torstai 12. kesäkuuta 2014

Hyvää syntymäpäivää!

Hyvää syntymäpäivää Goldi!

Pieni kultainen täytti tänään kokonaiset viisi vuotta. Goldi sai synttärilahjaksi vapaapäivän minusta, ja Riikka kävi sitä paijaamassa ja ratsastamassa. Jos olisin ehtinyt, olisin tehnyt tietysti sille porkkanakakkua ja käynyt laulamassa synttärilaulun, mutta jouduin tekemään kymmenen tunnin työpäivän sen sijaan.



Sunnuntaina käytiin tallilla Kaktun kanssa. Ilma oli mitä loistavin, oli lämmin mutta ei kuitenkaan liian kuuma. Menin itse ilman satulaa, ja tarkoitus oli tunnustella miltä Goldi tuntuu loman ja kengityksen jäljiltä. Se oli tosiaan irtojuoksutuksessa tahdittanut kaulalla toisen etusen liikettä, ja teki samaa myös sunnuntaina - tosin pienemmässä mittakaavassa eikä sitä nähnyt enää kaulasta. Toinen etunen otti kuitenkin hieman varovaisempaa liikettä, mutta uskalsin silti ratsastaa normaalisti. Lopputunnista poni jo vertyikin, ja molempien etusien liike oli symmetristä. Se oli myös älyttömän mukava ratsastaa, kevyt ja sopivan reipas, ja työmotivaatio oli uskomattoman hyvä! Pari kaveria oli myös mukana kuvaamassa, joten kuvista kiitos heille. Alla myös todella lyhyt videoklippi, jossa hieman ravailua ja laukkaa. Nosto on todella epätasainen, sen tiedän myös itse.




Maanantaina tein vähän rankemman puomitreenin kentällä. Huomaa, että Goldilla on kunto loppunut kun se ei jaksa ylläpitää eikä koota laukkaa yhtä hyvin kuin keväällä. Tehtiin Goldille vaikeaa tehtävää, suoraa puomilinjaa jossa oli kuuden askeleen väli. Tehtiin myös laukanvaihtoja puomien avulla, jotka olivat kentän keskellä. Tehtiin oikeasti varmaan tunnin treeni, josta suurin osa laukkaa. Ponilla oli todella kuuma, ja ilmakin oli aika painostava. Se kuitenkin jaksoi skarpata hyvin loppuun saakka, ja käytiin kävelemässä pidemmät loppukäynnit tiellä.

Tiistaina satoi jotain ihmeellistä tihkua taivaan täydeltä, mutta en halunnut muuttaa jo tehtyjä suunnitelmia. Olen todella huono vaihtamaan suunnitelmaa, jos olen päättänyt esimerkiksi maastoilla niin maastoilen vaikka tulisi koiria taivaalta. Nyt lähdettiin ponin kanssa kahdestaan liikenteeseen, ja kastuin läpimäräksi jo alkukäyntejen aikana. No, ei se paljoa fiilistä haitannut - meillä oli niin hauskaa! Ponilla oli kummallinen säpsypäivä, joita sillä on erittäin harvoin, ja minua nauratti älyttömästi kun se väisteli laukassakin olemattomia mörköjä. Jokitie oli kuivunut aika kovaksi, koitettiin mennä mahdollisimman reunassa jossa oli pehmeää. Tehtiin reipas lenkki, käveltiin oikeastaan vain alussa, lopussa ja keskellä pienet välikäynnit. Muutoin ravailtiin reippaasti ja laukkailtiin vielä reippaammin! Poni köpötteli iloisena korvat hörössä, ja vaikka ilma oli kelju sain omankin pään tyhjennettyä kaikista muista asioista.




Loppuviikon ohjelmissa olisi juoksutusta, estehyppelyä ja sunnuntaina taitaa olla Danielan vuoro mennä selkään. Daniela tulee näillä näkymin auttamaan ja kuvaamaan hyppelyitä, ja vastavuoroisesti minä lähden sunnuntaina mukaan tallille kuvaamaan Danielaa ja Goldia. Loppuviikosta on siis luvassa postausta lauantain treeneistä, palaillaan myöhemmin viikolla!

1 kommentti