keskiviikko 23. huhtikuuta 2014

086



Palataan ajassa pari päivää taaksepäin, pääsiäismaanantaihin.

Meillä oli Kiian kanssa herätys soimassa aamulla kuudelta, ja lähdettiin tallille hieman vailla seitsemää. Poni oli pesty sunnuntaina, ja se oli saanut tallikaverilta lainaksi vohveliloimen päälleen. Goldi on nyt yöpynyt ulkokarsinan sijasta sisällä tallissa, kun meidän tallilta yöpyy tällä hetkellä sisällä ainoastaan kolme hevosta Goldi mukaanlukien. Viisi nelijalkaista yöpyy jo ulkona, kun kelit ovat olleet niin leudot ja kauniit!

Tallilla pistettiin kasaan tavarat, ja puunattiin ponia. Upotin sen showshineen, ja siinä tohinassa unohdin ettei välttämättä kannata laittaa showshineä satulan kohdalle. Hupsista! Goldin harjakin saatiin vihdoin nypittyä ohuemmaksi sunnuntaina, kaverini Mona sai hoitaa tämän puolen kun en itse uskalla sen tukkaan koskea lähes lainkaan. Jos se menee pilalle, saa syyttää jotain toista kuin itseä! No ei, vitsillä tietysti. Tukasta tuli oikein hieno ja siisti, enää ei leijaile ilmassa yksittäisiä kerroksia harjasta vaan se on sopivan ohut ja pysyy nätimmin paikoillaan.



Lähdettiin matkaan puoli yhdeksän aikaan ja haettiin minulle ja Kiialle matkalla aamupala mäkkäristä. Pakollinen välietappi, heh!

Perillä otettiin poni ulos trailerista, Kiia jäi taluttelemaan sitä kun mentiin Hannan kanssa laittamaan kirppispöytä kuntoon ja ilmottautumaan paikalla oleviksi. Mätsärin ensimmäinen luokka alkoi kymmeneltä, ja oltiin Goldin kanssa kolmannessa parissa. Meidän "vastakappaleena" oli issikkaruuna, jota olin ensin netistä katsonut oriksi. Ihmettelinkin alussa, että minkähän takia meidän vastustajaksi on laitettu ori - nehän on aina hienompia kuin tammat! Paikalla paljastui kuitenkin että tämä "ori" oli ruunattu, ja heti oli huojentuneempi olo. Goldi oli rauhallinen ja hyväntuulisen oloinen, ja täytyy kyllä sanoa että olin todella hyvällä fiiliksellä itsekin. Oli vaan niin kiva olla taas reissussa, varsinkin ponin kanssa joka osaa käyttäytyä noin mallikkaasti. Kehään päästyä odoteltiin että issikka esiintyi ensin, ja sen jälkeen saatiin oma vuoro.

Goldi seisoi rakennearvostelussa aivan älyttömän hyvin! Se ei liikahtanut kuin kerran, jonka jälkeen antoi kärsivällisesti minun korjata asennon taas oikeaksi. Se seisoi ryhdikkäänä, ja jopa kokoajan korvat hörössä. Käynnissä koitin saada sen esitettyä ryhdikkäänä ja reippaasti, niin että käyntiin tulisi hyvä yliastunta. Ravissa pingoin itse tamman vierellä niin lujaa kuin jaloista lähti, varoen kuitenkin ettei se riko laukalle. Saatiin hyvät arvostelut, ja oltiin oman parimme voittajia! Saatiin siis punainen ruusuke suitsiin.

Goldista sanottiin seuraavaa:
"Korkeajaljakainen ja ryhdikäs. Suora kaula, jossa saisi olla pidempi niska. Lihaksikas lapa, vahva takaosa, hyvä syvyys rungossa. Sivusta hyväasentoiset jalat, käynnissä ja ravissa ahdas takaa, kerii edestä. Käynti- ja raviliikkeet matkaavoittavat ja tahdikkaat. Hyvin esitetty!"

Olin ihan hangonkeksinä meidän arvosteluista, toki hieman harmittaa tuo askeleiden arvostelu kun en ole itse kerimistä huomannut, enkä myöskään takapään ahtautta. Parhaitenhan sen sitten kuulee kantakirjauksessa, toivotaan ettei kerimistä esiinny niin pahasti että se vaikuttaisi hurjasti kantakirjauksen pisteisiin..



Kehän jälkeen oli vielä vuorossa punaisten kehä, josta jatkoon menikin ainoastaan mielestäni ansaitusti näyttelyn ainoa shettisori. Meidän näyttelyt olivat siis siinä, mutta jäätiin kuitenkin loppuajaksi fiilistelemään ihananaa ilmaa ja tunnelmaa paikanpäälle. Koko näyttelyn voitti nuori puoliveritamma, ja BIS2 oli se meidän kehästä jatkoon päässyt shettisori. Onnea sijoittuneille!

Meidän päivä oli oikein onnistunut, ja kavereitakin oli mukana oikein rutkasti! Daniela ja Eevakin tulivat meitä moikkaamaan ja näyttelyitä kuvaamaan, ja tietysti Kiia oli mukana aamusta saakka. Kaikista postauksessa esiintyvistä kuvista jälleen suuri kiitos ja kumarrus Kiialle (http://tunturiharakka.net/)! Mikäli olit hevosesi kanssa näyttelyissä ja haluat nähdä kuvia, laita ihmeessä Kiialle sähköpostia.

Näyttelymeiningeissä mukana vähämielinen Daniela ja Goldi, joka etsii kesän ensimmäisiä ruohotupsuja!


2 kommenttia

  1. Onnittelut hyvin menneestä näytöksestä teille! :) Tosi kiva postaus oli ja aivan mielettömän upeita nää kuvat! :)

    VastaaPoista
  2. Paljon kiitoksia, ensi kerralla toivotaan että menee vielä paremmin! Lisää Kiian ottamia kuvia tulossa myös kunhan jaksan kirjoitella maanantain ratsastuksista postauksen :)

    VastaaPoista