keskiviikko 4. joulukuuta 2013

038

Goldi on aloittanut uudelle tallille kotiutumisen ilmeisen riehakkaasti. Se on omassa yksiössään pyörinyt ja hyörinyt sen verran paljon, että meidän uusi sisätoppis on nyt entinen, ja ilmeisesti se on pyöritellyt karsinansa kuivikkeet ympäri. Se oli kaksi yötä sisällä tallissa, ajateltiin tallin omistajan kanssa että kokeillaan jos se ehtisi siinä ajassa hieman kotiutua ja tottua uusiin paikkoihin ja olisi jatkossa rauhallisempi siellä yksiössään.

Kävin sunnuntaina kokeilemassa kentällä menoa, mutta se oli sen verran jäässä etten viitsinyt siinä kauaa pyöriä, kun ei ollut kuitenkaan tarkoitus ratsastaa rankasti. Menin sitten joen varrella olevalle kävelytielle (hiekkapohjainen) vähän ravailemaan ja laukkailemaan. Yhdessä laukannostossa poni innostui pukittamaan, mutta muuten meni oikein nätisti ja rauhassa. Siltakin ylitettiin ilman minkäänlaisia ongelmia!

Maanantaina sillä oli vapaapäivä lauantaisen valmennuksen takia, ja tiistaina kävin kiireiltäni vain kävelyttämässä ponin maastakäsin. Oli kyllä niin paljon virtaa kaverilla, että hyvä kun pysyin menossa mukana! Pari kertaa oli Goldin mielestä aiheellista tehdä jotain vinkuhyppyjäkin, ihan mihin tahansa ilmansuuntaan, ja muutenkin harmitti etten päässyt ratsastamaan niitä virtoja pois. Tänään se oli tarhassa alkanut leikkimään sähkölankojen kanssa ja oli uhannut tulla pois tarhasta, sanoin tallin omistajalle että napauttaa sitä pari kertaa langalla niin että tajuaa siinä kiertävän sähkön. Langoista läpi se tuli kesällä pari kertaa, enkä millään haluaisi asiasta nyt ongelmaa. Goldi ei kunnioita sähkölankaa, ja mielestäni silloin on aiheellista muistuttaa että sitä kuuluu kunnioittaa ja väistää, sitähän varten se lanka siinä on.

Kenttä on edelleen kova, mutta pahimmat läälammikot ovat lähteneet sieltä pois. Olin tänään hissukseen ratsastamassa kentällä, tehtiin enimmäkseen käynnissä ja ravissa tehtäviä, mutta otin mukaan myös jokusen laukannoston. Pakkaset tekevät tehtävänsä ja ponissa on oikeasti paljon virtaa, tarkoitus olisi lähteä sunnuntaina lähimaneesille koulutreeniin niitä energioita purkamaan. Pakko nyt vaan viikottain yrittää päästä maneesille, kenttä on niin kova ettei siinä voi kunnon treeniä tehdä.. Miten muut liikuttavat hevosiaan nyt, kun kentät ovat jäässä eikä maneesia ole käytettävissä?

Meillä ei ole peltokaan käytössä, kun se on hevosten laidun eikä tallimme omistaja halua että siinä ratsastetaan ennen lumien tuloa. Ymmärrettävää, kuitenkin halutaan hevosille kunnollinen laidunkausi kesällä. Menin tänään käynnissä väistöjä, ja treenasin pysähdyksiä teräviksi. Goldi (kuten kuka tahansa muukin läpiratsastettu hevonen) pysähtyy mainiosti pelkillä vatsalihaksien jännittämisellä, ja muutenkin se kuuntelee istuntaa hyvin. Peruutukset ovat olleet sille todella hankalia mielestäni aina, mutta tänään ne sujuivat todella hyvin. Olin oikein positiivisesti yllättynyt! Pitää ottaa nämä vaan jokakertaiseen kenttätyöskentelyyn mukaan, miksei myös maastoiluunkin, niin alkavat mennä paremmin perille peruutusavut ja homma alkaa sujumaan. Tiedän että hehkutan tätä lähes jokaisessa postauksessa, mutta Goldi on vaan niin fiksu enkä voi vieläkään ymmärtää että se on koulutukseltaan näin hyvässä vaiheessa ja on vasta neljä! Peruutukset eivät toki ole mikään temppu vaan perusjuttuja, mutta se ei tietenkään ole ainoa asia mitä tässä nyt hehkutan, vaan koko ratsastettavuus ja kuuliaisuus.

Meidän tallilainen Kaisa otti tänään käytävällä Goldista pari kuvaa, kiitos Kaisalle luvasta julkaista näitä täällä blogin puolella!



Laitan alle myös ennen ja jälkeen rakennekuvat, onko sinun mielestäsi rakenne muuttunut parempaan suuntaan vai näkevätkö silmäni omiaan? Niinhän sitä sanotaan, että oman lapsen näkee aina kauneimpana.. Mahaa on tullut lisää (jota yritetään vieläkin saada pois, tuokin kuva on jo ainakin kuukauden vanha) mutta mielestäni ylälinja on kokenut huiman muutoksen parempaan.


6 kommenttia

  1. No näkyy kyllä muutosta, juurikin ylälinja näyttää huomattavasti paremmalta ja pylly on pyöristynyt! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maha ja pylly, toivottavasti ton mahan nyt saisi lähtemään talven aikana :D tosin se varmaan lähtee ainoastaan kasvaakseen takaisin ensi kesän aikana, hahah!

      Poista
  2. Kyllä joo näyttää paremmalta, kun vertaa! :D

    VastaaPoista
  3. Mun mielestä on muuttunut tosi paljon edukseen ja uudemmassa kuvassa on jotenkin paljon ryhdikkäämmän näköinen kaikin puolin ja saanut paljon lihasta :) Voitko ottaa kommentoinnista sananvahvistuksen pois? Jaksais kommentoida useammin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai, onko siellä joku sananvahvistus :D pitää etsiä illalla asetuksista ja ottaa pois se!

      Poista