keskiviikko 30. huhtikuuta 2014

089

Heippa kaikille!


Palaillaan jälleen kuulumisten parissa, vaikken niitä oikeastaan itse voi kertoa kuin parin päivän ajalta. Viime perjantaina lähtökohta oli siis se että poni oli älyttömän huono, ja niin oli kyllä ratsastajakin.

Lauantaista sunnuntaihin olin itse työpaikan virkitysreissulla Vanajanlinnassa, jonka jälkeen Riina meni maanantaina. Sunnuntaina oli ratsastanut Riikka, koulutreenin. Menin itse ponilla siis eilen ensimmäistä kertaa viime viikon perjantain jälkeen, ja ikäväkseni huomasin että sama linja jatkui jälleen. Se vänkäsi vastaan avuille, muttei kuitenkaan samalla tavalla kuin perjantaina. Laukka oli lyhyttä ja töksähtelevää, joka on Goldille todella epäominaista verraten sen normaalisti melko suureen ja matkaavoittavaan laukkaan. Vasempaan olisin vielä sen jollain tapaa ymmärtänyt kun se on aina ollut huonompi suunta, mutta nyt laukka oli samanlaista myös oikeaan kierrokseen. Otin jokusen käynti-laukka siirtymisen ja koitin saada laukkaa isommaksi siinä onnistumatta, tuntui että joku kirrasi jossain vastaan.

Puolen tunnin jumppailun jälkeen luovutin ja päätin käyttää oljenkorren eli vapaan ja REIPPAAN laukan maastossa. Menin jokivarteen ja otin samantien todella reippaan laukan, patistin Goldin oikeasti liikkumaan eteen. Ei muuten tarvinnut edes patistaa, poni kyllä liikkui ja oikein mielellään! Heti parin metrin jälkeen reippaassa laukassa se vaihtoi jonkun omituisen hypyn kautta laukan, mutta uskon että sen selkä aukesi hypyn myötä kunnolla. Se laukkasi sen jälkeen aivan erilaista, rentoa ja normaalia laukkaa. Takaisin päin laukattiin rentoa laukkaa ja todella pitkässä ja pyöreässä muodossa, ja otin vielä kunnon ravit loppuun. Käytiin kävelemässä pidempi lenkki kylillä loppukäynneiksi, ja sen jälkeen palattiin tyytyväisinä takaisin tallille. Sitä en tiedä mistä jumi oli selkään syntynyt, pitää tarkkailla tilannetta.



Huomenna olisi tarkoitus hypätä Kaktun ja Futuran kanssa samaa aikaa, toivotaan ettei osu kohdalle kamala kaatosade. Kaktun hevonen muutti siis meidän kanssa samalle tallille viime viikonloppuna. Perjantaina olisi tarkoitus käydä maastoilemassa, ja lauantain liikutussuunnitelma on vielä hieman auki. Toivottavasti saataisiin videomateriaalia huomisista estehyppelyistä tänne blogiin näkyville!

Sunnuntaina lähdetäänkin jälleen kisoihin, sainkin yllättäen sovittua kyydin Savijärven kartanolle seuraestekilpailuihin. Savijärvellä luokat ovat meille ihan järjettömän huonot, joko liian pieniä tai liian suuria. Haluan joka tapauksessa mennä kaksi luokkaa, joten valitsin meille 50-60cm ja 70-80cm luokat. 90cm on mielestäni meille vielä turhan suuri, kun ei olla saatu alle vielä puhtaita 80cm ratoja.




Kuvituskuvina toimivat pääsiäismaanantaina otetut kuvat näyttelyistä ja meiltä kotitallilta, jotka on kuvannut Daniela Pietikäinen. Suuri kiitos ihanista kuvista!

2 kommenttia

  1. Ihania kuvia, mutta nuo vikat kuvat on jotenkin pelottavia kun et katso kameraan! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha :D oon varmaan kattonut Kiiaa tai Eevaa, tai sit vaan katon kieroon!

      Poista