perjantai 4. heinäkuuta 2014

104

Heissan lukijat! Postaustaukoa on tullut jälleen lähes laittoman pitkä aika. Olen ollut niin kiireinen töiden kanssa, etten ole ehtinyt päivittelemään meidän kuulumisia tänne ollenkaan. Nytkin kirjottelen tätä postausta töissä puhelimella, täytynee oikolukea tämä kun pääsen kotiin ettei suurempia kirjoitusvirheitä esiinny.



Meille kuuluu hyvää. Minulla alkoi tosiaan viime viikon tiistaina työkeikka Helsingissä, kun lomitan meidän toisen myymälän työntekijää. Maanantaina olin vielä vapaalla, ja hainkin Oonan talleilemaan pitkästä aikaa! Oonan blogista voi lukea enemmän ratsastuksesta, ja siitä miltä poni tuntui. Se ei ole helpoimmasta päästä, vaikka saattaa siltä vaikuttaa, vaan Goldi osaa oikeasti fuskata ja lintsata! Alla kuitenkin video, ja kuvituskuvina myös pari kuvaa Oonan ratsasteluista. Kävin itse selässä loppuverryttelyjen ajan, lähinnä vain testaamassa meillä kokeilussa olleen satulan istuvuutta ja lähinnä sen istuvuutta omalle takapuolelle. Täydellinenhän se oli meille molemmille, mutta täytyy harkita ostanko vaiko en. Satulahankinnat ovat aina niin suuria investointeja, että en viitsi niitä hätiköiden tehdä.




Daniela on ollut aivan ihana ja on käynyt liikuttamassa ponia viime viikolla tiistaista perjantaihin, lauantaina se sai pitää vapaapäivän. Sunnuntaina meillä oli muuttopäivä, tosin päästiin lähtemään matkaan vasta illemmalla viiden aikaan omistajan huonon hapen vuoksi (hyi minua). Muutto sujui älyttömän hyvin. Saatiin kaikki tavaratkin kerralla kyytiin, ja poni oli heti sen oloinen kuin olisi tullut kotiinsa. Jätettiin poni illalla karsinaansa mutustamaan heiniään, ja laitettiin tavarat paikoilleen ja lähdettiin mäkkärin kautta kotiin. Mitä sitä turhaan jäädä paikalle tutkimaan, kun kaikki sujui niin hyvin.

Maanantaille olin sopinut jo aiemmin Antin kanssa valmennuksen, sillä tiesin että poni ottaa tämän kaltaiset muutokset aika rauhassa. Kun menin tallille ja huutelin sitä autolta, se hirnahti moikat heti! Vähän se ihmetteli varmasti että mihin on joutunut, ja lähinnä sitä miksi se on tarhassa eikä laitumella, mutta vaikutti kuitenkin suhteellisen tyytyväiseltä. Pidettiin valmennus maneesilla, kun oli satanut useamman päivän ja arvatenkin kenttä ei ollut ihan priimakunnossa. Tehtiin paljon harjoituksia pienillä esteillä, ja yritettiin pitää kokoajan tempo eteen- eikä ylöspäin. Ylihyppäämistä esiintyi huiman paljon vähemmän jo nyt, ja uskonkin edellisen tunnin liioittelun johtuneen enimmäkseen vinosta okserista. Poni tuntui hieman väsyneeltä mikä ei liene yllättävää kun muutettiin edellisenä päivänä, tapansa mukaan se kuitenkin suoritti hyvin ja virheet olivat kuskista johtuvia. Käsien kanssa minulla on eniten tekemistä, ranteiden ja käden suoruus on hukassa ja ranne vääntyy liian helposti "ajoasentoon". Aikaa tämä ottaa että ongelma korjaantuu, mutta eiköhän se siitä! Nyt tiistaista perjantaihin on käynyt taas Daniela, joka muuton myötä ottikin sitten ponin puoliksi itselleen ylläpitoon. Viikonloppuna menen itse, ja on kyllä mukavaa palata ensi viikolla normaaliin arkeen!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti