keskiviikko 1. tammikuuta 2014

048

Uusi vuosi, uudet kujeet!

Oona (http://onkkujaponit.blogspot.fi/) kävi tänään ratsastamassa ponia ensimmäistä kertaa. Oli tarkoitus mennä ihan omalla kentällä, mutta Oonalle tarjoutuikin tilaisuus ratsastaa samalla reissulla meidän lähitallilla eräs poni joten mentiinkin sitten sinne lähimaneesille poninkin kanssa!

Itse olin kävellen matkassa ja Oona oli ratsailla, menomatka tuntui ikuisuudelta mutta perille päästiin. Oona ratsasti varmaan puolisen tuntia, melko aktiivisesti kokoajan yhdellä kävelytauolla. Goldi näytti omaan silmääni todella hyvältä, loppuvaiheilla varsinkin Oona sai sen ratsastettua hyvin ohjan ja pohkeen väliin ja Goldikin käytti itseään oikein. Alkutunti oli tutustumista ja ponin vänkäämistä, mutta on se vaan niin fiksu ja hyväkäytöksinen tamma ettei mitään ongelmia ollut. Lisää ratsastuksesta voi varmasti aikanaan lukea Oonan blogista, en sen enempää lähde analysoimaan kun en itse selässä ollut.







Uusi vuosi oli vaihtunut myös hevosten osalta hyvin. Goldi pääsi sisälle talliin ettei se joutunut olemaan ulkona omassa yksiössään, kun minua jännitti että pelkääkö se. Se oli kuitenkin ollut suhteellisen rauhassa, viereisen karsinan tammaa oli pelottanut. Minä olin juhlistamassa uutta vuotta kotisohvalla, jumppapuku niskassa ja sipsipussi kourassa. Minulla oli kaksi hyvää syytä jäädä kotiin, laiskuus ja koira. Laiskuus ei välttämättä ole tosin hyvä syy, eikä koirakaan joka innoissaan katseli ikkunasta raketteja. Täytyy tosin myöntää sekin, että yritän säästää kaiken mahdollisen rahan ensi kuun eläinlääkärivisiitteihin, meille on tulossa eläinlääkäri raspaamaan, rokottamaan ja varmaankin vetämään ponilta sudenhampaat pois mikäli katsoo aiheelliseksi.

Tulevalle vuodelle meillä ei ole mitään kummempia suunnitelmia, jatketaan harrastelua samaan tapaan kuin ennenkin ja tavoitteena kehittää sekä itseä että ponia. Goldi pääsee alkuvuodesta viikon tai kahden lepolomalle, se saa mietiskellä oppimaansa ja oleilla ihan rauhassa. Goldi ei sekoa vapaista, joten sille on mielestäni aiheellistakin pitää taukoa ratsasteluista. Keväällä, tai viimeistään kesällä olisi tarkoitus päästä kisoihinkin, esteillä kauden tavoitteena 70-80cm luokat ja koulussa ainakin se HeC hyväksytysti läpi. Katsotaan sitten lähempänä kuinka lähtee sujumaan ja nostetaanko tavotteita johonkin suuntaan :)

Loistavaa uutta vuotta vielä kaikille lukijoille!

7 kommenttia

  1. Kauniin ja lupaavan ponin olet kyllä löytänyt! :)

    VastaaPoista
  2. noniin ihanaa nyt voin seurata teijän kuulumisia jee! :D sulla on niin fiksu ja ihana poni!! ♥ hyvä sinä, oot rakentanut siitä nyt jo tosi kivan! kiitos vielä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos itsellesi, kun jaksoit tulla tuuppailemaan :) tuuhan uudestaankin, ja jos et meille jaksa niin tuon ponin sulle maneesille!

      Poista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  4. Jäi vielä vajaaksi kommentti niin poistin^

    Vau upea Goldi! Ponista tulee vielä tosi hieno, kun jo tuon ikäisenä on noin magee. Siistin kauramopon oot ittellesi löytänyt. =)

    Ootko ajatellut blogiin jossain vaiheessa videoita ratsasteluista? Mua kiinnostais kovasti nähdä Goldin liikkeitä ja ehkä teidän tallipäivästä jotain?

    Mutta, jos teidän uusi vuosi alkaa jo näin lupaavasti niin tie ei ole kuin ylös- ja eteenpäin! Onnea teille tälle vuodelle =D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon, toivotaan tosiaan että se jatkaa samaa mallia kehityksen kanssa! :) voitaisiin varmasti sunnuntaina koittaa Kaktun kanssa tehdä jonkinlaista tallipäiväpostausta, ja Kaktu tulee kuvaamaan kun hyppään (jos kenttä sallii).

      Koitetaan siis saada jonkinlaista videota jossa näkyy myös liikkeet sileällä, Oonalla on myös ponipostauksessaan (http://onkkujaponit.blogspot.fi/2014/01/vuoden-ensimmaiset-treenit-poneina.html) ratsastusvideo Goldista jossa näkyy hieman liikkeitä.

      Kiitos vielä sinulle, ja hauskaa vuotta myös sinne suunnalle! :)

      Poista