lauantai 5. huhtikuuta 2014

080


 Ehon tallin toinen kisareissu takana, ja fiilikset on vaihtelevat hyvästä huonoon. Goldi oli erittäin hyvä, reipas ja virkeä, mutta kuski oli tänään kyllä jotenkin hukassa!

Aamu meni sutjakasti, tuli vähän kiirekin jopa. Kisapaikalla oltiin kuitenkin hyvissä ajoin, ja meitä oli matkassa ihan super hyvä porukka! Äiti, Milla ja Mona, sekä Hanna joka kuskasi meidät paikalle. Otettiin poni ulos autosta ja Milla jäi taluttelemaan sitä, itse lähdin maksamaan lähdöt ja kävelemään rataa. En tajunnut jostain syystä tässä vaiheessa tarkastaa uudestaan meidän lähtönumeroja, vaan luotin siihen että ovat pysyneet eilisestä samana.

70cm verryttelyssä poni oli aivan älyttömän hyvä! Se oli virkeä, joka varmasti johtui TODELLA tuulisesta säästä. Välillä tuntui että poni lähtee liitelemään, mutta se ei kertaakaan tehnyt mitään tyhmyyksiä. Millalle se oli taluttaessa kiukkuillut, yrittänyt hypätä pystyynkin kertaalleen. Ratsastin lähinnä vain askellajit läpi ulkona, ja otin pari hyppyä. Kaikki hienosti, Goldi hyppäsi todella ilmavia hyppyjä ja meinasi olla jopa hankalaa pysyä mukana kun se luuli esteitä vähintään 100cm korkuisiksi! Ulkoverkasta siirryin sisälle ja otin siellä kaksi hyppyä, ja sitten tein laukasta käyntiin ja käynnistä laukkaan siirtymisiä että saisin takapäätä kunnolla alle. Lähdettiin toisena, ja heti kun vaihdettiin toiselle puolelle maneesia niin Goldi jännittyi todella paljon. Se oli taas mutkitteleva ja vempula, ei olisi tahtonut edetä ja kyttäili esteitä. Yli se meni, mutta rata itsessään oli todella epäsiisti ja ihmettelin että saatiin tuplanolla. Ponille taputukset, ja toinen sija.







Syöksyhyppy!



Pientä liioittelua ilmassa..

 Palkintojenjaon jälkeen alkoikin radankävely suoraan, ja tyrkkäsin ponin Millalle kävelytykseen. Olin varautunut siihen, että radankävelyn jälkeen pidettäisiin edes viiden minuutin tauko verryttelyyn, mutta väärässä olin. Eilen illalla luki aikataulussa että lähden kolmantena - nyt kuulutettiin heti valmistautumaan eli minut oli siirretty toiseksi. Ehdin hypätä ponin selkään, ravata kierroksen, ottaa yhden hypyn ulkona ja yhden sisällä kun piti jo lähteä radalle. Todella huonolla fiiliksellä, mutta yritin tunkea sen johonkin taka-alalle ja ratsastaa parhaani mukaan. Alkuradan välit menivät hyvin, mutta ponnistuspaikat tulivat aivan pohjaan. Nelosesteellä kävi jotain, ja minulta lähti jalustin jonka seurauksena häselsin ihan turhaan. Olisin hyvin voinut hypätä vitosen ja sen jälkeen kalastaa jalustimen jalkaani - sen sijaan unohdin ratsastamisen ja kalastin jalustinta sen sijaan. Vitonen ihan päin pyllyä, sen jälkeen katosi laukka omasta mokasta ja tultiin kutoselle ravissa.. 7&8 hyvin, mutta ei paljoa hyödyttänyt enää siinä vaiheessa. 5&6 tulivat molemmat alas, enkä ihmettele yhtään! Niin älyttömiä mokia ettei mitään rajaa.

Olin oikeasti todella pettynyt, en poniin vaan itseeni. Olisin voinut ratsastaa paremmin ja tarkemmin, mutten tehnyt niin. Ehkä ensi kerralla paremmin? Onneksi seuraavat kilpailut ovat jo viikon päästä lauantaina, joten tähän ei tule kovin pitkää rakoa. Pitää toivoa että saadaan palaset silloin loksahtamaan paremmin paikoilleen. 80cm ratsastuksesta en kehtaa julkaista edes videota! 70cm radasta laitan videon näytille kunhan sen saan itselleni.

Kiitän vielä tätä kautta meidän koko kisaporukkaa!

80cm verryttelyn ulkohyppy.. Kuski on jo tässä aivan hukassa!

80cm perusradan viimeinen este

Loppuverryttelyä ulkokentällä

4 kommenttia

  1. Kylläpäs sun ponis hyppää korkeelle :D! Upea poni kuitenkin. :)

    http://seonminunelamaa.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se jännityksen takia liioittelee, ei onneksi kuluta itseään normaalisti noin paljoa :D

      Poista
  2. Onnea toisesta sijasta! Mä niin tiedän tuon tunteen, kun omat töhöilyt ärsyttää ja harmittaa. Mutta toisaalta niistä voi taas oppia ja ainakin jää nälkä suoriutua paremmin seuraavissa kisoissa - ja eikös pääasia ole, että poni näyttää hienolta. ;--) Se vetelee kyllä hillittömiä loikkia. :--D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ja kiitos myös tsemppaamisesta, ensi kisoissa yritän kyllä itse suoriutua paremmin. Nyt tietää että tarvitsee mennä kaksi luokkaa joka kisoissa - ponia jännittää ekassa niin paljon mutta tokassa se on parempi aina. Nyt vaan itse en ollut enää tarpeeksi skarppina tokassa luokassa :D

      Poista