tiistai 10. joulukuuta 2013

041

Sunnuntaina oltiin maneesilla. Oli oikeasti kylmä päivä, kun ei ole vielä pakkasiin tottunut tämän talven osalta. En ole vielä saanut aikaiseksi ostaa kunnollisia talviratsastushanskoja, joten olin ihan väärillä varusteilla liikkeellä. Sormet jäätyivät jo ennen maneesille pääsyä, samoin varpaat. Meiltä on maneesille matkaa ehkä 2-3 kilometriä, ja käveltiin se päälle puolessa tunnissa.

Jäätymisen takia minulla oli hieman kireällä hermot jo maneesille päästyä, mutta olin niin innoissani että unohdin sen. Maneesi oli aivan upea, ihan uusi ja geopat-pohjalla varustettu. En ole koskaan päässyt geopatille vielä ratsastamaan, mutta kyllä täytyy myöntää että se on juuri niin hyvä kuin siitä ollaan kerrottu! Goldin liike oli ihan erilainen tällä pohjalla, todella laaja ja hyvä, se teki mielellään askeleenpidennykset ja liikkui muutenkin elastisesti. Goldi oli hieman jännittynyt, sillä tallilaisemme hevonen pääsi maneesissa kahdesti vapaaksi ja riehui melko paljon mennessään. Goldi selvästi ihmetteli tätä, mutta käyttäytyi kuitenkin oikein hienosti.

En tehnyt mitään kummempaa, halusin vaan ratsastaa Goldin reippaasti eteen ja saada sen pyöreäksi ja liikkeen hyväksi. Tallilaisemme laittoi yhden ristikon maneesiin, hypättiin sitä yhteensä ehkä viitisen kertaa verryttelyiksi. Sen jälkeen keskityin lähinnä sileällä ratsastamiseen, ja olin kyllä oikein tyytyväinen siihen miten Goldi toimi. Takaisin päin kävellessä jäädyin ihan totaalisesti. Siis en muista nyt ihan heti milloin olisin viimeksi ollut niin jäässä, ja kiitin kyllä siinä vaiheessa jotain ylempää tahoa että meillä on tallissa lämmitetty taukotupa! Oli ihanaa laittaa poni syömään heiniä karsinaan ja mennä itse lämmittelemään kohmeet pois.


Maanantaina Riina kävi ratsastamassa ja tänään olin itse tallilla. Tallille päästyäni oli vastassa aikamoinen shokki, kun eräs tallilaisemme kertoi että Goldi oli potkinut tarhassa hänen hevostaan. Kukaan ei tapahtumaa ollut nähnyt, mutta jäljet kertoivat jo aika hyvän tarinan. Goldilla ei ollut jälkiä, kun sillä oli tarhaillessa loimet päällä, mutta tämä issikka tarhailee ilman loimea ja sillä oli ihan kamalia viiltoja hokeista pitkin kroppaa, peräpäässä suurin osa. Mielestäni on täysin shokeeraavaa ajatella että Goldi on jotain tuollaista tehnyt, eläimiähän nämä ovat mutta kun se ei ole koskaan tehnyt muille mitään. Se on aina ollut laumassa alin, väistänyt muita ja antanut muille tilaa. Kesällä laitumella meni kaikki oikein loistavasti, Jäniksenlinnassa ollessamme Goldi tarhasi yksin mutta vain sen takia ettei sille löytynyt kaveria joka olisi antanut sen olla rauhassa. Kaikki jahtasivat sitä. Nyt täällä uudessa tallissa kaikki tuntuu olevan päinvastoin, ei tunnu löytyvän kaveria jonka Goldi antaisi olla rauhassa.

En tiedä, ehkä se kaipaa vaan aikaa kotiutua ja tutustua kavereihin rauhassa? Harmittaa senkin puolesta, että poni on vielä nuori ja mielestäni nuorien kuuluu tarhata laumassa ja opetella sitä laumakäyttäytymistä. Inhottavaa sanoa, mutta olisin kovasti toivonut että tämä vanhempi ruuna jota Goldi oli höykkyyttänyt olisi antanut tammalle kyytiä ja näyttänyt taivaan merkit, mutta ilmeisesti se ei ollut niin tehnyt. Toivotaan, ettei epämieluisa käytös jää päälle, ja toivotaan myös parasta ettei tamma joudu jatkossa tarhailemaan kokonaan yksin!

Huomenna on luvassa jännittävä päivä, josta koitan postailla huomenna illalla. Jotkut teistä saattavat tietää mitä asia koskee, mutta suurin osa on varmasti täysin pimennossa asian suhteen. No, se selviää ajallaan!

2 kommenttia

  1. Tosi kiva kun jaksat postailla ahkerasti ja usein! Jatka samaan malliin :)

    VastaaPoista
  2. Onnea huomiseen! ♥ Toivottavasti kaikki menee hyvin! :D

    VastaaPoista