tiistai 3. syyskuuta 2013

015

Lauantaina kuskattiin poni uudelle tallille, kaikki sujui oikein hyvin eikä ollut ongelmia. Goldi kulki koppiin nätisti, ja myös käyttäytyi kuljetuksen aikana suhteellisen hyvin. Sillä on tapana vähän heilua ja kiukutella kopissa, mutta matkustaa kuitenkin melko nätisti. Uudella tallilla se ei jaksanut edes hirnua uusille kavereille, päästin sen kentälle jos se olisi vähän juossut energioita pois - mutta kun sillä ei ollut energiaa! Se alkoi heti syömään kentän reunalta ruohoa, ja jaksoi liikkua vasta sitten kun päästettiin kentälle sen uusi tarhakaveri, poniruuna nimeltä WP. Nämä kaksi ovat nyt ihan ylimmät ystävykset, tarhailevat yhdessä ja syövät samasta heinähäkistä. Söpöläiset!

Lauantaina en tehnyt mitään ihmeempiä, poni jäi tarhailemaan ja me kuskattiin tavarat sisään. Sain laitettua lauantaina koulusatulankin myyntiin, ja siitä on tullut kyselyitä ihan hyvin (sen lisäksi pari kaveriani kokeilevat sitä omilleen), mutta tietysti unohdin sen sinne autoon millä kuskattiin ponia. Ja se auto nyt sattuu olemaan Nummelassa, pitää viikonloppuna käydä satula sieltä hakemassa takaisin. Sunnuntaina mentiin WP:n omistajan Helmin kanssa maastoilemaan. Aivan täydelliset maastot tällä uudella tallilla, edelliselläkin tallilla oli loistavat mutta täällä on vielä kauniimmat! Hiekkakuoppia, hyviä laukkapätkiä ja keväisin monttu jossa on mahdollista käydä kahlaamassa. Iso kenttä, joka oli sateidenkin jäljiltä hyvässä kunnossa. Mentiin sunnuntaina siis ihan reipas maasto, alle tunti mutta laukkailtiin pari pätkää ja hypättiin jopa yksi maastoestekin. 

Maanantaina minulla oli heti iltatallin tekeminen, ja tallivuorojen aikaan tulee kyllä kiire ratsastaa samana päivänä vielä hevonenkin. Ja oli se rankkaakin, kun ei ole vielä tottunut noita tallivuoroja tekemään. Auta armias missä kunnossa mahdan olla huomenna illalla, kun minulla on karsinavuoro. Luultavasti olen aivan kuollut, kymmenen hevosen karsinat pitäisi siivota kun en ole vaikka kuinka pitkään aikaan siivonnut edes yhden hevosen karsinaa! :D
Eilen tosiaan myös ratsastin Goldin, menin yhteensä varmaan 45 minuuttia ja ihan ratsastin vain tamman läpi kaikissa askellajeissa. Se oli vähän jäykkä eikä oikein keskittynyt, mutta en minäkään ollut ratsastuksellisesti parhaimmillaan eilen. Jännitin varmasti että muistanko ja ehdinkö tehdä varmasti kaiken iltatallissa, enkä niinkään keskittynyt siihen itse ratsastamiseen. Tammakin pääsi näin ollen aika helpolla.

Kuvia ei vielä uudelta tallilta ole, joten tämä postaus on nyt tylsä ja kuvaton. Lupaan laittaa kuvia heti kun vain niitä saan, minulla on huomenna se karsinoiden siivous tallilla joten taidan pelkästään juoksuttaa Goldin, ja tänään sillä on vapaapäivä. Torstaina osallistutaan koulutunnille, jossa harjotellaan varmaankin FEI:n kouluratsastusohjelmaa 4-vuotiaille hevosille. Huh, olen jo nyt aivan varma että se menee ihan päin mäntyjä, siitä on monta vuotta kun olen viimeksi harjoitellut mitään kouluohjelmaa. Haluaisin kuitenkin sinne kisoihin päästä tämän vuoden puolella, joten ehkä on aikakin alkaa treenaamaan jotain.. Perjantaina pidän varmaan taas vapaan, ja lauantaina vuokraaja tulee katsomaan uudet tilat ja liikuttaa Goldin sillä aikaa kun minä siivoan taas karsinoita. Sunnuntaina ajattelin että hyppään, jos saan jonkun mukaan tallille esteitä nostelemaan. Voitaisiin harjoitella tamman kanssa vaikka oksereita ja sarjaa.

Kuulemisiin!

2 kommenttia

  1. Kiva että muutto sujui hyvin :) Toivottavasti viihdytte siellä uusissa tuulissanne, ja toi kenttä on kyllä iso plussa!

    Mekin varmaan joudutaan siirtyä enstistä enemmän kristan kentälle treenaamaan, kun oma kenttä menee sateella niin raskaaksi, enkä voi ainakaan silloin laukata siinä. (Seltys löytyy mun blogista, jos et ole sitä lukenut.)

    Lueskelen teidän kuulumisia täältä, että älä laiskottele postausten kanssa!!! :D (Ja yritä saada kolutunnilta kuvia!!!!!)

    VastaaPoista
  2. Mä luin sun blogista tosta Bennyn laukasta! Toivottavasti saisitte neuvoteltua Kristan kanssa jonkun könttäsumman, ettei joutuis aina maksamaan erikseen siitä kentän lainaamisesta :) jos sulla on joskus ylimäärästä aikaa (mitä tuskin on) ni tuu moikkaamaan meitä, ja mä kans yritän joku päivä ehtiä ajella Sipooseen teitä moikkaamaan! Koulutunti meni niin huonosti että en kyllä julkase mitään kuvia sieltä, hahah! :D

    VastaaPoista