kentällä ympyrällä kokeilemassa ontuuko se. Ei ontunut, ja katsottiin vielä maneesissa alkuverkkojen aikana että liikkuu puhtaasti ja käyttää yhtälailla molempia takasia. Ei huomattu mitään eroa normaaliin liikkumiseen joten hyvällä mielellä uskallettiin aloittaa hyppelyt. Rakensin maneesiin kaksi yksittäistä estettä, joiden lisäksi rakensin linjan (puomi-kavaletti-puomi-kavaletti ja yhden askeleen päässä okseri). Hypyt menivät ihan hyvin, vähän annoin Goldin levähtää ennen estettä jolloin se jäi etupainoiseksi ja lähestymiset menivät jälleen plörinäksi. Goldi oli kyllä mahtava, se pelastelee minua tuollaisissa tilanteissa älyttömän hyvin! Ei se tietenkään niin päin saisi mennä, mutta opitaan yhdessä.




Nostettiin lopulta okseria varmaan lähemmäs metriin ja yksittäistä porttia ehkä 90cm korkeuteen. Poni meni hyvin, ei kolautellut jos en tuonut sitä esteelle päin persettä. Sillä on oikeasti uskomaton skouppi esteille, ainoa johon pitää saada rutiinia on oma työskentely esteillä (pitäisi se valmentaja löytää) ja se pitäisi saada edestä nousemaan ylöspäin pepun päälle, ettei se jäisi etupainoiseksi. Uskon, että tämä tulee vasta ajan kanssa sillä poni on vielä nuori, mutta siihen pyritään kuitenkin jatkuvasti. Oona antoi hyviä vinkkejä mitä kannattaa tehdä, lopussa poni olikin jo paremman tuntuinen! Ihmeteltiin Oonan kanssa että mikäköhän siinä on kun Goldi vaihtaa sileällä hyvin ja puhtaasti laukat, muttei esteillä. Ehkä sen saa sileällä paremmin ratsastettua alle, esteillä pakka tosiaan vähän levähtää käsiin.

Mentiin vielä Goldi-talleilun jälkeen Oonan vuokraponin Unskin luokse, siitä lisää videolta ja Oonan blogista. Huomenna menen varmaan ilman satulaa pellolle tai maastoilemaan, kun tänään tuli niin ihanat hanget. Näillä näkymin en saa ketään lähtemään kuvaamaan (jos löytyy innokkaita niin saa tulla, vinkvink) mutta ihan normaalia ja rentoa työstelyä luvassa. Tällä viikolla ponilla on ollut arkena kaksi vapaapäivää, ja olen ollut sillä todella rennolla käyntipainotteisella maastolla maanantaina sekä torstaina. Riina meni keskiviikkona, puolisen tuntia kevyesti kentällä. Raspaus- ja rokotuspäivä on ensi viikon lauantaina, ja sen jälkeen poni lomailee ainakin viikon. Alustavasti ollaan sovittu että pidetään 16.2. Kiian kanssa kuvauspäivä joten silloin on ensimmäinen liikutus ponin loman jälkeen.



4 kommenttia

  1. Hienosti hyppäätte! poni näyttää menevän esteet niin helposti ja ilmavasti yli :D ja on muuten tullut todella hyvät lihakset Goldille kun vertaa vaikkapa sen kaulaa siihen kun sait sen, ja sitten vertaa nykyiseen, huhhuh!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paljon kiitoksia! Kaulaan on kyllä saatu hurjasti lisää lihasta, hauska kuulla että muutkin on huomanneet :)

      Poista
  2. En nyt tiedä Goldista tai sen etupainoisuudesta sen enempää, mutta sain keskiviikkona valkulta superhyvän vinkin. Vippehän tosiaan on melkein luonnostaan vähän etupainoinen ja menee helposti ratsastaessakin sellaiseksi, jos ei oikeasti ratsasta. Eli mun piti tosiaan nostaa sen pää ylös muodosta välittämättä ja laittaa siihen painetta, että se ottaa ne takajalat käyttöön. Sain siis oikeasti nostaa turpaa reilusti ylös ja antaa ihan kunnolla pohjetta, mutta tuo auttoi aivan älyttömästi ja kun hain samaa fiilistä myös ravissa ja laukassa esim. rataa hypätessä, niin ratsastus helpottui tosi paljon. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä vinkki! Goldin kohdalla uskon etupainoisuuden johtuvan sen nuoruudesta, ja olenkin saanut paljon hyviä vinkkejä nostaviin tehtäviin. Pistetään tämä myös korvan taakse, aina mukava kuulla muiden vinkkejä ja kokemuksia! :)

      Muodosta en esteillä välitä muutoinkaan, sileällä se nostaakin itseään edestä ylämäkeen hyvin jo ajoittain, jatkuvasti ei voi oletaakkaan että sillä riittäisi kokoamiskyky ja lihaskunto.

      Poista