lauantai 21. kesäkuuta 2014

103



Perjantaina oli tarkoitus viettää kevyt palauttelupäivä valmennuksen jäljiltä, joka toteutuikin joissain osin. Meidän ihana tallinpitäjämme oli rakentanut juhannuksen kunniaksi niin kauniin juhannusesteen kentälle, etten voinut vastustaa kiusausta hypätä sitä pariin kertaan!

Mentiin Kaktun kanssa tallille, ja ratsastettiin vuoronperään. Näin ollen saatiin apua esteiden kanssa, Kaktu hyppäsi enemmänkin. Goldin kanssa keskityin lähinnä siihen, että se kulkisi rennosti ja oikeinpäin kaikissa askellajeissa. Nyt huomasin ensimmäistä kertaa sen, että sen laukka on huonontunut talven jäljiltä älyttömästi! Jouduin erääseen toiseen asiaan katsomaan ja laittamaan omia ratsastusvideoita näytille, ja niistä katselin menoa talven ajoilta. Karu palautus todellisuuteen, poni laukkaa niissä isommin ja rennommin, ja nimenomaan ylläpitää ja kantaa itsensä paljon paremmin. Tämä nyt tietenkin on suora seuraus sen kertyneestä kesämasusta, eihän meistä kukaan jaksa juosta maratonia jos on 50 kiloa ylimääräistä painoa. Olen myös hiljaisesti ihmetellyt miten poni talvella vaihtoi laukat paljon paremmin, mutta käsitin vasta perjantaina senkin olevan seuraus huonontuneesta kunnosta. Talvella kun ponin sai koottua ja laukkaamaan ylämäkeen paremmin sai se takaosankin paremmin alle, jolloin vaihdotkin tulivat kuin itsestään. Nyt kun se lässähtää alaspäin ja eteen, on laukanvaihdotkin vaikeammat saada tulemaan oikein.



Tämä on sellainen juttu, joka varmasti tulee korjaantumaan kunhan saadaan painoa alaspäin. Tuntuu hassulta jutella täällä blogissa näistä asioista, kun esimerkiksi ylläolevassa laukkakuvassa poni näyttää älyttömän hyvältä - eikä yhtään liian lihavalta! Kantaessaan itsensä se näyttää oikeasti ihan hyvältä, mutta tämä on silloin kun se liikkuu oikein. Jos se köpöttelee, tai seisoskelee paikoillaan roikkuu heinämaha pitkällä alhaalla.

Päivän treenissä se tuntui ihan hyvältä, laukkaa ei oikein jaksanut ylläpitää pidempiä aikoja mutta muilta osin se oli ihan miellyttävä. Ravissa oli vähän keskittymisvaikeuksia, mutta työskentelyn muistuessa mieleen tuli hyviäkin pätkiä esille. Mentiin ensin pari kertaa pieni vihreä pysty verkkana, jonka jälkeen tultiin sininen okseri pari kertaa niin että se meni hyvin. Lopetettiin hypyt siihen, ja loppuverkkoina laukkailin ja ravailin pyöreänä eteen. Pitkien loppukävelyjen kautta talliin ja laitumelle syömään. Poni on nykyään pihapiirissä, hieman köyhemmällä laitumella tämän ajan ennen kuin muutetaan uuteen talliin. Se on saanut kaverikseen täykkäriruunan ja tulee sen kanssa oikein hyvin toimeen. Laitumelta on niitetty suurin osa ruohosta pois, mutta sinne on jätetty sen verran ruokaa että saavat hyvin syödäkseen. Vieläkin maha turvottaa aika ajoin, mutta vähenemään päin. Enää ei kuitenkaan näytetä viimeisillään tiineeltä! Paljon on kuitenkin matkaa hyvään kuntoon, ja koitetaan alkaa kasvattaa lihaksiakin takaisin.








Tänään poni saa viettää juhannusvapaata, kun minä lähden mökkeilemään yhden yön yli. Se on vapaansa ansainnut, ja toisaalta niin olen minäkin! Huomenna palaillaan taas Vantaalle, ja ohjelmassa olisi oikeastaan kahden ponin ratsastusta. En olekaan täällä tainnut mainita, että yritän etsiä Goldin rinnalle toista ratsastettavaa nyt kun se siirtyy puoliylläpitoon. Toisaalta minulla kyllä olisi aikaa pitää se itsellänikin, mutta jos aion muuttaa koskaan enää pois vanhemmiltani olisi sen antaminen puoliksi pois joka tapauksessa pakollista. Näin ollen minulle jää kolmesti viikossa luppoaikaa käydä toisaalla ratsastamassa, ja nyt sain tarjouksen todella mielenkiintoisesta ponitammasta. Toivotaan, että sen kanssa lähtisi jonkunlainen diili pyörimään :)

Maanantaina me saadaan vieraileva ratsastaja selkään, kun Oona tulee puolen vuoden tauon jälkeen jälleen ponia ratsastamaan! Samalla reissulla kun käyn hakemassa Oonan käyn kurkkaamassa satula.comissa löytyisikö meille sieltä sovitettavaksi mitään kivoja satuloita. Sovituksessa ollut Presence ei sopinut meille malliltaan, se oli liian leveä ja siinä oli täysin säättömälle ponille aivan liian suuri säkätila. Etsinnät jatkuu, oma satula lähtee tänään sovitukseen mutta sitä en tietenkään voi myydä pois ennenkuin meille löytyy uusi satula joka sopii. Onneksi se menee sovitukseen tutulle, joten saadaan varmaan sovittua jonkunlainen kompromissi myyntiin mikäli se hänen hevoselleen sopii.

Hauskaa juhannusta vielä kaikille lukijoille!

5 kommenttia

  1. Luin jotain hieman vanhempia postauksia joissa Goldi oli laitumella mutta paisui palloksi. Jos kuitenkin haluaa päästää ponin laitumelle mutta poni saa syötyä liikaa, kannattaa hankkka "kuonokoppa", silleen että poni saa vähän ruohoa, mutta ei niin kovaa vauhtia kerkeä syömään :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä, mulla tulee vaan ihan kiusaajaolo jos ponilla on ruokaa edessä mutta ei saa syötyä sitä. Pääsee siis tallinvaihdon yhteydessä pelkälle tarhaukselle, siihen saakka nautiskelee elämästä köyhemmällä laitumella tallin pihassa :)

      Poista
  2. Kiva blogi sulla:) Ja ihana banneri, mutta mulla se ei ainakaan näy tässä mobiiliversiossa :( tiitäkö saako sitä korjattua mitenkään?:/
    -mia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! En itseasiassa tiedä, pitänee kysellä viisaammilta saako asiaa korjattua.

      Poista
    2. En tiedä saako sitä korjattua, mutta banneri näkyy ainakin silloin mobiiliversiossa normaalisti, kun painaa alla olevaa nappulaa " Näytä internetversio "

      Poista