sunnuntai 3. marraskuuta 2013

028

Heippa!

Vaihteeksi taas viikko edellisestä postauksesta, enkä jaksa sen suuremmin kertoilla viikon tapahtumista kun ei olla tehty mitään kummempaa. Alkuun kuitenkin pari kuvaa viime sunnuntain estetunnilta, kovin montaa kuvaa en ainakaan itselleni saanut mutta parempi tämäkin on kuin ei mitään!



Tässä siis tultiin tätä vinoa linjaa, eli hypättiin ensin tuo sininen pysty joka oli tosiaan kohtisuoraa oikealta ohi tästä okserista. Kuvakulma hämää näissä kuvissa todella paljon, kun näyttää että nämä kaksi estettä olisivat linjassa toistensa kanssa. Sinisen esteen päällä joutui siis jo kääntämään oikealle tälle okserille, ja me tultiin väliä kolmellä askeleella. Poni oli kyllä ihan huippu!

Tänään vedin Goldin kanssa oikeasti todella rankan koulutreenin. Me harvemmin jaksetaan tuuppailla koulua oikeasti niin että molemmat on ihan hikisiä, mutta tänään kyllä niin pääsi käymään. Oltiin ihan läpimärkiä, ja vettä ei kyllä satanut. Ajattelin kerrankin tehdä alkuverryttelyt ihan pitkillä ohjilla, lämmiteltiin vaan lihaksia ravaamalla kenttää reippaassa tahdissa ympäri. Ravailtiin ensin ja sitten laukkailtiin samalla tavalla ympäri kenttää pitkillä ohjilla. Goldi oli aluksi ihan ihmeissään että hetkinen, mitäs tämä nyt on, mutta innostui lopulta aika paljon.

Oikeastaan hurjan paljon, se kuumui niin paljon että kun yritin alkaa työskentelemään siitä ei meinannut tulla yhtään mitään. Sitten päätin että nyt annan sen laukata niin kauan että saa päästeltyä höyryjä pihalle, ja se laukkasi kymmenen minuuttia putkeen ihan sydämensä kyllyydestä ympäri kenttää. Aina kun yritin pidättää ja hidastaa, se lisäsi pökköä pesään. Normaalisti meillä ei siis kyseistä käytöstä sallita, mutta Goldin tuntien sillä oli oikeasti vain liikaa energiaa eikä se voinut keskittyä kunnolla ennenkuin ne oli purettu pois. Sitten se alkoikin keskittymään, ja oli parhaimmillaan. En ole ikinä ratsastanut sitä noin mukavana, se oli todella herkkä avuille ja toimi kuin ihmisen mieli. Käynti oli miinuksena, se oli kiireistä, mutta ravi- ja laukkatyöskentely oli aivan uskomattoman hyvää! Mentiin temponvaihteluja ravissa, ja laukassa päätin ihan yllättäen koittaa laukanvaihtoja.

JA NE ONNISTUIVAT! Lähes jokainen vaihto, kumpaankin suuntaan. Me ei olla koskaan tehty vaihtoja ennen, ja nyt kun päätin kokeilla niin ne oikeasti onnistuivat, ei teknisesti täydellisesti tietenkään mutta puhtaita vaihtoja sieltä tuli useampi kappale. Olen niin ylpeä Goldista, ja itsestäni! Pienistäkin asioista voi saada suurta iloa. Pitää nyt alkaa kokeilemaan silloin kun jaksaa työskennellä kunnolla että oliko tämä vain aloittelijan tuuria vai tajusiko se poni ne vaihdot nyt oikeasti. Toivotaan että kenttä pysyy nyt ainakin vielä jonkin aikaa hyvänä, eikä jäädy.

Ratsastuksen jälkeen poni sisään ja peittoja päälle, se hikeentyi todella paljon. Se on kasvattanut ihan älyttömän karvan jo nyt, ja mietinkin että josko se klipattaisiin vielä ennen kuin siirrytään toiselle tallille. Loimitus pitää toki sitten miettiä uudestaan, että onko meillä talven varalle tarpeeksi loimia. Useampi kaulakappaleellinen toppis tosin löytyy, sisäloimia vaan ei ole kaulakappaleen kanssa varastossa.

Kuulostellaan jälleen ensi viikolla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti