tiistai 13. toukokuuta 2014

094

Palaillaan ajassa sunnuntaihin, jolloin meillä oli Kaktun ja Futuran kanssa yhteinen hyppypäivä.





Daniela tuli tallille auttamaan ja kuvaamaan, joten postauksen kuvista isoin kiitos jälleen Danielalle! Jokunen video otettiin myös, mutta niitä en ole vielä itselleni Kaktulta saanut. Tallille menin puolilta päivin, ja meninkin heti rakentamaan kentälle esteitä pystyyn. Ensin minulla oli tarkoituksena rakentaa vain yksi innaritehtävä, mutta Kaktun ja Futuran tullessa myös hyppäämään oli innari jätettävä pystyttämättä kun meidän hevosilla on niin eri välit. Laitoin kentälle kaksi pystyä ja yhden okserin, näillä mentiin!

Alkuverryttelyissä rakennettiin minulle ja Goldille kahden kavaletin tehtävä, innarivälillä. Oli muuten niin hiostavan lämmin päivä, että jouduin heittämään hupparin jo alkuraveissa pois päältä! Toivottavasti en tule kipeäksi, kun nämä kelit on vielä niin petollisia. Verryttelyjumppa sujui oikein hyvin. Väli meillä oli noin 2.5 metriä, voi olla että hieman pidempi. Ei mitattu mittanauhan kanssa sentään. Alussa laitettiin väli kolmeen metriin, mutta heti ensimmäisien hyppyjen jälkeen lyhennettiin väliä kun se oli ponille selvästi liian pitkä.
Goldi oli heti alusta saakka melko innokkaan oloinen, tapansa mukaan kuitenkin pysyi hanskassa mutta skarppasi normaalia enemmän. Siitä huomasi sunnuntaina selvästi että siitä on kivaa hypätä juuri nyt! Hypättiin siis verryttelyesteinä jumppaa ja yhtä yksittäistä ristikkoa molemmista suunnista.



Verryttelyhyppyjen jälkeen lähdettiin aina lisäämään vaikeusastetta yhdellä esteellä. Tultiin ensin ristikkoa ja sen jälkeen keskellä kenttää lävistäjällä olevaa pystyä, ja nostettiin sen jälkeen molemmat pystyiksi. Sen jälkeen lähdettiin tulemaan kolmen esteen tehtävää, viimeiseksi lisättiin okseri mukaan tehtävään. Meillä on sen verran pieni kenttä, että sinne on vaikea keksiä monen esteen tehtäviä ja esteet on melko hankala yrittää mahduttaa kentälle. Pitää koittaa pitää oivalluspäivä kesällä, ja kaavoittaa meidän pikkukentälle joku lyhyt rata. Siitä saa niin paljon parempaa harjoitusta kisoja varten!

Nyt meillä ei ollut niin hurjasti ongelmia esteiden väleissä (ristilaukat) mutta ongelmia oli hieman lähestymisten kanssa. Goldi tuli melko usein pohjaan, mutta loppua kohden lähestymiset paranivat todella paljon! Kun estekorkeudet nousivat heräsi Goldikin henkiin ja keskittyi lähestymisissä paljon enemmän. Saatiin viimeiselle okserille kaksi oikeasti todella hyvää hyppyä, ja lopetin hyppäämisen välittömästi siihen. Viimeinen okseri oli hieman yli metrin, veikkaisin että noin 105cm, ja kyllä vaan täytyy ihailla kun tuo hyppää isommistakin niin kevyesti yli kunhan vain paikka osuu kohdalleen. Jos jollain niin kuskilla ne pasmat sekaisin menee isommilla esteillä, tuntuu että kadotan kaikki ratsastustaidot kentän viereiseen ojaan sillä sekunnilla kun ohjaan ponin kohti estettä.. :D

Eiköhän se tästä, kun saa rutiinia näillä isommillakin esteillä! Yhden käden sormilla ne kerrat on laskettavissa kun ollaan metrisiä hypätty edes kotonakaan.




Joka tapauksessa, hyvillä fiiliksillä kohti lauantain kilpailuja. Menemme Tuomarinkylän kilpaluissa jälleen kaksi luokkaa, 60-70cm ja 80cm. En näe mitään syytä lähteä nostamaan estekorkeuksia kun ei olla vielä täysin virheettömiä suorituksia saatu, katsoo sitten josko kesä/heinäkuussa uskaltaisi lähteä yrittämään 90cm luokkaan. Ollaan myös hieman juteltu että ystäväni ottaisi Goldin mukaan aluekisoihin kesän aikana, voi olla että tähdätään juhannuksen aluekilpailuihin Tuomarinkylään. Kaikki vielä avoinna, mutta sen tiedän ettei me olla ainakaan yhdessä kilpailemassa aluetta vielä tällä kaudella - olen aivan liian nössö sellaiseen! :D

Eilen käytiin tallikaverin kanssa kävelylenkillä jokitiellä, ei siis tehty mitään sen kummempaa liikuntaa. Tänään Goldi sai nauttia vapaapäivällään aivan ihanasta kaatosateesta, kävin tallilla vain pyörähtämässä itse muttei tehty ponin kanssa mitään. Huomenna on Riinan päivä, ja tostaina olen itse töissä pitkän päivän joten en ehdi tallille menemään lainkaan. Milla lupasi onneksi liikuttaa Goldin kevyesti, ja perjantaina teen jonkun valmistelevan koulutreenin lauantain kisoja varten. Ajattelin että voitaisiin työskennellä puomien kanssa, sitä kun ei liian usein tule tehtyä vaikka puomeista ei ole muuta kuin hyötyä.

Palaillaan siis tarkemmin loppuviikolla, ja hauskaa alkanutta viikkoa teille lukijoille!




4 kommenttia

  1. Hei mulla on ideoita miten tonne saa pidempiä ratoja, oon joutunut ideoimaan niitä sillon aikoinaan kun tuolla asuttiin! :) Voin näyttää sitten joskus kun taas hypätään! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noniin hyvä, ois varmaan pitänyt pistää sut rakentamaan sunnuntaina ne esteet :D

      Poista
  2. Meinaatko jäädä joissain hypyissä vähän suuhun kii? (: Vai näyttääkö vaan. Mut meette kyl upeesti! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulle on nyt viimeaikoina kerrottu useasta tuutista että heitän ohjat löysiksi hypyissä, joten näissä on nyt aivan normaali myötäys kun säilytän tuntuman suuhun. En siis jää kiinni, vaan myötään hypyn mukana.

      Poista