torstai 1. toukokuuta 2014

090


 Eilen vielä ehdin toivoa, että tänään ilma saattaa jopa olla ihan hyvä. Metsään mentiin ja lujaa! Aamulla kun heräilin oli taivas ihan musta, ja siitä se pikkuhiljaa musteni vain lisää kunnes alkoi tulemaan taivaan täydeltä rakeita. Rakeiden jälkeen siirryttiin räntään, ja räntäsateen jälkeen vesisateeseen. Kaktu jäi potemaan kuumetta ja äänenlähtöä kotiin, mutta Milla lähti urhoollisesti mukaan tallille että pääsin hyppäämään suunnitelmien mukaisesti. Täytyy nostaa hattua!

Tallilla oli poni sisällä odottelemassa, ja jäätiin hetkeksi katselemaan josko sade hellittäisi yhtään. Pahin räntäsade loppui ja iskettiin ponille äkkiä varusteet niskaan ja eikun kentälle! Rakensin kentälle kahden kavaletin ja yhden esteen jumppasarjan, jotta saisin selkää aukeamaan. Saa nähdä mitä sille selälle käy sadepäivien jälkeen, mutta tänään se oli ainakin jo parempi! Laukat oli hyvät molempaan suuntaan, eikä liike enää kirrannut mistään kohtaa. Poni oli rento ja kuuliainen, ja suhteellisen energinenkin. Meillä oli tänään suussa happy mouthin oliivikolmipala, joka toimi oikein hyvin! Poni oli tyytyväisemmän ja rennomman tuntuinen edestä, vieläkin tosin isommat pidätteet se ottaa itseensä. Pitää jossain vaiheessa kokeilla toimisiko suora kumikuolain vielä tätäkin paremmin.


Ei näin!
Tänään meillä oli hyppyjen kanssa teemana oma istunta ja ohjastuntuma. Tallikaveri oli omalla hevosellaan hyppäämässä samaa aikaa, ja sain aivan älyttömän hyviä vinkkejä siihen miten saan hypyt ja lähestymiset sujumaan paremmin. Kuten ylläolevasta hyppykuvasta huomaa, minulla on usein tapana heittää hypyssä ohjastuntuma pois. Olen jotenkin saanut itselleni uskoteltua että tämä on ihan sallittua, mutta eihän se ihan niinkään ole. Varon ihan liikaa itse sitä, että nyppään ponia suusta jos pidän kunnollisen tuntuman läpi hypyn. Tänään sain omassa päässä korjattua tämän väittämän, ja huomasin että ponikin hyppää paljon paremmin ja varmemmin jos pidän tuntuman läpi hypyn. Kyllä vaan on niin paljon helpompi hypätä, kun on joku muu kertomassa mitä pitää tehdä ja miten ne virheet kuuluu korjata :)

Sanoinkin moneen otteeseen, että on hyvä kun joku toinen huomaa ongelmakohdat joita ei itse edes tajua olevan olemassa. Goldi on hyppääjänä niin rehellinen, että se ei kerro ongelmakohdista mitään. Se hyppää lähes aina ja mitä vain mitä sen eteen laittaa, mutta itse pitää osata korjata ongelmat. Saatiin tänään todella hyviä hyppyjä aikaan, ja olin kokonaisuudessaan hyppykertaan todella tyytyväinen vaikkei mitään kummallisia tehtäviä tehtykään. Mentiin siis yksittäistä okseria ja jumppasarjaa. Sain kuitenkin itse oivallettua uusia ja hyviä asioita jotka varmasti auttavat meitä eteenpäin jatkossa!

Milla kuvasi meistä videon, jossa näkyy selvästi myös se että Goldi ottaa lähes aina vasta- tai ristilaukan esteen jälkeen. Yritin korjata asiaa huonolla lopputuloksella, mutta ehkä paneudutaan tähän ongelmaan seuraavalla treenikerralla. Sunnuntaina kuitenkin hypätään kisoissa, ja sen jälkeen ajattelin hypätä vasta seuraavana viikonloppuna.




Jumppasarjalla pitää keskittyä ;)

Tässä taas meinaa oma käsi karata vanhaan tyyliin, mutta ohja on kuitenkin kädessä.


Kuvista ja videoista suuri kiitos Millalle!

6 kommenttia

  1. Minkä kokoista kuolainta Goldi käyttää?

    Tälleen ihan btw, jos jostain syystä haluisit myydä tuon oliivikolmipalan, niin täällä olisi tarvetta! En raaskisi uutena ostaa, mutta varmaan pakko, kun käytettyjäkään ei tunnu löytyvän..:/

    Ihania kuvia taas, ootte kyllä niin hienoja! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Goldilla on käytössä 12,5mm kuolain :) tuo oliivikolmipala happy mouthina vaikuttaa kyllä meille kaikin puolin hyvältä, mutta jos tulee ongelmia sen kanssa ja tarvitsee päästä eroon niin mä tulen hihkaisemaan sulle!

      Kuolaimien hankkiminen on kyllä aina oma hommansa, meillä kävi tuuri kun löysin tuon käytettynä kympillä.

      Poista
    2. Voi hitsi, meillä tarvis just 13.5! No hyvä että teillä löytyi noinkin halvalla!
      Hassua sinänsä, kun heti kun aloin etsimään oliivikolmipalaa sekä suoraa oliivikuolainta, tuli sulta postaus että käytit oliivikolmipalaa ja aiot ehkä kokeilla suoraa :D

      Poista
    3. Haha, hassu sattuma! Meillä on tuo suora kumi 13.5 mutta se ei taida tähän tilanteeseen nyt auttaa :D

      Poista
    4. Ei vissiinkään oliivikuolaimella tuo suora kumi? :D

      Poista
    5. Hitsi, se on valitettavasti ihan normaalilla renkaalla!

      Poista