sunnuntai 26. tammikuuta 2014

058

Ihan huippupäivä takana! Nyt kun olen saanut maata koko päivän sohvalla, saanut tehtyä jälkkäriksi lettuja ja maattua lisää sohvalla on hyvä analysoida hieman tämän päiväisiä estetreenejä.

Aamutuimaan herätys, ja lähdin tallille laittamaan ponia kuntoon. Kamat niskaan, fleece ja enkkuviltti päälle ja matkaan maneesille päin, ravailtiin koko joenvarsi joten matkassa meni alle puoli tuntia. Maneesilla iskin äidille ponin käteen ja lähdin tuttavien kanssa rakentamaan esteitä.

Laitettiin pystyyn yhden askeleen sarja ja kaksi yksittäistä estettä, toinen oli alkuunsa ristikko ja toinen okseri. Parin hypyn jälkeen laitettiin okserin alle vesimatto, halusin nähdä miten poni siihen reagoi. Se tuskin edes huomasi eroa normaaliin, fiksu lapsi! Goldi vaikutti alussa hieman raskaalta, mutta parani loppua kohden huomattavasti. Yritin vähän nostaa sitä edestä ylemmäs, se vaipui aika raskaaksi ja painavaksi edestä ja otti pari kertaa puomin muistoksi mukaansa. Lopputunnista tultiin sarjaa pelkästään, ja nostettiin b-osaa vähän ylemmäs. Poni meni oikein loistavasti, mutta kuski ei osannut tuoda sitä a-osalle ollenkaan ja jotkut hypyt meni plörinäksi sen takia.

En osaa yhtään arvioida esteiden korkeuksia, mutta b-osa oli korkeimmillaan varmaan hiukan yli metrin. Meni kevyesti yli, mutta mulla alkoi kyllä jo rimakammo kolkutelemaan ovella. En ole varmaan neljään vuoteen hypännyt noin korkeita esteitä!

Videosta suuri kiitos Monalle!

8 kommenttia

  1. Hui meettepä te isoja! =DD Tosi hyviä hyppyjä b-osalla! Goldi on kyllä niin hyvännäköinen. Mistä tollasia kultakimpaleita tulee?

    PS. LETTUJA MULLEKIN, NAM! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan käsittämätöntä kyllä että käy näin hyvä tuuri! :D poni jota et ole ikinä nähnyt ennenkun haet sen 200km päästä osoittautuukin kultakimpaleeksi ja ennen kaikkea on niin varma että auttaa kuskia pääsemään rimakammosta yli.. Ja on vasta viisi! :D

      Letut meni jo, ens kerralla sit!

      Poista
  2. Hyvältä näyttää! (: Itselläkin on liikutuksessa sellainen 4v vuonohevonen jonka kanssa opetellaan vasta ratsastuksen saloja.. meillä on tollaiseen pitkä matka vielä! :D Tällä hetkellä harjoitellaan sen kanssa ravi-käynti siirtymisiä ja ympyrää joten hieman jäljessä ollaan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvässä vaiheessahan tekin menette jos liikutettavasi on kääntynyt vasta nelivuotiaaksi vuodenvaihteessa :) tsemppiä sinnekin jatkokoulutukseen, matka on pitkä mutta palkitsee lopussa!

      Poista
  3. Sinut on haastettu blogissani! :)
    http://pienetjasuuretjahyvinrakkaat.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä olikin jo kolmas haaste tuohon samaan juttuun, pitänee nyt oikeasti tehdä se ja vastailla teidän kaikkien kolmen kysymyksiin! Kiitos haasteesta :)

      Poista