tiistai 5. marraskuuta 2013

030

Aika vähän oli kysyjiä, mutta kysymyksiä sitäkin enemmän. Tässä siis vastaukset kysymyspostaukseen, yritin vastailla mahdollisimman kattavasti.

1. Oletko viihtynyt uudella tallilla? :) Parasta uudessa tallissa (missä olette nyt)?
Olen viihtynyt erittäin hyvin, mutta tallityöt ovat omien töiden lisäksi liian rankkoja. Meillä vaihto marraskuun lopussa täysihoitoon, siitä myöhemmin lisää! Parasta tässä tallissa on kuitenkin muut tallilaiset, meillä on älyttömän hyvä ja osaava talliporukka.

2. Mitkä on Goldin hyvät ja huonot puolet? Parasta Goldissa?
Hyvinä puolina ehdottomasti sen varmuus ja hyväluonteisuus. Ratsastettavuus, miellyttämishalu ja tietysti kaunis ulkonäkö. Huonoja puolia päällimmäisenä kärsimättömyys ja sen seurauksena häslääminen. Nyt syksyn tullen se ei malta seistä yhtään paikallaan, vaikka kesällä olisi möllöttänyt tallissa käytävällä tuntikausia!

3. Minkälainen olet ratsastajana? Hyvät ja huonot puolet omassa ratsastuksessasi?
Osaan ratsastaa valitettavan vähän erityyppisiä hevosia. Tykkään herkistä, eteenpäinpyrkivistä (mahdollisesti kuumistakin) hevosista, mutta en osaa ratsastaa toista ääripäätä lainkaan. Laiskat ja tahmeat hevoset aiheuttavat jo ajatuksenakin vilunväreitä, pitäisi opetella ratsastamaan myös niitä ja kehittää taitoja sillä saralla. Osaan kuitenkin olla todella tasainen ratsastaja tarvittaessa, ja olenkin lähes aina ratsastanut reippaita hevosia joille tasainen tyyli sopii.

4. Millainen on unelmiesi koti?
Tämän hetkinen unelmakoti olisi rivitaloasunto jollain hyvällä paikalla josta olisi lyhyt matka tallille, töihin ja vanhempien luokse. Kaksikerroksinen, makuuhuone ja toinen kylpyhuone (jossa sauna) olisivat yläkerrassa, ja alakerrassa olisi yhdistetty keittiötila sekä olohuone. Uudet ja modernit pinnat, tumma laminaattilattia.

5. Lempi paikkasi kotona?
Sänky, rakastan nukkumista!

6. Haluaisitko oman hevosen?
En haluaisi. Minulla on nyt poni, jota saan pitää kuin omaani. Goldin omistaja ei puutu millään tapaa meidän tekemisiimme, ja luottaa että hoidan ponin sille parhaalla tavalla ja saan pitää Goldia ainakin näillä näkymin niin kauan kuin itse haluan. Tämä riittää minulle ainakin toistaiseksi, on mukavaa tietää että jos elämäntilanne muuttuu radikaalisti on aina mahdollisuus antaa poni takaisin omistajalleen.

7. Voisitko ostaa Goldin?
Jos olisin ostamassa hevosta niin kyllä, tarjoaisin ensimmäiseksi Goldista.

8.  Paras hevosmuisto?
Varmaan se kun olimme entisen ylläpitohevoseni, entisen ravurin Anssin kanssa Teppo Hakalan estevalmennuksessa. Edellinen kerta oli mennyt puoli vuotta aiemmin aivan mönkään, ja sen jälkeen oltiin treenattu ahkerasti kotona. Valmennus meni todella hyvin, ja Teppo kehui katsomolle suureen ääneen ettei ikinä uskoisi hevosta entiseksi ravuriksi. Se tuntui hyvältä, ja tiesi tehneensä hevosen kanssa jotain oikein!

9. Mieluisimmat hevoset mitä olet vuokrannut?
Olen vuokrannut ihan järjettömän paljon eri hevosia, ja niistä jokainen on ollut jollain tapaa mieluisa. Osan käyttötarkoitus ei ole ollut minulle sopiva (pelkkää sileällä ratsastamista, ei maastoilua) mutta hevoset ovat aina olleet mukavia. Kaikista eniten minulle sopivimpia ovat varmaankin olleet ystäväni suokkiori Pelmeri sekä tuttuni puoliveriruuna Sunday. Tykkäsin myös hurjan paljon ystäväni poniruunasta nimeltä King, jota ratsastin yläasteella kun se oli vasta 4-5 vuotias. Kävimme sen kanssa ponin ensimmäisiä kisoja ikinä, ja nyt se on kilpaillut jo hurjan paljon enemmän kuin minä koskaan. Tästä ponista jäi hyvät muistot, ja sen kanssa kehityin todella paljon! Mainitsemisen arvoisia myös ponitamma Yolanda (jota itseasiassa vuokrasin samalla tallilla missä ollaan nyt Goldin kanssa) sekä puoliveritamma Kiwi. Kaikista kuvat alempana.

10. Oletko ratsastanut ratsastuskoulussa? Missä?
Olen aloittanut ratsastuksen Tuomarinkylän ratsastuskoululla nelivuotiaana, ja ratsastin siellä noin kymmenvuotiaaksi saakka.

11. Ponit/hevoset?
Riippuen, isot ponit tai pienet hevoset.

12. Este/koulu?
Molemmat tärkeitä, olen kuitenkin ehkä enemmän esteratsastaja kunhan estekorkeus pysyy maltillisena.

13. Ilman satulaa/satulalla?
Ilman satulaa (ellei olisi aina peppu ruvella), pääsen näin lähemmäs hevosta ja pystyn vaikuttamaan siihen paremmin ilman että satula on välissä. Vaatii toki hyväselkäisen hevosen, onneksi Goldilla on mitätön säkä ja pyöreä selkä!

14. Kuolaimelliset/kuolaimettomat?
Nyt kun meille LG Bridle tuli niin voin sanoa että ainakin ensikosketuksen perusteella pidän enemmän kuolaimellisella ratsastamisesta, ainakin Goldilla. Pääsen vaikuttamaan siihen paljon paremmin, kuolaimettomalla Goldi ei ole avuilla ja on todella vahva kädelle.

15. Suojat/pintelit?
Suojat, olen armottoman laiska käärimään pinteleitä. Pintelit ovat kyllä lähes poikkeuksetta kauniimmat!

16. Koulusatula/estesatula?
Riippuu toki kumpaa lajia menee, mutta itselleni ottaisin näistä estesatulan. Sillä voi paremmin harrastaa kumpaakin lajia.

17. Lempi hevosvarustemerkki?
En ole merkkiuskollinen, vaatteissa enkä hevosmerkeissä.

18. Hööks/horze?
Hööks, löytyy lähempää meidän asuntoamme. Horze on toki ihan yhtä hyvä, harvemmin vaan jaksan sinne asti ajella.

19. Mitä Goldi on oppinut nyt kun se on ollut sinulla?
Se on oppinut aika monta asiaa. Sietämään vettä, tasapainoa, laukka on parantunut huimasti. Laukannostot sujuvat nykyään lähes poikkeuksetta, eikä se nostele enää vastalaukkoja. Ravia koitetaan vielä kehittää laajemmaksi.

20. Mitkä tavoitteet sinulla ja Goldilla on?
Pysyä terveenä ja elää pitkään. No toki näiden lisäksi olisi mukava käydä joskus edes pyörähtämässä kisoissa (jahka minä saisin haalittua ylimääräistä rahaa), lisäksi haluaisin päästä sen kanssa kantakirjaustilaisuuteen ensi kesänä. En tiedä onnistuuko, mutta siihen tähdätään!
 
21. Aiotteko kisata? Koulu vai estepuolella?
Saattaa olla, ja toivottavaa se olisikin. Kaikki riippuu kuitenkin omasta rahatilanteestani, hevosen pitäminen ei ole halpaa puuhaa ja kisaaminen on kallista. Meillä ei ole myöskään omaa kuljetuskalustoa joten niiden vuokraaminen tuo vielä lisähintaa kisaamiselle, kuskikin täytyy aina erikseen pyytää kun minulla ei pikku-eetä ole. Hankaloittaa asiaa, mutta kyllä minä sillä yritän ainakin jokuset kisat käydä!

22. Kauan Goldi tulee olemaan sinulla? 
Toivottavasti kauan. Saan pitää sitä niin pitkään kuin itse haluan, meillä on toistaiseksi voimassaoleva sopimus yhden kalenterikuukauden irtisanomisajalla. Pidän sitä niin kauan kuin itsellä riittää aika ja rahat.

23. Minä vuonna vietit parhaan kesäsi? Miksi juuri tämä?
Kyllä mä sanoisin että paras kesä on ollut tämänvuotinen kesä. Minulla oli Goldi, poikaystävä ja oikeasti parasta aikaa ikinä! Kuukauden palkallinen kesäloma ensimmäistä kertaa ikinä, ja oltiin Teemun ja minun porukoideni kanssa Bulgarian Sunny Beachillä.

24. Mitä blogeja luet? Mitkä ovat lemppareitasi, top 3?
Luen lähinnä tuttujeni blogeja, sellaisia jotka tunnen henkilökohtaisesti tai tiedän heidän hevosensa, tai ovat olleet samalla tallilla kanssani. Etsin aktiivisesti myös uusia ja kivoja blogeja seurattavaksi, jos tiedät hyviä niin ehdota ihmeessä! Tällä hetkellä suosikkeina Kaktu & FuturaOona & Ponit ja Kisamatkalla joista tosin tunnen vain Kaktun.

25. Oletko koskaan harrastanut muuta kuin ratsastusta?
En ole, yläasteikäisenä oli tarkoitus aloittaa motocross harrastemielessä mutta se jäi.

26. Mihin ihastuit Goldissa?
Silloin kun sen päätin ottaa en tiennyt siitä oikeasti yhtään mitään. Tiesin sen oikean nimen, ja olin nähnyt yhden kuvan jossa se on kolmevuotias ja ratsastaja ensimmäisiä kertoja selässään. Järjettömän paksu talvikarva, ja näytti ihan metsäläiseltä. Ihastuin siinä sen hyvään luonteeseen ja ratsastettavuuteen, se oli minulle aivan täydellinen vaikka ensimmäinen kerta selässä olikin täysi katastrofi!

27. Kokeilitko muita hevosia (kuin Goldia) ylläpitoon? 
Kävin kokeilemassa erästä puoliveriruunaa, joka olisi tullut tutun kautta. Se oli muuten hyvä, mutta sen omistaja ei kuitenkaan vaikuttanut hirveän innokkaalta ylläpitoajatuksesta vaikka olisin sen suostunut antamaan. Sille ei kuitenkaan olisi saanut satulaa mukaan, enkä löytänyt sille tuttujen kautta sopivaa satulaa edullisesti. En viitsinyt myöskään panostaa satulan ostoon useita sataslappusia, koska hevonen oli kokoajan myynnissä ja olisi saattanut lähteä alta pois. Sitten kävin Tampereen lähettyvillä kokeilemassa erästä poniruunaa, joka oli todella herkkä kimo, ehkä vain noin 130 cm korkea. Se oli kuitenkin rungoltaan pyöreä enkä olisi ollut sille liian suuri. Se olisi myös tullut minulle, mutta loppuen lopuksi sen omistaja ei halunnut antaa sitä tallille joka toimii itsehoitoperiaatteella ja tallityöntekijät vaihtuvat hevosen omistajien kesken. Hän olisi halunnut että ponia käsittelee ainoastaan yksi henkilö, ja se olisi ollut minulla liian hankalaa toteuttaa. Poni olisi myös voinut syödä pelkästään kuivaheinää, ja silloisella tallilla ei ollut kuivaheinää saatavilla vaan minun olisi pitänyt aina tilata kuormat yksinään. Minulle tarjottiin myös kenttää kisannutta täykkäritammaa, jota olin jo menossa kokeilemaan (päiväkin oli jo sovittu) mutta pari päivää ennen sovittua aikaa ilmoitin sen omistajalle etten tulekaan tammaa katsomaan, sillä halusin ottaa Goldin. Päätös pelotti, koska en ollut Goldia vielä nähnytkään, mutta en ole kertaakaan katunut!

28. Lempi estetehtävät?
Innarit! Kaikista kivoin tehtävä esteillä on kolmen esteen innarisarja, ja sen jälkeen yksi askel laukkaa ja sen jälkeen okseri. Nämä ovat niin kivoja!

29. Monta kertaa viikossa ratsastat itse Goldia?
Viikosta riippuen kahdesta neljään kertaan. Joinain viikkoina on niin kiire, etten ehdi ratsastaa kuin sen kaksi kertaa jolloin pyydän joko vuokraajaa käymään kahdesti tai jotain tallilaista ratsastamaan sen. Ideaaliviikkoina ratsastan sen itse kunnolla läpi kaksi kertaa, ja maastoilen loput kaksi kertaa. Sen lisäksi vuokraaja käy kerran. En myöskään pelkää pitää Goldilla vapaapäiviä, se ei ikinä kuumu niistä ja mielestäni nuori poni kaipaa vapaata.

30. Oletko koskaan kisannut? Koulu/este? Kenellä?
En ole kilpaillut tavoitteellisesti koskaan. Anssilla kilpailin seuraesteillä, samoin entisellä vuokraponillani Kingillä kilpailin seuratasolla.

31. Kuka on tehnyt bannerisi?
Bannerin on tehnyt eräs puolituttu ihminen hevostalli.netin kautta. Suuret kiitokset hänelle, tunnistaa varmasti itsensä!

32. Ratsastitko ensimmäisen kerran hevosella vai ponilla?
Uskaltaisin väittää että ponilla, mutta muistikuvia ei ole joten en ole varma.

33. Mikä inspiroi sinua tekemään blogin/kirjoittamaan sinne?
Tutuilla on blogeja, ja sitä kautta keksin aloittaa itsekin bloggaamisen. Minua inspiroi se, että tänne saan kirjoiteltua fiilikset joita en välttämättä jaksa kaikkien tallilaisten tai ystävien kanssa jakaa. Saan täältä myös huonomuistisena luettua helposti mitä kaikkea ollaan tehty, en edes ymmärrä miten minulla on niin auttamattoman huono muisti.

34. Jos saisit päättää minkä tahansa eläimen jonka saisit, mikä se olisi?
Ottaisin toisen koiran, rescuetapauksen. Toisen koiran ottaminen ei nyt ole ajankohtaista, mutta tulen varmasti toteuttamaan tämän haaveen viimeistään kun Timistä aika jättää.

35. Onko sinulla ratsastusvirheitä?
No on, uskon että jokaisella ihmisellä on jotain virheitä ratsastuksessa.

36. Unelmahevosesi?
Ponikokoinen tai hieman ylikasvanut ratsuponi, siro ja korkea. Erittäin herkkä, muttei silti mikään kuumakalle. Esteillä saa ottaa kierroksia, mutta pitää pysyä käsissä tilanteessa kuin tilanteessa. Loputon kapasiteetti esteille, ja hyvä ratsastettavuus koulussakin.

37. Jos saisit vaihtaa Goldin rodun, mikä siitä tulisi?
Ratsuponi, mutta on se ihan hyvä nyffinäkin!

 
Sunday


Kiwi

Yolanda

King

Pelmeri

PALJON KIITOS TEILLE JOTKA KYSYMYKSIÄ LÄHETTIVÄT!

2 kommenttia

  1. moikka!
    Paljon onnea, sait minulta Liebster Blog- palkinnon:)
    http://mmillaaaaz.blogspot.fi/2013/11/liebster-blog.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paljon kiitoksia! Täytyy toteuttaa tämä "haaste" lähipäivinä :)

      Poista