perjantai 15. marraskuuta 2013

032

Ponilla on ollut taas vapaata kolme päivää, kun se tiputti tiistaina kengän. Tänään Riina meni sillä, ja oli kuulemma ollut energiaa paljon ja liikaa, ja se oli pukitellut paljon. Hieroja täytyy pyytää visiitille, ei se ole varmaan järin normaalia alkaa yhtäkkiä pukittelemaan, kun ei ole sitä ennen tehnyt. Toisaalta tuo on ihan teini vielä, niin voihan se vaan koetella mitä kaikkea kivaa saa tehdä ja mitä ei - mutta on hyvä pelata varman päälle ja pyytää se hieroja katsomaan onko jumeja jossain.

Olen tosiaan viimeaikoina itse ratsastanut hyvin vähän, viime sunnuntaina menin aamutallin jälkeen maastoilemaan kaatosateessa, ja sielläkin poni pukitteli ja oli vähän riehakkaalla päällä. Kuittasin sen tuulisella ilmalla, vaikka se ei olekaan ennen ollut erilaisista ilmoista milläänsäkään. Mentiin kiipeilemään, ja hiekkakuopalla on aukea jossa on rengaseste (ehkä 40 cm korkea) jota hypeltiin pariin otteeseen. Ihan hauska lenkki, mutta tosiaan ihmeellistä pukittelua läpi lenkin joka jossain vaiheessa alkoi todella jo ärsyttämään.

Samaa sanoi vuokraaja tänään, pukkeja oli tullut laukoissa (ennen ollut vain nostoissa) ja Riina oli jossain vaiheessa joutunut jo ihan kunnolla suuttumaan ponille pukittelusta johtuen. Annoin neuvoksi nyt oikeasti komentaa sitä kunnolla pukittelusta, josko saataisiin sillä loppumaan. Ja ennen kuin joku tästä älähtää, se kyllä tosiaan hierotaan läpi ja tarkastetaan onko se jostain kipeä, mutta jos toisin ei todisteta pidän tuota vain nuoren ponin metkuina. Lopulta se oli kuitenkin mennyt loistavasti, esittänyt upeita ravipätkiä ja kantanut itsensä hyvin!

Goldi ja ystäväni kesällä

Menin itse tallille tiistaina, sain kaverin mukaan ja rakennettiin kentälle esteitä, yksi okseri ja yksi innarisarja. Laitettiin poni kuntoon ja päästiin kentälle, otin alkukäynnit ja pari kierrosta ravia ja jossain vaiheessa näin maassa kengän. Tajusin samantien että se on muuten meidän, muilla tallin hevosilla ei noin pieniä kenkiä olekaan. Etujalasta puuttui kenkä, ja maassa ollut oli toiselta reunalta ihan vääntynytkin. En todellakaan ymmärrä miten se on mahdollista, kun tallissa kenkä oli vielä ollut hyvin kiinni. Joka tapauksessa päätin jättää ratsastukset ratsastamatta, en halunnut riskeerata jalan kanssa yhtään että se kipeytyisi uudelleen. Käveltiin kuitenkin kentällä vielä vähän aikaa kun ystäväni ratsasti uudella vuokrahevosellaan, ja laitettiin yhdessä hevoset tarhailukuntoon takaisin.

Goldi sai tänään uudet kengät alle, talvikengät hokeilla ja etusiinsa se sai ilmeisesti tilsakumit. Tarkemmin en tiedä, kun olen menossa vasta huomenna tallille katsomaan. Menen sen myös huomenna itse ja katson että se on puhdas liikkeiltään ja koitan vähän tarkkailla sitä pukittelu-ongelmaa. Se pitäisi myös mahdollisesti klipata uudelleen ennenkuin siirrytään toiselle tallille, se on kasvattanut jo nyt takaisin järkyttävän talvikarvan! En ymmärrä miten sen karva kasvaa tähän tahtiin, kun se on kuitenkin jatkuvasti loimitettuna. Pitäisi koittaa ottaa teille siitä talvikarvakuva, tosi hassua miten poni voikin näyttää ihan joltain ylämaanponilta talvikarvoineen hieman yli kuukausi klippauksen jälkeen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti