perjantai 6. joulukuuta 2013

039

Jee, lunta! Tai räntää, kumpaa tahansa mutta sitä on nyt maassa edes hieman ja maa näyttää valkoiselta.

Oltiin tänään Kaktun kanssa ensin Futuraa moikkaamassa, ja olin kuvaamassa kun Kaktu ratsasti. Ihan järkyttävä räntäsade, ja mulla jäätyi varpaat ihan kunnolla tennareissa (älkääkä vaan kysykö miksi mulla oli tennarit). Futura oli oikein positiivisen ja hyvän oloinen ainakin näin maastakäsin katsottuna ja Kaktun puheiden mukaan, Kaktu kertokoon siitä huolellisemmin omassa blogissaan.

Meillä siis tallien välillä eroa enimmillään kaksi kilometriä, ja lähdinkin jo hieman etuajassa omalle tallillemme laittamaan Goldia kuntoon. Meillä oli vähän kiire aikataulu, kun meidän tallilla alkoi Kerrits-ratsastusvarusteiden esittely. Poni nopeasti kuntoon ja kentälle pyörimään, verryttelin ensin viltti päällä mutta tajusin melko nopeasti että ilma ei ollut kovin kylmä, vaan märkä.


Aloittelin ratsastelut ihan vaan ravailemalla ja kävelemällä, koitin saada ponin tasaiselle tuntumalle ja herkäksi. Tehtiin paljon pysähtymisiä ja peruutuksia, ja taas täytyy sanoa että olen ihan ällikällä lyöty tuosta ponista. Se vielä kolmisen viikkoa sitten hangoitteli peruutuksissa hurjasti vastaan, ei suostunut menemään kuin askeleen kerrallaan taakse josta tietysti kehuin sitä paljon, kun tuli edes yksi askel taaksepäin. Nyt se on ilmeisesti tajunnut peruutuksen tarkoituksen ja peruuttaa hyvin ja mielellään, ihan kuin siinä ei olisi koskaan mitään ongelmia ollutkaan. Tehtiin oikeastaan koko tunti ihan perusjuttuja, yritin Kaktulle näyttää vaihtoja mutta ponilla oli jonkun sortin kiukkupäivä tänään, ja se tykkäsi vaihtoavuista mielummin pukittaa kuin vaihtaa laukkaa.

Lopetin kun saatiin edes yksi vaihto esiin, vaikkei sekään mikään täydellinen ollut. Saatiin myös otettua yksi video, jonka koitan saada tähän postaukseenkin upotettua.. Katsotaan onnistuuko! Kaktu kävi myös ponin selässä, ja kehui sitä kehittyneeksi verraten kesään jolloin Kaktu viimeksi sitä kokeili. On tasoittunut viime kerrasta paljon. Kaktu oli ihan ihmeissään kun se oli suusta niin herkkä, en itse huomaa edes sitä enää kun olen niin tottunut! Alla pari kuvaa myös Kaktun ratsasteluista, Kaktu on niin pieni että mua nauratti kun se näytti pieneltä jopa Goldin selässä joka on kuitenkin poni :D

Ainiin, en muista olenko kertonut että meillä on uusi satula testauksessa. Se on nyt osoittautunut mielestäni erittäin hyväksi, ja ostan sen luultavasti ystävältäni pois meille käyttöön. Jos jollain tarvetta tuolle vanhalle Supremen estepainotteiselle yleissatulalle niin kyselkää ihmeessä, se on kyllä tulossa myyntiin kunhan keksin mitä siitä voi pyytää.



Aina ei voi onnistua, ei edes joka kerta!

Rakennetta



Aika hyvin ylämäkeen, vai?





Kuvista suuri kiitos Kaktulle!


2 kommenttia

  1. Goldi on kyllä niiiiiiin makeen näköinen ja värinen, että aina silmät pyöreänä ihastelen näitä kuvia! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Goldi kiittää! Mä toivoisin että se ois ympäri vuoden yhtä vaalea kun nyt talvella klipattuna, mutta onhan se kiva tollasena maitokahvinkin värisenä :D

      Poista