maanantai 14. huhtikuuta 2014

083



Sunnuntaina olin Ypäjällä ponioripäivillä, jossa oli kaksi oria joita voisin tulevaisuudessa harkita käyttäväni tammalle. Lähdin ihan mielenkiinnosta matkaan, kun minun käsitys nyffeistä on vieläkin pullamössöponi-luokkaa, mitä se on ollut ennen Goldin minulle tuloa.

Viimeistään kuitenkin ponioripäivien jälkeen tajusin että nyffit ovat kaikkea muuta kuin pullamössöponeja, ja jos joskus tulee Goldin varsoittamisen aika niin käytän sille erittäin mielellään nyffioria. Paikalla olleista oreista kaikki esiintyivät edukseen, ja paikalla oli yksi ruunivoikko orikin. Se oli kuitenkin mielestäni liian samantapainen rakenteeltaan ja ainakin ulkopuolisen silmin luonteenpiirteiltäänkin kuin Goldi (raskaampi, tasaisempi ja rauhallisempi) etten viehtynyt siihen yhtä paljoa kuin näihin kahteen muuhun oriin. Kahta voikkoa risteyttäessä on toki myös aina muistettava, että lopputulos saattaa olla tuplavoikko (cremello tai perlino) jotka eivät ole new foresteilla hyväksyttyjä värejä. Kaikkea sitä oppiikin, sain hurjasti lisätietoa oripäiviltä kanssakatsojilta, kiitos vain teille jotka valistitte untuvikkoa!

Sain myös ponioripäiviltä lisää paloa Goldin kantakirjauttamiseen, ja mikäli loukkaantumisia tai muita ikävyyksiä ei satu yritetään se saada kantakirjaan 29.9.2014 Savijärvellä tai vaihtoehtoisesti jo 30.8.2014 Hyvinkäällä. Sitä ennen päästään harjoittelemaan taas esittämistä Vermon kansallisiin poninäyttelyihin, jotka järjestetään tänä vuonna 9-10.8.2014 tuttuun tapaan Vermon raviradalla. Siellä olimme jo viime vuonna, mutta odotan innolla minkälaiset arvostelut poni saa papereihin tänä vuonna! Viime vuonna saatiin II-palkinto, mutta oltiin silti luokan viimeisiä. Haaveena tietysti on, että kantakirjaan päästäisiin kun Goldi on puhdasrotuinen.




Klockas Junost nousi kaikista oreista omaksi ykkössuosikiksi. Se vaikutti erittäin hyvältä käsitellä, ratsastaessa se oli kuuliainen mutta energinen, ja omasi aivan mahtavan laajan ravin! Rakenteeltaan se oli paljon kevyempi kuin muut orit, ja se on yksi asia jota haluaisin mahdollisessa tulevaisuuden varsassa tavoitella. Mielestäni käyttöponin kuuluu olla rakenteeltaan kevyt, ja liikkumisen tulee olla sille luonnollista. Myös toinen Klockas poni, Klockas Ikaros ihastutti luonteeltaan ja liikkeiltään. Sen ratsastettavuus vaikutti, ja ori oli todella kuuliainen ratsastaessa. Myös sen liikkuminen näytti vaivattomalta ja vakuutti ainakin minut.

Haluan vielä muistuttaa, että en todellakaan ole astuttamassa Goldia lähivuosina enkä ole tutkinut mitään sukulinjoja sen enempää, tämä on vain utopistista mietintää mitä mahdollisesti tulevaisuudessa tapahtuu. Ponioripäivät olivat ainakin itselleni ihanan hyväntuulinen tapahtuma (vaikka olikin KYLMÄ), ja sain sieltä paljon mietiskeltävää.

Loppuun on vielä pakko lisätä kuva minua ihastuttaneesta voikosta wm-orista, Moondelight Tawandasta. Tämä on kyllä aivan varmasti jokaisen pikkutytön unelmaponi, joskin myönnän itsekin lukeutuvani näihin pikkutyttyöihin.. Mukana myös jokunen kuva muista paikallaolleista oreista, kuvien luvaton kopiointi on kielletty!


connemaraori Goldrock Laddie

connemaraori Fieldhill Blueberry

wm-ori Moondelight Neifion

wm-ori Moondelight Neifion

nvh-ori Trollguten

5 kommenttia

  1. Ihania kuvia ! Näitä ois ihastellut enemmänkin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi harmi, olisi tietysti pitänyt ajatella että kuviakin olisi voinut laittaa lisää!

      Lisäilenkin tähän kotiin päästyäni vielä jokusen mielestäni onnistuneen otoksen :)

      Poista
  2. meidän tallille syntyy varsa tänäkesänä tuosta ihanaisesta wm-ponista :) hyviä kuvia!

    VastaaPoista
  3. Hei! Olisiko sulla lisää kuvia oreista Klockas Ikaros ja Klockas Junost? Yt. ponipoikien omistaja Sanna Pajula

    VastaaPoista