lauantai 26. huhtikuuta 2014

087


Ja sitten jälleen viikkokatsausta!

Palataan ajassa maanantaihin, jolloin meillä oli tosiaan ne näyttelyt. Näyttelyiden jälkeen oli vielä ratsastettava, sillä oltiin hypätty sunnuntaina enkä uskaltanut jättää ponia seisomaan, vaikka tulihan siellä näyttelyissäkin juostua jonkin verran. Kiia, Daniela sekä Eeva olivat mukana tallilla, ja tarkoitus oli että myös Kiia ja Daniela pääsevät käymään selässä.

Satula oli jätettävä talliin, sillä olin kiillottanut ajatuksissani ponia showshinellä myös satulan kohdalta, hups.. Ilman satulaa siis lähdettiin suuntaamaan kentälle, ja menin ensin itse. Tarkoitus oli ottaa kevyt läpiratsastus, askellajit läpi eikä mitään sen ihmeempää. Otettiin myös jokunen temponlisäys ravissa, jotka lähtivät kyllä oikeasti hyvin mutta ai kamala mitä mun istunnalle tapahtuu! Nojaan niin paljon taakse, että makaan melkein lautasien päällä. No, tietääpähän ainakin mihin alkaa kiinnittämään jatkossa huomiota. Ravi oli myös maanantaina aika maahansidottua, kun sitä en pääse ilman satulaa kunnolla ratsastamaan. Kuvista sen näkee, että mitään pienintäkään "liitovaihetta" ei havaittavissa ole. Poni kuitenkin oli erittäin herkällä ja miellyttävällä tuulella, se toimi lähes ajatuksen voimalla ja oli työskentelyä kohtaan erittäin positiivinen.


Temponlisäystä, apua mikä takanoja!


Tiistaina ponilla oli vapaapäivä, ja keskiviikkona lähdettiin käymään vähän pidemmällä maastolla. Tällä kertaa otin satulan matkaan, sillä kankut olivat aika hellänä maanantaisen ratsastuksen jäljiltä! Lähdettiin lähitallin taakse metsiin maastoilemaan, lähimmät kiipeilymaastot taitavat olla siellä joten reissusta tulee hieman pidempi aina kun haluaa kiipeilemään mennä. Oltiin puolitoista tuntia reissussa yhteensä, ja otettiin matkalla vain jokunen ravi- ja laukkapätkä. Muuten mentiin pieniä polkuja, joissa poni joutui oikeasti keskittymään siihen mihin jalkansa laittaa! Erittäin hyvää treeniä.

Torstaina Milla oli käynyt ponin kanssa kentällä puolentunnin koulutreenin, ja siitä voi ajatuksia lukea Millan omasta blogista. Perjantaina piti olla Riinan vuokrauspäivä, mutta tapaturman takia se peruuntui ja menin itse ratsastamaan. Sain vanhan tallikaverimme mukaan kuvaamaan, mutta kuvamateriaalia en varmaan kehtaa edes julkaista! Goldi oli aivan järkyttävän huono ratsastaa eilen. Se oli täysin kuuro avuille, jota se ei ole koskaan ennen ollut. Se oli tosin iskenyt eilen kiiman päälle, ja meidän tallille oli muuttanut kaksi uutta hevosta - lieneekö syy siinä? Joka tapauksessa menin varmaan puoli tuntia itse yrittäen saada ponia toimimaan edes hieman, mutta se ei parantunut loppuakaan kohden mainittavasti. Muistin taas elävästi, miksi en ole ennen tykännyt tammoista :D

Tässäkin toki täytyy muistaa, että poni on kuitenkin vasta viisi ja sille suotakoon yksi huono päivä puolessa vuodessa. Harmittaahan se toki, että ratsastus meni mönkään mutta täytyy ajatella positiivisesti - ei oltu ainakaan kilpailuissa! Tänään poni saa pitää viikon toisen vapaapäivän, ja huomenna kaverini Riikka menee sen ratsastamaan. Toivotaan, että ponikin on paremmalla tuulella huomenna siitäkin huolimatta että vielä tänään tulee yksi uusi hevonen lisää. Meidän pikkutalli kasvaa siis jopa kolmella hevosella, huikeaa! Laidunkausi lähestyy uhkaavasti, kohta syödään taas vihreää niin että maha paisuu tiineen tamman masuksi, heheh. Itse lähden tänään viettämään laatuaikaa työkavereiden kanssa, virkistäytymään Vanajanlinnaan yön yli. Saa nähdä jaksanko huomenna käydä tallilla pyörähtämässä ollenkaan vai onko olo hieman hutera.

Ravissa kokoamisia, toimii jo ihan hyvin!





Tältä meillä näytetään kun yritetään ottaa edustuskuvia!



Kuvista jälleen todella suuri kiitos Kiia Kuokka / http://www.tunturiharakka.net/

6 kommenttia

  1. sulla on niiin kaunis poni :-) blogias on kiva lukea ja täällä on upeita ja laadukkaita kuvia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kävin myös kurkkailemassa sun blogia, tosi kiva ulkoasu ja mielenkiintoisia tekstejä :) toivottavasti löydät itsellesi ylläpitoon suokin!

      Poista
  2. Ihana goldi! :) Kiinnostaisko sua tehdä joku ns. tiivistelmä postaus, teidän alkuajoista nykyhetkeen? Kuvia, selostusta edistymisistä jne :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan toteuttamisen arvoinen idea! Voisin tehdä tämän toukokuun puolenvälin aikaan, silloin meidän yhteistä taivalta on tullut täyteen vuoden verran :)

      Poista