sunnuntai 25. toukokuuta 2014

097

Kisat sitten jäivätkin väliin, siitä huolimatta että odotin niitä paljon ja olin jo opetellut radankin.

Kiitos kuvasta Daniela Pietikäinen

Perjantaina odotin lauantaita kuin kuuta nousevaa, oltiin sovittu Tanjan kanssa että lähdetään Mäntsälän ratsastuskoululle avuksi liikuttamaan poneja ja siitä ajellaan Elmerille treenaamaan koulurataa. Pieleen menivät suunnitelmat, heräsin lauantaina aamulla seitsemän aikaan siihen etten saa päätä liikutettua. Heti, jos yritin liikuttaa päätä senttiäkään antoi se sähköiskun kaltaisia kramppeja aivoihin.

Äidin kanssa pähkäiltiin että mitä tehdään, ja varattiin aika Mehiläiseen klo 11. Lääkärikään ei osannut kertoa syytä tälle vaivalle, mutta yksi mahdollisuus oli ns. kierokaulan syndrooma, tai toisena vaihtoehtona hermon jumiutuminen kireiden lihasten väliin. Joka tapauksessa kipu oli sietämättömin mitä olen tähänastisen elämäni aikana joutunut kokemaan, ja ne krampit.. Ei voi sanoin kuvailla.
"Torticolliksella eli kierokaulalla tarkoitetaan tilannetta, jolloin kaula äkillisesti tai pikkuhiljaa vetäytyy vinoon tai kieroon asentoon. Vaiva paranee yleensä nopeasti. Oireina on kipu ja jäykkyyden tunne niskassa. Niskalihakset ovat toispuoleisessa krampissa ja sen seurauksena pää jää vinoon asentoon."

Lääkärin jälkeen oli siis soitettava Jokeralle ja peruttava minun sunnuntainen startti. Ei mitään toivoakaan että tässä kunnossa olisin ratsastanut, kun sängystäkään ei päässyt omin voimin ylös.

Kiitos kuvasta Daniela Pietikäinen

Sattuneista syistä myös Goldi sai vapaata nämä kaksi päivää, kun en todellakaan ole ollut ratsastuskunnossa. En ole myöskään saanut sille liikuttajaa näille päiville, joten se on saanut lomailla tarhassa yötä päivää. Tänään jouduin raahautumaan tallille käymään, tosin vain hengailijan roolissa ja Danielan kyydillä - en pystynyt oikeasti tekemään mitään kun jouduin kokoajan varomaan niskan kramppeja. Meillä oli kuitenkin hevosien laitumelle lasku tänään, ja halusin olla paikanpäällä jo ihan turvallisuussyistä.

Daniela ratsasti Goldin laitumelle ja itse pääsin paikalle autokyydillä. Tyydyin katselemaan istualteen kun hevoset kirmailivat, söin palan kakkua ja lähdettiin Danielan kanssa kohti kotia. Ihan väsynyt olo kokoajan, kun joutuu syömään kipulääkkeitä ja lihasrelaksantteja jatkuvalla syötöllä. Ehkä tästä vielä palataan elävien kirjoihin, ja pääsen pian taas normaaliin arkeen mukaan! Huomenna täytyy vielä sairaslomailla kotona, sohvalla makoillen mutta sen jälkeen toivottavasti pääsisin jo takaisin töihin ja tallille.

Kiitos kuvasta Daniela Pietikäinen

Kuvituskuvina toimivat laitumille laskussa otetut kuvat, joista kiitos kuuluu Danielalle!

8 kommenttia

  1. Voi ei, koita parantua! Voin vaan kuvitella miltä tuntuu - itse sain eilisten estekisojen jäljiltä tulehduksen oikean puoleiseen niskan ja hartian liittymään, ja tämäkin on jo kivuliasta, tosin ei läheskään yhtä kivuliasta kuin sinulla varmasti on, minä pystyin tänään kyllä ratsastamaan.. Tosi kurjaa! :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on aikaisemminkin ollut tosi paljon ongelmia niskan ja hartioiden kanssa, ja noita tulehduksia on ollut useampiakin. Nyt vaan tuli näköjään aita vastaan, ja kroppa antoi varoituksen että siellä hierojalla vaan on käytävä eikä vähätellä asiaa. Inhottavaa on kyllä, tsemppiä myös sinne tulehduskivun kanssa - kokemuksesta tiedän ettei sekään nautintoa ole!

      Poista
    2. Ootko kokeillut Back on trackin niskalämmitintä? Oon itse unohtanut nyt sen viime aikoina, mutta mulle oli tosta tosi paljon apua :) täytyykin itseasiassa etsiä se nyt helpottamaan oloa :D

      Poista
    3. En oo kyllä kokeillut, mutta pitää pistää hankintalistalle! Nyt on ollut satunnaisesti käytössä lämmitettävä kauratyyny, joka on kyllä ihan hyvä ensiapu :)

      Poista
  2. Voi höh! :-( Mistä tuommonen voi tulla? Jostain vedosta, jos nukkuu ikkuna auki tai huonossa asennossa tms? :oo

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on ollut jo pitkään hartiat jumissa, eli varmaan aika monesta eri seikasta johtuvaa. Hartiajumit, avoin ikkuna yöllä, auton ilmastointi, huonossa asennossa nukuttu yö, ei osannut läkäri kertoa varmaa vastausta mutta näitä epäiltiin. Tosi harmi juttu, ja eniten kyllä harmittaa että kisat jäivät väliin :(

      Poista
  3. Aika mahtava laidun, ja mahtava laidunryhmä! Hevoslaumat ovat aina niin hienon näköisiä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olisin voinut laitumille laskun päivänä jäädä tunneiksi katsomaan miten ne toimii laumassa, on niin jännää seurata kun jokainen tietää paikkansa ja väistää ylempää :) harmi että olin niin kipeä että halusin mahdollisimman nopeasti kotiin!

      Poista