lauantai 25. tammikuuta 2014

057

Pakkanen vähän hellittänyt, ja tänään tuli oikeasti kuuma ratsastaessa. Alkukäyntejä käytiin ponin kanssa kävelemässä tiellä, ja silloin varpaat vähän kylmettyi - töihin kun ruvettiin niin sulivat kyllä ennätysvauhtia!

Goldi vaati tänään minulta aika paljon työskentelyä toimiakseen oikein. Tein itse tänään virheitä ratsastaessa myös tehtävien osalta, pyysin siltä laukanvaihtoja vaikka sitä selvästi jännitti pohjan kunto. Mielestäni se oli hyvä, mutta jälkeenpäin ajateltuna olisin voinut keskittyä tavalliseen laukkatyöskentelyyn ja jättää vaihdot tekemättä, sillä poni selvästi veti niistä herneen nenään.

Tehtiin kahdeksikkoa laukassa ja ravissa, ravissa saatiin uskomattomia pätkiä aikaan. Hyvää, pyöreää liikettä ja poni käytti itseään rehellisesti. Suorilla pätkät olivat myös hyviä, mutta jouduin tosiaan työstämään aika paljon että sain Goldin rauhalliseksi ja toimivaksi. Harmitti tosi paljon itseäkin ratsastuksen jälkeen, kun olin siltä vaihtoja pyytänyt - virheistä oppii, eikö? Muusta ratsastuksesta jäi kuitenkin loistava fiilis, vaikka loppukäynneillä saatiinkin sydämentykytyksiä joen jäällä hiihtävistä ihmisistä. Goldi oli sitä mieltä, että liukenisi hyvin nopeasti paikalta pois ja oli muuten ensimmäinen kerta kun en meinannut saada sitä pideltyä säikähtäessä. Se tärisi vielä pitkään tämän jälkeen, ja on hassua ajatella että niinkin varma poni mikä Goldi on pelkää kuollakseen noin itselle tavallista asiaa kuin hiihtäjät.

Poni treenin jälkeen, traumatisoituneena hiihtäjistä!

Aamulla sain vielä toiveen tallikaverilta, että ratsastaisin täältäkin tutun Lapasen kun hän ei itse tallille päässyt. Näin lauantaisin on aikaa, joten toki se onnistui. Oli mukava päästä ratsastamaan silläkin vaihteen vuoksi, ja varsinkin kun ilma suosi enkä ollut jäätynyt kalapuikko ponin ratsastuksen jälkeen.

Tehtiin Lapasen kanssa pitkälti samoja juttuja kuin viimeksikin, ratsastelin sitä todella paljon eteen ja kohti tuntumaa. Sillä on samoja taipumuksia kuin Goldilla jäädä edestä aika tyhjäksi hetkittäin, mutta se oli tänään parhaimmillaan ratsastuksellisesti mitä se on minulla koskaan ollut. Ravi oli lennokasta ja suurta, ei ihan alussa mutta oikeastaan tamman innostuskohtauksen jälkeen kun nostin ensimmäisen kerran laukkaa. Se sai jonkun hyppykohtauksen ja poukkoili hetken omiaan, jonka seurauksena kadotin jalustimet ja tasapainon. Onnistuin onneksi pysymään selässä, ei olisi ollut mukava maastoutua noin korkealta kun jo Goldilta tippuessa oli mustelmat aika mahtavat! Lapanen kuitenkin terästäytyi toivotulla tavalla episodin jälkeen ja oli miellyttävä sen jälkeen.

Tehtiin Lapasenkin kanssa kahdeksikkoa, tykkään jotenkin tehtävästä paljon. Laukassakin tehtiin, sen kanssa vaihdotkin onnistuivat keskellä paremmin kun se vaihtaa huolitellummin ja kontrolloidummin kuin Goldi. Lapasella on todellinen taito pukitella ja vaihtaa takapäällä laukkoja täysin huomaamatta! Siis tietenkin pukit ja vaihdot huomaa, mutta se tekee ne ennenkuin ehdit kissaa sanoa. Oikealle laukat menivät hyvin, mutta vasemmalle se vaihteli takapäällä laukkaa ja pukitteli - veikkaisin että siellä on joku jumipiste jossain kohtaa minkä takia hevonen reagoi näin? Tiedä häntä. Yhden kunnollisen laukkaympyrän jälkeen vasempaan kierrokseen otin loppuravit, isoa ja laajaa ravia eteen alas ratsastettuna. Käytiin vielä tiellä kävelemässä loppukäynnit.

Se on kyllä kaunis tamma!

Kaulaa jatkuu loputtomiin.. Ainakin Goldin jälkeen!

Huomenna onkin sitten jännittävä päivä, kun lähdetään hyppäämään maneesille. Olen viime päivät odottanut sunnuntaita kuin kuuta nousevaa, ihan mahtavaa päästä vihdoinkin hyppäämään kunnolla! Pitää varmaan suunnitella vähän tehtäviä valmiiksi, kun valmentajaa ei ole mukana. Onneksi saadaan porukkaa auttamaan, tuttuja on lähdössä kurkkaamaan millainen poni tämä meidän Goldi oikein onkaan.

4 kommenttia

  1. Tosi kiva postaus ja Goldi näyttää hyvältä klipattuna! :) onnea huomiselle hyppytunnille! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä tykkään sen väristä jopa enemmän klipattuna, sais olla noin vaalea ympäri vuoden! :)

      Poista
  2. Hömö poni! Meilläkin Äffä ei pelkää traktoreita, tukkirekkoja yms. mutta yksi sellanen kivi, mistä on lapset maalannu leppäkertun, on hirveä ja se voi syödä tuollaisen pienen ponin D:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noi on niin hassuja eläimiä, Goldikaan ei pelkää lähes mitään mutta noi hiihtäjät sai sen menettämään järkensä :D

      Poista