lauantai 18. tammikuuta 2014

054

Kuulumisia!

Siis ensiksi, aivan mahtavat ilmat on saatu tänne eteläiseen Suomeen, Vantaalla on paistanut varmaan nyt viikon verran aurinko ja vaikka pakkasta on noin -15 astetta ei se minua ainakaan haittaa yhtään! Varpaat ja sormet jäätyy, mutta mieli on niin paljon virkeämpi kun aurinko on taivaalla.

Goldi on nyt ollut vapaalla ja se on selvästi piristynyt kevyen liikunnan ansiosta. Milla oli käynyt sen kanssa kävelylenkillä keskiviikkona päivällä, ja uskomatonta mutta totta - se oli noussut kahdesti pystyyn! Komentaessa oli toki lopettanut sen, ja käyttäynyt sen jälkeen ihan hyvin, mutta se ei ole koskaan ennen edes yrittänyt nousta pystyyn. Tämä on toki epätoivottua käytöstä, enkä aio sen antaa sikailla tuolla tavalla, mutta täytyy myöntää että olen kuitenkin pienesti ilahtunut siitä että minunkin nuorikko osaa jotain temppuja tehdä. Millallekin sanoin, että komentaa vaan reippaasti jos tuota esiintyy jatkossa, sillä eihän tuo peli vaan vetele.

Menin kuitenkin tallille keskiviikkona illalla ratsastamaan, vaikka tarkoitus oli pitää vapaapäivä. Halusin käydä kokeilemassa onko ponilla oikeasti noin paljon energiaa varastossa, vai johtuuko käytös testaamisesta. Kuntoon laittaessa se tapansa mukaan nukkui ja roikkui käytävällä naruissa, en siis odottanut mitään järjettömän reipasta reissua :D Kentälle mentiin ratsastusloimen ja enkkuviltin turvin, ja mulla oli kahdet hanskat päällekkäin ja varmaan miljoonat villasukat. Tehtiin ehkä 20-30 minuuttia ihan perusjuttuja, en todellakaan siellä pakkasessa halunnut viettää yhtään enempää eikä ponikaan ollut mitenkään räjähtävän energinen. Mukava se kyllä oli ratsastaessa, kulki hyvin ja pahin epätasaisuus oli poissa. Sitä ei tarvinnut ratsastaa eteen, vaan tamma kulki omalla moottorilla ja hyväntuulisen oloisena eteenpäin.

Torstaina oli vapaapäivä, ja eilen Riina kävi ratsastamassa kentällä ja jokitiellä. Lähdettiin tänään Millan kanssa tallille jo päivällä, kun oli valoisaa. Ihan mahtava ilma, ei liian kylmä ja aurinko paistoi täydeltä taivaalta! Mulla tuli oikeasti kuuma ratsastaessa, tosin olikin kunnollinen toppatakki päällä.

Menin kentällä ilman satulaa, ensin viltin kanssa ja lihasten lämmettyä heitin viltin pois kun se ei oikein meinannut laukassa pysyä kyydissä. Goldi oli tänään ihan mahtava! Se oli sopivan reipas, herkkä ja todella tasainen suustaan verrattuna viimeiaikaisiin treeneihin. Se oli positiivisella mielellä koko ratsastuksen ajan, ja siitä huomasi että se tykkäsi tehdä töitä. Tänään se oli vihdoinkin oma itsensä, pitkästä aikaa! Mentiin perusjuttuja kentällä, hieman temponlisäyksiä ravissa ja muuten vain humpsuteltiin ja haettiin hyvää tahtia ja fiilistä. Ensimmäisessä laukannostossa Goldi pukitti, ja menetin tasapainon jonka seurauksena meidän viltti rupesi liusumaan - minä sen mukana, aina maahan saakka. Kyllä nauratti, ja oli muuten ensimmäinen kerta kun tipuin Goldilta! Mentiin vielä lopuksi pellolle laukkaamaan ja ravailemaan, en viitsinyt mennä siinä kauaa sillä pelto on vielä hieman epätasainen. Lopuksi otettiin vielä ihania kuvia, kun poni rauhallisena seisoskeli paikallaan ja nautti olostaan. Kyllä minulla on vaan maailman paras nuori tamma, ainakin se on juuri täydellinen minulle!

Kaikista kuvista kuuluu kiitos Millalle, ihanaa kun jaksoit lähteä mukaan jäätymään ja kuvaamaan!

Mikä kuvista on sinun lempparisi?



Saumatonta yhteistyötä?















Kuten huomaa, hevoset ovat päässeet vapaalle heinälle..

 

13 kommenttia

  1. Hah, hauska toi pikkukuva kun juoksette vierekkäin tiellä :D

    VastaaPoista
  2. Hey, where did you buy your breeches? What brand are they? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hi! I've brought it from Hööks (http://www.hooks.fi/) and the brand is called CRW Classic Riding Wear. I'm not sure if they're still available, but you can look from their website :)

      Poista
  3. Pomppuponi <3 Maha on kyllä loistava, kun vertaa rakennekuvaa niihin meidän tammikuun alun kuviin. :DD Mitä kävi vinttikoiralle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, se selvästi stressasi tallimuutosta mutta nyt on kyllä alkanut taas ruoka maistumaan normaaliin tapaan ja valitettavasti maha on tehnyt comebackin! :D

      Poista
  4. Aivan ihania kuvia! Ensimmäinen oli oma suosikkini. :)

    VastaaPoista
  5. Millä oot saanu tota massaa, meijänki rusakolle sais vähän luovuttaa mahaa... Ihania kuvia! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Goldi syö Fiberlineä, syönyt sen kokoajan kun se on mulla ollut. Se on siis kasvattanut ihan hyvin lihasmassaa liikunnan ja ruokinnan yhteistuloksena, mutta lähinnä tulokset on tulleet siitä kun se söi kesällä itsensä läskiksi ja läskihän nyt on helppo muuttaa lihakseksi.. Ei siis pienintäkään havaintoa miten laihan hevosen saa muutettua massakkaaksi, mulla on kokemusta vaan läskin muuttamisesta lihakseen! :D mahaa on tosiaan taas kertynyt..

      Poista
  6. hahhaa rakastan tota goldin klippausta älyttömästi mut mun poikaystävä tossa vieressä kysy että miks tolla hepalla on itserusketusrajat samallalailla kun teineilläXD tinttasin sitä ja sanoin että poni on sulonen eikä mikään feikkirusketusteini...XD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahahaa! Ihan mahtavaa :D Kerro poikaystävälle terkkuja, että Goldilla on siks rajat kun se on teini, tyttö, ja vielä pissis! :D

      Poista