maanantai 30. syyskuuta 2013

019

Noniin! Meidän viime viikon suunnitelma oli suhteellisen toimiva, ja suurimmilta osin toimi oikein hyvin. Ainoastaan estetunti jouduttiin siirtämään opettajan kiireiden vuoksi perjantailta sunnuntaille, mutta päästiin kuitenkin hyppimään.

Meillä oli maanantaina koulutunti. Sain itse todella hyviä vinkkejä Goldin ratsastamiseen, kiinnitettiin eniten tunnilla huomiota siihen etten omalla ratsastuksellani ratsasta sitä kiireiseksi ja jännittyneeksi vaan että saan sen pidempään muotoon ja pyöreäksi, sekä tätä kautta rennoksi. Käynnissä huomasin suurimman eron, se piteni varmaan puoli metriä ja askel oli paljon paremman tuntuinen kun poni malttoi kävellä rauhassa eikä jännittyneenä. Ylikevennys on myös itselläni ongelmana, ravissa ratsastan Goldia kiireiseksi nimenomaan tuolla ylikeventämisellä. Kun rauhoitin oman keventämisen tuntui Goldikin paljon rauhallisemmalta. Laukat menivät molempiin suuntiin hyvin, ei työstetty sitä sen kummemmin. Nostoissa oltiin tarkkoja että onnistuvat ja osuvat kohdilleen, ja nostot ovat olleet viime aikoina mahtavia! Ponnekkaita ja täsmällisiä.

Tiistaina sovellettiin kentällä maanantaiselta tunnilta saatuja ohjeita, pidin huolta että olin itse rauhallinen ja että saan myös Goldin rauhalliseksi. Se on nyt kerännyt virtaa tosiaan aika paljon ilmojen viiletessä, ja sen huomaa ratsastaessakin. Tiistaina oli todella tuulista, ja kaikki oli hyvinkin jännää. Tallista kuului rehuhuoneesta rapinaa ja hypättiin melkein kuuhun. Goldi kuitenkin rauhoittui loppua kohden ja tästäkin päivästä jäi oikein hyvä fiilis! Ei harmittanut yhtään että alkutunti meni vähän kavion kärjillä köpötellen kun lopputunti sujui oikein mainiosti. Otettiin enemmän laukkatyöskentelyä tiistaina, maanantaisella tunnilla nosteltiin ravista laukkaa mutta tiistaina hiottiin enemmänkin nostoja käynnistä.

Keskiviikkona tosiaan pidin sen tallivapaan niinkuin edellisessä postauksessa jo sanoinkin, ja torstaina menin vain tekemään iltatallin. Perjantaina arvottiin Helmin kanssa että lähdetäänkö poneilla maastoon, matkalla tallille ilma näytti oikein mahtavalta mutta perillä taivas pimeni. Päätettiin kuitenkin lähteä, ja päästiinkin hyvän matkaa ennenkuin alkoi satamaan. Ehdin siis kastua, ja minulla oli vielä iltatallikin edessä eikä tietenkään vaihtovaatteita mukana. Kaiken kukkuraksi metsässä Goldi onnistui liiskaamaan jalkani puuhun, ja se oli pirun kipeä. Hammasta kiristellen tein iltatallin ja lähdin nuolemaan haavojani kotiin :D lauantaina en mennyt tallille, kun minulla oli poikkeuksellisesti työpäivä.

Sunnuntaina meillä olikin sitten se kauan odotettu estetunti! Sain myös hyppyihin hurjasti hyviä vinkkejä, ja tehtiin kivoja tehtäviä. Ne kuitenkin olivat alussa minulle ja Goldille melko vaikeita, ei olla ainakaan yhdessä hypätty ikinä apupuomejen kanssa, mutta nyt hypättiin. Ensin mentiin ihan tavallista ristikkoa, jossa oli puomi yhden askeleen päässä ponnistuksessa apuna. Tämä meni vielä ihan hyvin, vaikka Goldi vähän ihmettelikin. Lisättiin puomi vielä alastulon jälkeen yhden askeleen päähän, ja se olikin hankalampi juttu. Poni hieman kuumuikin, kun oli niin uutta ja ihmeellistä! Tämän jälkeen tultiin innaria, jossa yksi puomi ja kaksi estettä. Se meni oikeastaan aika hyvin, laukatkin vaihtui joillain kerroilla mallikkaasti suunnan vaihtuessa. Mentiin myös ruotsalaista okseria ehkä 60-70 cm korkuisena, se oli Goldin mielestä jännää! Hyppäsi kuitenkin aina, ei kieltänyt kertaakaan. Lopuksi mentiin näitä kaikkia ratana.

Huomenna klipataan tamma, tätä on odotettu! Saadaan tuo kamala talvikarva siltä pois, eilisen tunninkin jälkeen se oli aivan hikinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti