maanantai 2. kesäkuuta 2014

099

Heippa taas kaikki lukijat!

Luvassa on pitkää postausta, kun en ole kirjoitellut materiaalin puuttuessa. En oikein jaksa kirjoitella mikäli ei ole mitään uusia kuvia, mutta Daniela oli sunnuntaina mukana ja saatiin uusia kuviakin. Palataan nyt kuitenkin viime viikon lauantaihin, jolloin käytiin pidemmällä maastolla Kaktun kanssa.

Goldilta lähti pari päivää laitumille laskun jälkeen toinen etukenkä. Alkoi satamaan heti seuraavana päivänä, ja tottakai laidun meni portin kohdalta (ja toki muualtakin osittain) mutaiseksi, ja jonnekin se tamma oli muiden mukana menettänyt toisen etukenkänsä. Meillä oli juuri silloin kengittäjä käymässä eräällä toisella hevosella, ja kun Goldi on ennenkin pärjännyt hyvin ilman kenkää ajattelin että napataan toisestakin etusesta kenkä pois tasapuolisuuden nimissä. Virhe.


Liikutin viikolla Goldia kahdesti kentällä, ja se liikkui todella energisesti ja täysin puhtaasti, eikä arkonut jalkojaan sorallakaan. Kaviot myös pysyivät ihan hyvässä kunnossa, eivätkä halkeilleet tai lohkeilleet. Lauantaille oltiin sovittu Kaktun kanssa pidempi maasto, ja ajattelin että voin ihan huoletta lähteä sinne kun poni tuntuu ilman kenkiäkin liikkuvan hyvin.
Lähdettiin Sipoonkorven metsiin samoilemaan, ja oltiin reissussa kolmisen tuntia. Ravailtiin ja laukkailtiin, mutta suurimmaksi osaksi käveltiin ja juteltiin hauskoja. Ponit tuntuivat nauttivan, ja sääkin helli! Olin Goldilla ilman satulaa, kun se on ollut nyt parina päivänä enemmän tai vähemmän turvonnut laitumen jäljiltä. Kauankohan ottaa aikaa, että maha tasaantuu.. Se ei kuitenkaan ole ripulilla tai muutenkaan löysällä, sitä vain turvottaa samalla tavalla kuin ihmisiä jos on sattunut syömään vähän liikaa. Joka tapauksessa, Goldin turvotuksen takia sen satula valuu eteen samalla tavalla kuin pikkuponeilla jotka ovat liikalihavia, joten omien hermojeni säästämiseksi halusin mennä ilman satulaa. Takapuolta se ei tosin säästänyt, auts..

Lenkin jälkeen kun hyppäsin alas huomasin jälleen tehneeni virheen. Goldin etuset olivat hieman kuluneet, ja olivat lähteneet rispaantumaan hieman reunoilta. Soimasin itseäni, että olinkin hölmö kun kuvittelin niiden kestävän maastoreissun! Tasoitin itse käsiraspilla kavioiden reunat ja päätin että poni saa jäädä nyt viikon lomalle, niin kauaksi aikaa kun saadaan Tomppa kengittämään se. Meillä oli sovittu kengitys 7.6. lauantaille jolloin laitetaan myös toinen hevonen, ja ponilla on pakko pitää kesällä lomaa joka tapauksessa - joten se saa pitää lomansa nyt ja kengityksen jälkeen liikutus jatkuu normaalisti.


Maanantaille oltiin sovittu hyppyjä, jotka nyt kuitenkin peruttiin ponin lomailun vuoksi. Esteiden pariin palataan ensi viikolla, jos saan jonain iltana jonkun mukaan hypyttämään. Kisoja ei ole tiedossa, vaikka olisikin aivan järjetön hinku takaisin radoille! 15. kesäkuuta olisi kivat kilpailut joihin voisin mennä, mutta pitää katsoa saanko järjestettyä sinne kyydit. Ei kuitenkaan olla lyöty mitään lukkoon, ja onhan tässä vielä aikaa miettiä mitä tekee vai tekeekö mitään.

Sunnuntaina olikin vuorossa Hippolan klinikka johon olin aikaisemmin viikolla voittanut liput. Lähdettiin matkaan Danielan ja Tiian kanssa, ja oltiin paikalla hyvissä ajoin katsomassa ensimmäistä ryhmää. Itse klinikka oli ainakin minulle todella antoisa kokemus! Kun ei itse valmentaudu, on todella opettavaa katsoa ja kuunnella kun muut valmentautuvat. Huomasin paljon asioita jotka ajattelen itse väärin, joka on hyvä sillä nyt saan niitä asioita korjattua. Tulevaisuudessa aion myös ryhdistäytyä ja hankkia sen valmentajan, joka myös kertoo minulle ne asiat suoraan ja välittömästi. Tykkäsin paljon Antti Jurvasen rennosta, mutta määrätietoisesta tyylistä valmentaa, ja myös Johanna Mikkola vaikutti asialliselta ja hyvältä valmentajalta.

Esteklinikan jälkeen käytiin hakemassa Tanja kyytiin ja lähdettiin käymään tutun tallilla ratsastamassa. Tämän jälkeen piti ajaa vielä Elmerin luo hyppäämään sillä, mutta jätettiin väliin kun oltiin toisella tallilla valmiita vasta kahdeksan aikaan illalla. Ratsasteluista en sen enempää kerro kun eivät ole omia taikka vuokrahevosia, mutta hauskaa oli!


Tämä poni oli varmasti alle 120cm korkea, ja niin suloinen!



Sunnuntaina minulle myös konkretisoitui se, että poni ei tule koko kesää laitumella olemaan. Se on lihonut jälleen viikon laiduntamisen jälkeen niin hirveästi, ettei sen kanssa voi treenata normaalisti. Jotain päätöksiä oli tehtävä, kun meidän tallilla ei periaatteessa ole mahdollista ottaa hevosia laitumelta talliin kesken laidunkauden. Varmasti se olisi sovittavissa, mutta tallille muuttaessa olen ensinäkin sitoutunut siihen että poni saa tarhata laumassa ja se saa olla kesän laitumella. Nyt jouduin kuitenkin syömään sanani, ja olenkin viime aikoina ollut älyttömän stressaantunut pelkästään siitä tosiasiasta ettei Goldin lihomista voi estää millään tavalla.

Tämähän ei olisi ongelma, mikäli poni olisi maastomopona ja sitä liikutettaisiin joskus sunnuntaisin ja rennosti. Nyt kun se kuitenkin liikkuu säännöllisesti ja melko rankastikin välillä, ei ylipaino ole millään tapaa toivottua. Se myös ahdistaa minua itseänikin, kun tuntuu ettei poni jaksa tehdä samalla tavalla asioita. Sattumoisin sain tietooni, että yhdellä entuudestaan osittain tutulla tallilla olisi vapaana paikka. Otin asiasta paremmin selvää, ja sain tietää että olisimme tervetulleita tallille vaikka heti. Siellä poni saisi olla tarhassa, tai vaikka osan päivästä laitumella sopimuksen mukaan. Myös treenimahdollisuudet isommalla kentällä paranisivat, ja tallilla käy valmentajiakin säännöllisesti. Tallilla on myös muita kilpailevia ratsukoita (samalla tasolla), joten kimppakyytejä kisoihinkin saa varmaan sovittua helpommin. Tallin ihan lähistöllä on myös maneesi, jota saa vuokrata tuntien ulkopuolella ja jonne on noin 10 minuutin kävelymatka. Helpottaa siis aika paljon talven liikutuksissa, jos sattuu olemaan yhtä jäistä kuin viime talvena!


 Ärsyttää toki aivan älyttömästi muuttaa jälleen kerran, ja jättää tallikaverit taakse. Meidänkin tallille on juuri muuttanut aivan älyttömän kivaa porukkaa ja kavereita, ja toki myös vanhat tallilaisetkin ovat kaikki ihania ihmisiä. Toivottavasti yhteydenpito jatkuu, ja pitää käydä myös moikkaamassa kaikkia silloinkin kun ollaan jo jatkettu matkaa toisaalle. Myöskään nykyisen tallin hoidossa ei ole ollut mitään ongelmaa, ja tallinomistajamme on sydämellisimpiä ja tunnollisimpia ihmisiä joita tunnen. Kaikki on mennyt juuri niinkuin ollaan sovittu, enkä olisi voinut olla tyytyväisempi kuluneisiin kuukausiin! Meidän muutto on kesäkuun lopulla, ja näillä näkymin yritän saada ponille kyydin uudelle tallille tämän kuun viimeisenä viikonloppuna, tai mahdollisesti jo edellisellä viikolla jonain iltana.

Tässä nyt hieman kattavammin meidän kuulumisia, toivottavasti edes joku teistä jaksoi lukea postauksen loppuun saakka!

8 kommenttia

  1. Voihan, vanhat hoitoponit <3 Hoidin siis noita poneja (Axua ja Luukasta) ratsastuskoululla. Ja aiheesta vähän ohi, näin sut kerran tai pari, kun ratsastit Elmerillä ratsastuskoululla =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, ja oli kyllä kivoja poneja. Aksua ihastelinkin useasti sen ollessa Elmeriä vastapäätä, kun se on niin utelias ja kiltti! :)

      Poista
  2. On kyllä ikävä noita kahta ponia ( axu & luukas ♥ ) lempi ponit silloin ratsastus koulussa mutta eipäs poiketa asiassa ihana goldi ja toivottavasti sopeudutte uudelle tallille hyvin ja pääset valmennuksiin ja kisoihin enemmän ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivotaan, ja ponit kyllä olivat kivoja uusia tuttavuuksia!

      Poista
  3. Jotkut hevoset ei vaan tosiaan kestä laitumella oloa, vaikka kuinka tekisi hyvää saada olla laumassa ja kävellä ja telmiä kaikki päivät. Akua ei myöskään voi päästää edes viikoksi vihreälle (edes puolipäivätarhaukseen), koska se turpoaa saman tien. :( Täytyy vaan mennä niillä ehdoilla mitä on, koska tosiaan turpoaminen plussapalloksi ei tee treenissä olevan hevosen jaloille hyvää.
    Toivottavasti teidän uusi talli osoittautuu myös kivaksi paikaksi. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä kuulla että meillä on kohtalotovereita! Goldikin näyttää niin onnelliselta laiduntaessaan ja syödessään niin että napa ruskaa, mutta eihän se terveellistä ole jos mahaa kertyy liikaa. Uskon että tullaan molemmat viihtymään myös uudessa paikassa, ja toivottavasti saadaan sieltä kivoja uusia tallikavereita :)

      Poista
  4. Oletteko menossa kenties Mäyräojalle vai jonnekin muualle? Tuli kuvauksesta Mäyräoja mieleen, meillä oli niin huippukesä siellä viime vuonna että ihan kaipaan sinne välillä! Piti palata lukemaan tallinvaihdoksesta jokunen postaus taaksepäin kun mainitsit siitä uusimmassa postauksessa, en ollut sitä aikaisemmin huomannut =) Hauskaa juhannusta teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäyräojallehan me! Oon kuullut paikasta kyllä pelkkää hyvää, toivotaan että mekin viihdytään siellä :) tuuhan moikkaamaan meitä sinne joku päivä, jos lähistöllä liikut!

      Poista