lauantai 4. tammikuuta 2014

050

Meillä oli kengitys tänään aamupäivällä, ja sain hurjasti informaatiota ponin kavioiden tilanteesta. Kaksi edellistä kengitystä olen ollut töissä kiinni, enkä ole päässyt kengittäjää tenttaamaan. Nyt tallinvaihdon myötä meille vaihtui uusi kengittäjä, joka paljastuikin todella hyväksi kenkääjäksi, ja muutoinkin mukavaksi! Kengitys on sellainen asia, josta en vielä hirveästi mitään tajua kun siihen ei vuokrahevosien kanssa ole ollut tarvetta itse kiinnittää huomiota. Kyselinkin kengittäjältämme kaiken, joka mieleen juolahti, ja sain paljon uutta ja arvokasta tietoa. Goldin kavioissa vikana on lähinnä se, että ne ovat etukavioiden sisäsyrjältä liian pystyt. Ne ovat myös aika pitkät, ja lyhennettiinkin niitä aika paljon. Ihmettelin viimeksi, miksi etujaloissa kengät oli laitettu niin taakse, eli kavio tuli ehkä hieman kengän yli edestä. Tämä kengittäjä arveli, että meidän edellinen kengittäjä on yrittänyt tällä tavoin kontrolloida kavion kasvamista ja lyhentää sitä luonnollisesti. Vaude!

Pääsen onneksi seuraavaankin kengitykseen mukaan, jotta saadaan katsottua yhdessä onko etukavioissa tapahtunut muutosta, ja jos on niin minkälaista. Jos ei saada kaviota levenemään kesään mennessä, on mahdollisuus laittaa etukavioihin pohjalliset. Nyt Goldi sai alleen samat kengät mitkä laitettiin edellisessäkin kengityksessä, mutta ne taottiin hieman leveämmiksi ja jätettiin sisäsyrjältä vähän ulospäin kenkää, ajatuksena että kaviolla on tilaa leventyä ja kavioaines pystyy vahvistumaan. Nyt vaan peukut pystyyn, ettei se polkase kumpaakaan etukenkää pois!

Tänään ratsastin pitkästä aikaa itse kunnolla, mentiin puolisen tuntia koulua kentällä. Ratsastin heti alusta saakka ravia kunnolla eteen, ratsastin koko alkuverryttelyt todella reipasta kevyttä ravia. Goldi vaikutti heti alkujaan todella reippaalta ja liikkui mielellään eteen, keskittyi tänään myös todella hyvin. Tehtiin laukassa lähinnä perustyöskentelyä, ja nyt hiottiin vaihtoja paremmiksi. En tietenkään oleta, että ne sujuisivat täydellisesti, mutta kyllä sieltä jokunen puhdas vaihto saatiin aikaiseksi! Maailman hienoin vauvaponi. Ravityöskenneltiin lähinnä askeleen lyhennyksiä ja pidennyksiä, joka tosin muuttui enemmänkin temponlisäyksiksi.

Sain tänään myös puhelun Orivedeltä, josta haettiin Goldi minulle. Sain paljon uutta ja arvokasta tietoa siitä, mitä ponin kanssa on Orivedellä tehty ja miten siellä on mennyt. Oli mukava kuulla, että sen kanssa on siellä puuhattu ja ratsasteltu, kun aiemmin olin ollut siinä käsityksessä että sen kanssa ei olla paljoakaan tehty. Jos luette tätä, niin kiitos vielä tätäkin kanavaa pitkin että jaksoitte nähdä vaivaa ja kertoa ponin aikaisemmasta elämästä! :)

Kuvina tänään 26. joulukuuta otetut ratsastus- ja hyppykuvat, kuvaajana Eeva Laakso. Hurja kiitos Eevalle kauniista ja hyvälaatuisista kuvista!



Voiko tätä onnea edes käsittää?











Tämä on niin hulvaton!


19 kommenttia

  1. Onpa kivan näköinen poni sulla ! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Goldi kiitteli kovasti kehuista :) Nuuttia olen myös useasti käynyt ihailemassa!

      Poista
    2. Hih kiva kuulla, kiitos :) Sait multa haasteen: http://puoliverinenprinssi.blogspot.fi/2014/01/haaste-hevosenomistajalle.html !

      Poista
  2. Super hienon näköinen poni! :--)

    VastaaPoista
  3. Olis kivempi, jos voisit otsikoida postaukset numeroiden lisäksi jollain aiheeseen sopivalla tekstipätkällä. Pelkkö numero on ehkä hieman tylsä :) Hirmu suloinen poni!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon parannusehdotuksesta, en vain enää viitsi lähteä muuttamaan otsikointia kun näin on menty alusta saakka :) toivottavasti tätä jaksaa silti lukea, sulla on myös kiva blogi johon liityin lukijaksi!

      Poista
  4. Ai että, aivan ihania kuvia! ♥

    VastaaPoista
  5. voi vauvaponi!! ihania kuvia, sydän sulaaa! aaaw ♥ ootte niin nättejä yhessäää! :--) jes onneks tuli puhetta et onks sulla blogia, goosh mitä oisinkaan missannu! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hihiiiiii ihana oona <3 tule pian taas moikkaamaan! :)

      Poista
  6. Ihana tuo viimenen kuva! :D

    VastaaPoista
  7. Ihania kuvia, ja hienosti meette! :3

    VastaaPoista
  8. Aivan ihana blogi ja poni <3 :) voinko kysyä, että kuinka pitkä oot? :) Ihania kuvia ja ootte kyllä hieno pari Goldin kanssa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) olen noin 162cm pitkä, ainakin viimeksi kun amiksen aikaan mittautin itseni.

      Poista
    2. Kiitos vastauksesta! :) Voi että, tuli kauhea hinku ponin selkään kun tätä sun blogia lueskenlin.. Itselläkin pituutta jotain 160-163cm niin ehkäpä ei ole ihan toivoton ajatus!

      Poista
    3. Ei toki, jos vain paino antaa periksi :) pyöreärunkoisilla ei pitkätkään näytä isoilta, Goldillakin on mun kaverit menneet joista osa on yli 170cm pitkiä, eivätkä näytä suurilta.

      Poista
  9. Aivan ihana poni!! Ja todella kivoja kuvia :)

    http://rakaspikkuriivio.blogspot.fi

    VastaaPoista