lauantai 12. huhtikuuta 2014

082

KISAPÄIVÄ!

Aamulla ei tarvinutkaan herätä aikaisin, sillä meillä alkoi kilpailut vasta klo 15.00 ja ne olivat lähelläkin. Lähdin tallille vasta puolilta päivin, kyyti saapui paikalle yhden jälkeen. Puoli kahden jälkeen lähdettiin ajamaan kohti Tuomarinkylää, ja paikalla oltiin hyvissä ajoin ja saatiin laitettua kaikki valmiiksi ilman turhaa kiirettä. Sain alle hyvän verryttelyn, ja poni tuntui oikein hyvältä. Se oli paljon rennompi kuin Ehon kilpailuissa, ja jo verkassa siitä huokui positiivinen energia!

60-70cm luokka oli ensimmäinen, ja olin kolmas lähtijä. Rata oli helppo, jopa minulle helppo muistaa ja kaikki lähestymiset olivat helpon näköisiä. Poni tuntui radalla paljon paremmalta kuin edellisissä kisoissa, se ei kytännyt yhtään mitään ja eteni sujuvasti. Ristilaukkoja tuli, ja kakkoselle toin niin juureen että se tippui alas, mutta olin todella tyytyväinen rataan muuten! Tuomarit olivat kyllä ihan nukuksissa, eivätkä viheltäneet rataa loppuneeksi kahdeksannen esteen jälkeen. En ollut muutenkaan tarkistanut tippuiko kakkonen alas, joten jatkoin varmuudeksi vielä yhdeksännen esteen jonka jälkeen tuomaritkin tajusivat puhaltaa pilliin.

Ennen seuraavaa luokkaa ehdittiin pitää kunnon tauko, ja olin maneesissa jo hyvissä ajoin ennen luokan loppua kävelemässä. 80cm luokassa oli sama rata, joten erikseen ei tarvinut mennä sitä kävelemään. Otin hyvät välikäynnit ja aloin hyvissä ajoin verkkaamaan. 80cm verkassa tuli todella hyviä hyppyjä! Poni oli hyvin menossa, ja pehmeä ratsastaa. Lähdin odottelemaan kisamaneesille että luokka alkaa, oltiin toisia lähtijöitä. En asettanut mitään kamalia tavoitteita radalle, toiveena oli puhdas rata ja siisti ratsastus. Rata alkoi hyvin, saatiin hyvä hyppy ykköselle ja siitä sujuva lähestyminen kakkoselle. Kakkoselta sitten ristilaukalla kolmoselle ja jäätiin vähän kauaksi, saatiin kuitenkin puhdas hyppy ja siitä sujuva lähestyminen kohti neljättä estettä. Viidennelle ihan hyvä hyppy, ja kuudennelle tultiin taas pohjaan ja olin varma että puomi tippuu. Vaan ei kuitenkaan, mutta ristilaukalla tultiin alas mutta tällä kertaa poni malttoi ravin kautta vaihtaa oikealle laukalle ja päästiin sujuvasti etenemään sarjalle. Sarjalta perusradan viimeiselle esteelle ihan hyvä eteneminen ja lähestyminen, ja puhtaasti yli.

Perusradan viimeiseltä esteeltä uusinnan ensimmäiselle TADAA, laukanvaihto! Varmaan ensimmäinen kerta kun Goldi vaihtaa noin sujuvasti esteillä, upeaa! Olen tätä monesti ääneen ihmetellyt, kun se kouluratsastuksessa vaihtaa mutta esteillä ei. Jäätiin uusinnan ensimmäiseltä taas hieman kauaksi, mutta poni hoitaa! Ja tadaa, uusi laukanvaihto! Uskomatonta :D
Uusinta meni tosiaan itsessään muuten hyvin, mutta lähdin ahnehtimaan. Olisi pitänyt vain pitää tempo samana kuin perusradalla, ja pyrkiä ratsastamaan puhdas ja siisti rata. Uusinnan sarjalle tulin liian reippaassa temmossa jolloin a-osa tippui. Olin kuitenkin ihan älyttömän tyytyväinen meihin molempiin, ylitin itseni ratsastuksellisesti ja poni varsinkin ylitti itsensä aivan kaikessa!


Julkaisu käyttäjältä Erika Hermunen.

6 kommenttia

  1. Hieno rata! Mahtavat tiet uusinnassa, etkä mielestäni ahnehtinut, a-osalle tuli vaan huono lähestyminen :) voi mikä estetykki!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi että kun tuli hyvä mieli kommentistasi, kiitos Nina! :)

      Poista
  2. Moi! Kiva blogi ja hieno poni! Saanko kysyä kuinka pitkä olet? Olen ostamassa itselleni hevosta, ja mietinkin, että olisiko iso poni sittenkin parempi, olen itse nimittäin vain n 155 cm pitkä himpun ehkä allekkin, myös paino on "ponimitoissa" vaikka kuitenkin olen jo aikuinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paljon kiitoksia! Olen itse sinua pidempi, noin 162cm pitkä ja koen olevani Goldille oikein passelin kokoinen. Goldi on melko iso (veikkaisin noin 145cm) ja roteva, ja sille ovat monet 170cm pituisetkin olleet sopusuhtaisen näköisiä. Kannattaa hankkia sellainen peli alle joka miellyttää rakenteensa ja kokonsa puolesta, ja miettiä myös tykkääkö enemmän hevosien vai ponien askeleista, siinä on kuitenkin suuri ero. Tsemppiä hevoskaverin etsintään! :)

      Poista
  3. Tosi hyvä rata, paljon parempi kun edellisissä kisoissa. Varsinkin uusinta oli tosi siisti, vain sarjalle tuuppasit vähän liikaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva jos näyttää jo paremmalta, tästä se lähtee kun saa itselle iskostettua päähän että poni kyllä menee ilman että sitä on jatkuvasti patistamassa :D

      Poista