keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

079



Meidän alkuviikko on alkanut rauhallisissa merkeissä. Maanantaina kävin rennon maastolenkin ilman satulaa, ei tehty muuta kuin käveltiin. Ponilla olisi kyllä ollut takaisinpäin tullessa virtaa vaikka millaisiin kevätjuhla-loikkiin, mutta pitäydyttiin kuitenkin käynnissä. En halunnut jättää ponia kokonaan seisomaan, sillä se saattoi olla hieronnan jäljiltä aika maitohapoilla!

Tiistaina pidin kokonaan tallivapaan päivän, ja näin ollen ponikin sai pitää lepopäivän ja huidella kaverien kanssa päivän tarhassa. Tänään mentiin Millan kanssa tallille, ja pidettiinkin ponille kunnon koulupäivä kentällä. Ratsastettiin puoliksi, minä ensin lämmittelin ja läpiratsastin ponin ja sen jälkeen Milla ratsasti.

Goldilla on alkanut nyt kiima, ja se on aika hulivili. Se ei jaksa alussa keskittyä ollenkaan, vilkuilee maisemia ja jäkittää vastaan, ja siitä huomaa ettei työnteko jaksa kiinnostaa ollenkaan! Tein paljon tehtäviä joissa joutuu ajattelemaan, pysähdys-peruutus-ravi siirtymisiä ja kaarteita. Käynnissä taivuttelin paljon, joka ei tosin meinannut onnistua kun poni muistutti kaulastaan enemmän rautakankea alkuverryttelyissä. Pitkäjänteisellä taivuttelulla ja ravailulla alkoi homma pelittää, ja viimeistään sen jälkeen kun kokosin ravia alkoi tulla todella hyviä pätkiä! Goldilla kokoamiset toimii paremmin sen herättelyssä, pidemmässä muodossa ratsastamisella sen saa vain etupainoiseksi ja lässähtäneeksi. Goldi on rakenteeltaan vähän suomenhevostyyppisesti raskas, ja siksi mielummin ratsastan sen alkuverryttelyissä ylös kuin liian alas. Koottiin ravia todella pieneksi, ja hitaaksi, lähes käyntiin saakka ja siitä sitten reippaampaa ravia eteenpäin. Toimi oikein hyvin!

Laukkatyöskentely oli tänään kyllä täysin uudella levelillä. Goldi laukkasi hyvää, pyörivää laukkaa ja YLÖSPÄIN! Ihan uskomatonta, Millakin ihmetteli että vaude mikä muutos laukassa, ja ihan parissa viikossa. Kyllä kuiva kenttä tekee ihmeitä! Olisin voinut vaan fiilistellä laukkaa, kun se oli niin mahtavaa. Vasen on vieläkin huonompi, mutta pyörii jo paljon paremmin ja sitäkin pystyy kokoamaan, toisin kuin ennen hierontaa. Eikä mikään ihmekään ettei se ole ennen hierontaa pyörinyt kunnolla, kukapa meistä haluaisi juosta jos se tekee kipeää? Ja mikä parasta, Goldi teki ensimmäisen laukanvaihtonsa Millan kanssa ikinä, ja siis ensimmäisellä vaihdolla tarkoitan ensimmäistä jota minä en ole sen kanssa tehnyt.



Mitä ihmettä tässä kuvassa tapahtuu?



Tässä kokoamisharjoitusta, takatassut on alla ja liike ylöspäin!


Poni kyllä osaa, mutta kuski kaipaa valmennusta..







Hyvillä mielin kohti viikonlopun kisoja, joiden osalta tosin suunnitelmat muuttuivat. Kalliorinteen kilpailut peruttiin, joten lähdetäänkin Eholle jossa oltiin viimeksi kilpailuissa. Harmi minulle, sillä Ehon kisareissu maksaa jokusen kympin enemmän, mutta päästään edes johonkin kisoihin. Itse en ennen viikonloppua ratsasta, Milla juoksuttaa huomenna Goldin ja Riinan vuokrauspäivä on perjantaina, mutta treenaushan on lahjattomia varten? ;)

6 kommenttia

  1. Oih, ponisi on vaan niin kaunis ja hieno ♥ Voisin ottaa samanlaisen itsellenikin :----D

    VastaaPoista
  2. Hyvältä näyttää teidän kokoamiset! Mitä oot muuten mieltä noista etusuojista? Meillä samanlaiset ja mun mielestä ollu superhyvät! Bootsit Madde sai just yhtenä päivänä rikki.... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Siis itseasiassa löysin nuo suojat meidän arkusta vasta viikko sitten - ostin ne joskus Hööksin aleilta ja unohdin ottaa käyttöön. Mutta suojat ja bootsit on molemmat aivan huippuhyviä! Olen ollut tosi tyytyväinen :)

      Poista