tiistai 14. tammikuuta 2014

053

Nyt kun Goldi on kevyemmällä liikunnalla (joka tarkoittaa sitä etten sitä kunnolla ratsasta kuin ehkä kerran viikossa, jos sitäkään) niin olen kiitollinen jokaisesta kerrasta kun saan ratsastaa muiden hevosia. Pari kertaa tallikaverini on pyytänyt minua ratsastamaan hänen tammaansa, mikäli ei itse ole ehtinyt tallille tulemaan.

Tumppu on minulle ihan valtavan suuri, tai sitten se vain tuntuu ponin jälkeen siltä. On kuitenkin virkistävää ratsastaa myös silloin tällöin hevosia, jotta huomaa kontrastin poneihin verrattuna. Goldin liikkeet eivät ole kovin pienet, joten se ei tule suurena erona hevosiin, mutta hevosilla on tietysti paljon hitaammat liikkeet esimerkiksi ravissa. Tumppu on melko hankala ratsastaa sileällä, se on hitaasti lämpenevä ja pakenee monia apuja ties mihin suuntaan. Ensimmäisellä kerralla en ollut sen kanssa ihan samalla aaltopituudella, enkä väitä olleeni toisellakaan kerralla, mutta lähemmäs päästiin. Tumpun kanssa uusilla ratsastajilla ongelmana on usein se, että se jää ravaamaan paikalleen. Se ei tunnu etenevän ravissa, vaan sipsuttaa pientä ravia lähes paikallaan eikä liiku kunnolla eteen. Keskityin siis molemmilla ratsastuskerroilla lähinnä vain ratsastamaan hevosta kunnolla eteenpäin, ja sainkin siitä yllättävän suurta ravia esiin.

Tumppu vastustelee monia apuja, ja sen huomaa esimerkiksi siinä että se työntää kieltä heti ulos kun siltä vaatii jotain. Kiitin sitä heti, kun se kulki hetken aikaa vastustelematta enkä mennyt kuin puolisen tuntia. Nopea läpiratsastus, mutta lopussa hevonen tuntui jo melko hyvältä.

Kaisa oli kuvaamassa meitä jokusen minuutin, kiitos kuvista Kaisa!


Kädet? Katse?


Vastustaa vastustaa!



Kuvia kun katselin niin huomasin että oma istunta kaipaa kyllä muutosta. Tunneille pitäisi päästä, kun vain löytäisi kouluvalmentajan joka ei maksaisi maltaita ja tulisi omalle tallille valmentamaan. Ehdotuksia?

Goldista sen verran, että se sai tänään ihka oikean hoitajan! Olin pyöritellyt ajatusta päässä useamminkin, mutta en ollut viitsinyt asian eteen tehdä mitään sillä huutavaa tarvetta (tai oikeastaan muutakaan tarvetta) ei hoitajalle ollut. Tuttuni Milla joutui luopumaan selkäongelmien takia ylläpitohevosestaan jonkin aikaa sitten, ja käy nyt harvemmin hoitamassa Kaktun hevosta. Tarjosin Millalle mahdollisuutta puuhailla myös Goldin kanssa, ja hän suostui mielellään. Milla käy nyt puuhailemassa Goldin kanssa arkisin päivällä, kun olen itse töissä. Milla ei selkänsä takia ratsasta, vaan hoitaa ja tekee maastakäsin hommia ponin kanssa. Sovittiin, että niinä päivinä kun en itse ole tulossa illalla saa ponia myös juoksuttaa, mutta muuten tekeminen painottuu lähinnä kävelylenkkeihin ja muuhun puuhailemiseen. Goldi on niin seurallinen, mielestäni on ihanaa kun sen kanssa jaksaa joku päivisinkin puuhailla!

Nyt minulla on ihana ja luotettava tiimi toimimassa ponin kanssa, ja pystyn halutessani pitämään hyvillä mielin tallivapaita päiviä potematta syyllisyyttä siitä että poni seisoo tarhassa. Tallivapaita ei vaan tee mieli pitää, sillä Goldin lomailusta/kevyestä liikutuksesta huolimatta minun motivaationi on tällä hetkellä huipussaan! Tekisi mieli kovasti treenata ja ratsastaa, mennä erilaisilla hevosilla ja kehittyä mutta siihen ei valitettavasti ole nyt mahdollisuutta. Ottaisin Goldin rinnalle varmasti vuokrahevosen, jos oma rahatilanne sen sallisi. Aikaa on, kun nuorella ei voi täysipäiväisesti ratsastaa kuitenkaan. Jos joku sattuu tietämään kohtuullisen matkan päästä Vantaalta hevosen tai ponin joka on liikutusapua vailla, saa minuun ottaa yhteyttä joko kommenttikenttään tai sähköpostiin anni.hermunen@luukku.com! Kuvissa esiintyvä tamma on myös vuokraajaa vailla, etsinnässä on kokenut ja taitava ratsastaja ensisijaisesti sileällä ratsastamiseen.


Lopuksi vinkkinä lukijoille, Kodin Terra myy nyt näitä tallitoppaloimia puoleen hintaan ja hintaa jää himpun verran alle 30 euroa! Mekin käytiin hakemassa oma, ja nyt on poni tyytyväinen. Tai ehkä omistaja on tyytyväisempi, kuka tietää?

4 kommenttia

  1. Ihan mielenkiinnosta pakko kysyä, että kuinka pitkä olet? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Veikkaisin että pari senttiä päälle 160cm, ei ole tullut mitattua yläasteen jälkeen :D

      Poista
  2. Onko tuo Tumppu kovin nuorikin? Sen verran (vielä) lihaksettomalta tapaukselta näytti. =)) Eikä tossa sun istunnassa ole niin paljon vikaa kuin luulet! Pieniä mokia: vähän jännittyneet olkapäät ja ajoittain ryhti, mutta minivirheitä hei! Tollasia tulee kokoajan jos keskittyy enemmän hevoseen kuin itseensä. Hyvältä näyttää, luulin eka, että oot hankkinut heppasen =DD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tumppu on muistaakseni kääntynyt nyt vuodenvaihteessa kahdeksanteen ikävuoteen, ei siis ole enää kovin nuori. Lihakseton kyllä, varmaankin sairastelujen ja kevyemmän liikunnan ansiosta, sen omistaja on pidemmän linjan esteratsastaja ja tuuppailee harvemmin joten lihaksetkaan ei ole niin monipuoliset :) noi hartiat ja ryhti tuppaa aina olemaan ongelmana!

      Pitäisi vaan kiinnittää huomiota, olisi vaan niin helppoa kun joku kiinnittäisi huomiota mun puolesta! Peilit olisi myös suuri apu :D kiitos paljon tsemppaavasta kommentista, ehkä en olekaan ihan toivoton tapaus. Ja tosiaan, voi kumpa olisikin varaa pitää kahta niin heppakin tulisi ton ponin rinnalle :D

      Poista