tiistai 19. marraskuuta 2013

034

Sunnuntainen hyppytunti parin kuvan ja selitysten kera!

Meillä oli siis luultavasti toisiksi viimeinen estetunti nykyisellä tallilla, ilmojen mukaan pidetään vielä ensi viikonloppuna jos kenttä on hyvässä kunnossa. Nyt se oli, ja ilmakin suosi! Tunnin teemana oli jälleen hyppyjen pyöristäminen, innaritehtävällä ja meille vaikealla tehtävällä jossa ensin puomi, ristikko ja perässä vielä puomi, kaikki putkeen. Goldi ei oikein tiennyt miten olisi laittanut jalkojaan ja jännitti aika paljon, mutta loppuen lopuksi meni kuitenkin ihan hyvin. Innarit alkaa olla meille jo helppoja, minä olen aina niistä tykännyt mutta Goldi hieman jännittää, kun seuraava este on niin äkkiä ensimmäisen perässä.

Mentiin pienillä korkeuksilla, mutta mielestäni jo noin 70 cm esteetkin näyttävät jo suurilta! En ole niin pitkään aikaan ennen Goldia hypännyt isoja, että meinaa tulla jo noistakin rimakammo. Goldi on onneksi terapiaa minulle, kun se ei kieltele pahemmin. Oikeastaan en muista että se olisi koskaan kieltäytynyt hyppäämästä, vaan mielummin hyppää sitten ihan mahdottomista paikoista. Nyt ollaan kuitenkin saatu lähestymiset onnistumaan paremmin, ja hypyt ovat pyöristyneet näiden innaritehtävien ansiosta paljon! Lopuksi mentiin neljän esteen rataa, onnistui muuten ihan hyvin mutta ensimmäisen esteen jälkeen laskeuduimme aina alas ristilaukalla. Vaikka koitettiin vaikka mitä vippaskonsteja niin ei saatu ponia laskeutumaan oikealla laukalla alas, ja jäätiin hieman junnaamaan paikalleen. Päätettiin sitten luovuttaa, ja siirtää oikealla laukalla alastulon harjoittelu toiselle päivälle.

Goldi oli nyt ratsastettavuudeltaan esteillä sellainen minkä haluaisinkin sen jatkossa olevan. Olen nostanut hieman väkirehun määrää, ja tuulinen ilmakin varmasti vaikutti asiaan. Se oli sopivan säpäkkä, mutta kuitenkin herkkä ja pysyi hyvin käsissä ja kuunteli minua. Martingaali sille pitää hankkia tosin esteille, se vetää välillä pään ihan kohti taivasta jolloin kontrolli katoaa. Nämä ovat kuitenkin mielestäni aika pieniä ongelmia, huomioon ottaen Goldin iän.



Harmittaa, että kuvia sain yhteensä vain neljä joista kaksi oli huonossa vaiheessa hyppyä otettuja, blogissa kehtaan julkaista ainoastaan nämä kaksi. Näytän molemmissa mielestäni aivan raivokkaalta sopulilta, joka tosin kertoo siitä että keskityn. Ilmeeni menee poikkeuksetta vihaiseksi kun keskityn, tiedä sitten mistä juontaa juurensa :D

Maanantaina oli tarkoitus pitää kevyt palauttelupäivä estehyppelöiden jälkeen, ja sainkin ystäväni pyydettyä maastoiluseuraksi. Laitettiin vermeet niskaan ja ystäväni meni juoksuttamaan pahimpia höyryjä vuokrahevosestaan pihalle, kun huomattiin että se ontuu etustaan melko pahasti. Heilläkin oli perjantaina kengitys, ja kengittäjä oli lyönyt yhden naulan väärään kohtaan joka on nyt ilmeisesti kehittämässä paisetta kavioon. Tosi huono tuuri! Mentiin sitten Goldin kanssa vaan kentälle pyörimään, meillä oli kuolaimettomat päässä ja muutenkin ajattelin ratsastaa kevyesti.

En nyt muista olenko jo sanonut, mutta meillä nuo LG Bridlet eivät toimi kovin hyvin. Goldi on niillä huono ratsastaa, nyt se alkaa jo vähän tajuamaan ideaa mutta se on järjettömän raskas edestä näillä ja sen kanssa joutuu tekemään tuplasti töitä että se toimii oikein. Taidetaan siis pääpainotteisesti pysyä ihan normaalissa kuolaimessa, ja meillä on nyt käytössä 13,5 mm kolmipalakuolain. Ostin kuitenkin netin kautta kolmet 12,5 mm kuolaimet, sillä nyt on alkanut tuntumaan että 13,5 mm on kuitenkin liian pitkä vaikka näyttääkin suhteellisen hyvältä. Uusia kuolaimia tulee tavallinen 12,5 mm kolmipalakuolain, anatominen D-kuolain sekä ainakin Hööksin sivujen nimen mukaan "Kolmiosainen kuolain" eli kolmipalakuolain jossa keskipala hieman kaarevan mallinen. Näistä eniten odotan millainen anatominen D-kuolain on ja miten poni toimii sen kanssa. Jos 12,5 mm pituus on meille hyvä, saatan ostaa vielä samalta myyjältä Waterfordin kokeiluun. Kolmipala kyllä toimii meillä hyvin, mutta mistäs sitä tietää toimiiko joku muu kuolain vielä paremmin?

2 kommenttia

  1. Vastaukset
    1. Mukava kuulla ja kuin myös, minäkin liityin teidän touhujen lukijaksi jokunen aika sitten! :)

      Poista