maanantai 19. toukokuuta 2014

095

Lauantain kilpailupäivä, Tuomarinkylän seuraestekilpailut.


 Lauantaina startattiin Tuomarinkylässä, iltapäiväkisoissa joten herätys ei ollut aikainen. Kiia oli tullut meille yökyläilemään perjantaina ja heräiltiin aamulla yhdeksän jälkeen. Tarkoitus oli käydä aamulla Hööksillä tutkimassa mitä kaikkea kivaa sieltä löytyykään, ja matkaan tarttuikin martingaalistoppari ohjiin (kuka ihme valmistaa ohjia joissa on vain toisella puolella stoppari?) sekä uudet mustat putsit. Kiia nappasi mukaansa uuden kypärän ja kouluraipan, ja minua jäi harmittamaan eräs kuin minulle nakutettu tummansininen kisapaita jossa oli "E"-logo! En löytänyt siitä kuin xs-koon, joka oli kuitenkin hieman liian suuri. Pitää käydä katsomassa tilipäivänä josko siellä olisi xxs-kokoakin jäljellä..

Lähdettiin tallille laittamaan ponia lähtövalmiiksi, eikä tullut onneksi kiire. Goldilla on vähän kevätnuhaa, se valuttaa räkää joka näyttää ihan pelkältä siitepölyltä ja hieman köhii - ei kuitenkaan pahasti. Päätettiin vielä alkuverkoissa katsoa miten poni liikkuu, ja onko se nuutuneen oloinen. Poni oli hieman normaalia rauhallisempi, mutta liikkui kuitenkin mielellään ja alkuverryttelyjen jälkeen köhiminen jäi kokonaan pois. Hyödynsin alkuverkoissa Tuomarinkylän ratsastusreittejä, ja kävin siellä vapaamuotoisesti ravaamassa ja laukkailemassa. Olipa ihanaa, antaisin kaikkeni hyvistä maastoista kotitallillakin!



Ensimmäisenä oli vuorossa 60-70cm luokka. Otin kentällä vain laukat molempiin suuntiin ja jokusen hypyn, en halunnut kuumana päivänä väsyttää ponia yhtään enempää. Rata oli mielestäni oikeasti huonosti suunniteltu, siinä oli todella tiukkoja mutkia ja epäloogisia lähestymisiä. Kenttä oli myös paikoittain kasteltu aivan liian märäksi, ja se oli liejuinen. Radalle lähdin hieman vaihtelevissa fiiliksissä, mutta päätin kuitenkin yrittää parhaani. Mona oli neuvonut ratsastamaan uusinnassa sarjalle yhden esteen sisäpuolelta, mikäli poni tuntui hyvältä. Sain sen ratsastettua siitä todella hyvin, ja onneksi ratsastin sillä saatiin ihan hyvä aika uusinnasta ja puhdas rata. Perusradalla tuli kyllä hieman harmittavia ristilaukkoja, mutta muuten olen tyytyväinen. Lopputuloksissa sijoituttiin 5/28 ja mukaan saatiin keltainen ruusuke! Kunniakierroksella ponikin jo hieman villiintyi, ja esitti jotain kummallisia tasajalkapomppuja. Hassu poni :)
Alla on radasta videokin, niin saatte katsella.





Seuraavaan luokkaan olikin sitten odotteluaikaa. Olin jo muistaakseni toinen lähtijä ensimmäisessä luokassa, joten odoteltiin varmaan tunnin verran. Sama rata oli jälleen myös luokassa 80cm, joten rataa en käynyt kävelemässä uudelleen. Löysin onneksi ponille varjopaikan ettei jouduttu ihan auringossa odottelemaan. Verkkasin seuraavaan luokkaan jälleen nopeasti, kun yksi luokka oli jo valmiiksi alla. Otettiin kolme hyppyä, ja ravit ja laukat läpi. Sitten radalle! Poni piristyi jälleen radalle lähtiessä, ja vaikutti todella hyvältä. Olin tosin niin fiiliksissä ykkösen jälkeen, että meinasin unohtaa ratsastaa kakkoselle.. Hups! Olin jotenkin menossa kutosesteelle ja vielä väärinpäin, mutta viime hetkellä muistin kääntää suoran tien kakkoselle. Muussa radassa ei ollut mitään kummempaa, ja saatiin puhdas perusrata.

Uusintaan lähdin ratsastamaan reippaasti, edellisestä kerrasta viisastuneena käänsin ysiltä kympille ennen reunimmaista estettä ja sain sille todella sujuvan tien! Sen jälkeen menikin sitten omat ajatukset sekaisin, ja rupesin kääntämään estettä ennen vasemmalle. Poni häkeltyi tästä, oli iskemässä liinoja kiinni mutta kilttinä yritti hypätä pystyn yli paikoiltaan. Otettiin puomit mukaan ja häkellyin itse että laskettiinko se kielloksi vai pudotukseksi, mutta jatkoin onneksi rataa! Otin hyvän tien sarjalle ja jatkettiin rata puhtaana loppuun. Hitsi että ärsytti tuo oma todella idioottimainen moka, mutta kai näitä sattuu. Oltaisiin muutoin saatu todella hyvä aika, ja oltaisiin sijoituttu. Ei tietenkään kannata jossitella, kun ei se mitään auta. Lopputuloksissa oltiin sijalla 26/36.
Alla video radasta:







Kaikista ylläolevista kuvista kiitos Kiia Kuokka / Tunturiharakka.net !




Ylläolevista kolmesta kuvasta isot kiitokset Timo Flinkkilä! Käyttöön on lupa.

2 kommenttia

  1. No onneksi olkoon nyt vielä tätäkin kautta! ;)

    VastaaPoista
  2. Onnea rusetista! :) Turha omia virhearvioita on jäädä liiaksi miettimään, pitää vain mielessä seuraavissa karkeloissa ;)

    VastaaPoista