maanantai 6. tammikuuta 2014

051

Eilen meillä oli hyppypäivä, tallikaverini Pauliina tuli hyppäämään ponillaan ja itse menin Goldilla, Kaktu ja Roosa olivat mukana kuvaamassa ja tarkoitus oli jatkaa meidän tallilta suoraan Kaktun tallille Futuraa moikkaamaan.

Rakennettiin kentälle esteet ennenkuin mentiin laittamaan ponit valmiiksi. Pystytettiin yksi innarisarja, jossa oli reunimmaisina kaksi sokeripaloista kasattua kavalettia ja keskimmäisenä ristikko. Yksittäisenä oli okseri keskellä kenttää, jolle pääsi ratsastamaan diagonaalilla. Pitkästä aikaa oli ihan kivakin päästä hyppäämään innaritehtäviä, ne on kuitenkin meille suhteellisen helppoja ja kivoja tehtäviä! Käytiin varustamassa ponit asianmukaisiin tamineisiin ja lähdettiin kentälle. Ostin jokunen kuukausi takaperin meille Hööksiltä rintaremmin martingaalilla (katso tästä) mutta koko Cob oli meille liian suuri martingaalin osalta ja siitä ei oikeastaan ole mitään apua. Jos sinulla on tarvetta, tai haluaisit vaihtaa suurempaan kokoon (meille voi tarjota samantyylistä koossa pony) niin heitä kommenttia, katsotaan jos saataisiin vaihto onnistumaan välirahalla tai ilman! Tämän meidän voi myös ostaa pois, jos ei ole antaa pienempää vaihtoon.

Kentällä Goldi vaikutti jotenkin haluttomalta, tuntui että sitä ei olisi voinut työnteko vähempää kiinnostaa! Varmaan ensimmäinen kerta, kun tuntuu että sen saa patistaa tekemään töitä. Loma on todellakin varmaan paikallaan, mutta sijoitan sen sinne vaiheeseen kun saadaan eläinlääkäri raspaamaan ja rokottamaan. Helmikuun puolelle venyy joka tapauksessa, alustavasti katselin että 10. helmikuuta olisi paras aika itselle aloittaa sillä parin viikon lomakausi, kun silloin sijoittuu työt viikoksi Helsinkiin enkä kuitenkaan ehtisi tallille. Koitin saada siihen ravaillessa vähän kipinää, ravasin laajaa ja isoa ravia melko vapaasti pitkin kenttää. Videossa ei valitettavasti näy alkuverryttelyjä, Kaktu koitti saada kameraansa alkuverryttelyjen ajan yhteistyökykyiseksi.

Aloiteltiin hypyt pienellä yksittäisellä okserilla. Paikat löytyi suhteellisen hyvin, myötälaukat alastuloissa oli hakusessa. Vaihdeltiin ravin kautta oikeiksi, ja lopussa alkoi myös myötälaukat löytymään ihan hyvin. Tultiin okseria hetken aikaa, nosteltiin pikkuhiljaa ylemmäksi. Sitten jatkettiin jumppasarjalla, väli tosin oli Goldille vähän lyhyt ja pidennettiin sokeripalojen ja ristikon väliä. Aika paljon otti puomeja alas alkutunnista innarilla, tässäkin huomasi että vire ei ollut esteille mikään parhain. Heti kuitenkin kun innarin väliä pidennettiin ja keskiosaa korotettiin (noin 70cm) alkoi poniin tulla vähän enemmän vauhtia ja eteenpäinpyrkivyyttä. Siitä tuli terävämpi ja paljon parempi ratsastaa! Lopussa tultiin okseria (noin 80cm) ja siitä perään jatkettiin jumppasarjalle jossa oli nyt kavaletit laskettu alas puomeiksi helpottamaan. Videolta näkyy että jälkimmäinen puomi on vähän liian lähellä, ja se tulee hieman liian nopeasti alle. Hyvin kuitenkin meni, ja olin viimeisiin hyppyihin tyytyväinen.




Yllä Kaktun tekemä koostevideo hyppelyistä, ja ravipätkät on loppuverryttelystä. Tänään olin tallilla mukana kun Riina oli vääntämässä ponin kanssa koulua, ja keskusteltiin miltä se on viimeaikoina tuntunut. Tultiin molemmat siihen lopputulokseen, että se on todella paljon epätasaisempi nyt päänsä kanssa kuin esimerkiksi kuukausi takaperin. Onneksi raspaus lähestyy, jos vaikka se auttaisi ja saataisiin tasaisuutta ohjastuntumaan. Jännittää, että minkälaisia piikkejä siellä suussa oikein onkaan, kun tietääkseni Goldia ei olla koskaan raspattu! Sudenhampaista vakuutustarkastaja jutteli kesän alussa, ei kuulemma ole niin suuret että häiritsisivät normaalissa käytössä mutta uskon että eläinlääkäri saattaa ne haluta nappaista kuitenkin pois. Joudutaan joka tapauksessa sopimaan aika vielä maaliskuullekin, että saadaan rokotukset hoidettua kuntoon.

Alla vielä Roosan ottamia kuvia esteiltä, kiitos Roosa! Ja Kaktulle suurin kiitos hauskasta päivästä, videoinnista ja vielä videon editoinnista, kun minä tumpelo en osaa.

Tälle ponnistusvaiheen ylihyppäämiselle (siis minun) pitäisi kyllä saada joku muutos aikaan..




7 kommenttia

  1. Löysin tän sun blogin ihan vähän aikaa sitten ja tää nousi heti yhdeks mun lempiblogiks :) Hyvää tekstiä, hienoja kuvia, taitava ratsastaja ja ihana poni!

    VastaaPoista
  2. Oi ihanat te ja hienosti poni pomppaa!! :-) hauska toi koostevideo! :))

    VastaaPoista
  3. Wow upeita noi laukanvaihdot ja hienosti hyppäätte! Supersöpö poni sulla! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, vaihdot tosin valitettavasti ei tässä olleet puhtaita kun poni ei niihin malttanut keskittyä :)

      Poista
  4. Hirmu kiva toi huopa! Ja tosiaan hypyissä poni näyttää oikeen innokkaalta :)

    VastaaPoista