maanantai 16. syyskuuta 2013

017

Sänkkäritreeniä, vapaapäiviä ja maastoilua, näistä koostui meidän viime viikko. Alkuun kuitenkin voisin laittaa pari kuvaa niistä viime viikon estetreeneistä, kyllä sieltä kaksi julkaisukelpoista jopa löytyi!



Maanantaina meidän vuokraaja Riina kävi ratsastamassa ponin. Tiistaina sillä oli vapaapäivä, ja näin ollen minä sain kaksi päivää tallivapaata hyvillä mielin. Näitä oppii arvostamaan, kun tekee tallivuoroja kolmesti viikossa omien töiden lisäksi. Keskiviikkona päätin vihdoinkin lähteä sänkkärille, joka on tosiaan ollut suunnitteilla jo siitä lähtien kun muutettiin Jäniksenlinnaan. Odotin että se olisi ihan täpinöissään pellolla, kun on ollut niin tuhoton energiapommi kentällä - mutta ei! Se oli oma ihana itsensä, samanlainen kuin aina ennenkin eikä yhtään liian energinen. Treenattiin kunnolla koulua, ja poni kulki oikeasti hyvin avuilla ja rehellisesti oikein päin. Otettiin lopuksi jokunen reippaampi laukkapätkä, eli minä yritin saada ponia laukkaamaan minkä kintuistaan pääsi. Se oli treenin jälkeen ihan hikinen, ja käveltiin kunnon loppukäynnit sekä huuhtelin sen kokonaan. Torstaina pidin taas vapaapäivän, koska minulla oli karsinoiden siivousvuoro tallilla enkä ehtinyt sen jälkeen enää ratsastamaan ennenkuin iltatalli tehtiin.

Perjantaina menin ennen iltatallia taas sänkkärillä, ja poni oli jälleen loistava! Uskonkin nyt sen energisyyden ja jännittyneisyyden johtuvan kentästä, sehän ei ole koko kesän aikana mennyt kentällä oikeastaan ollenkaan ja varmasti aidattu alue sekä erilainen pohja voi olla alussa aika kummallinen juttu. Koitetaan nyt vähän aikaa mennä kentällä suhteellisen rennosti, että se huomaisi ettei siinä ole mitään sen kummallisempaa kuin pellollakaan. Sänkkärillä vedettiin taas alussa koulutreeniä, ja sen jälkeen pari suoraa laukassa. Ainoa huono puoli tässä oli se, että meiltä taas vaihteeksi tippui etukenkä pellolle. Mikä tässä on kun nämä etukengät ei vain pysy jalassa! Nyt ollaan ilman kenkää torstaihin saakka kunnes kengittäjä pääsee tulemaan paikalle, ja poni pistetään samalla kokonaan ympäri ja uusiin popoihin.

Lauantaina tallikaverini Helmi kävi ponin kanssa rennolla maastolenkillä, kävelemässä ja vähän hölkkäilemässä. Sunnuntaina menin itse kerrankin kunnolla ajan kanssa tallille ilman mitään kiirettä. Käytiin ponin kanssa pitkällä maastolenkillä kuolaimettomilla (kotitekoisilla, remonttisuitset ilman kuolaimia) ja ilman satulaa. Poni nautti ihan hirmuisen paljon, mentiin sitä vauhtia mitä se tykkäsi mennä ja nautiskeltiin rauhassa. Tallilla vein sen vielä syömään laitumelle, jätin sen sinne varmaan tunniksi mutustelemaan viimeisiä vihreitä tältä kesältä ja menin itse kuuraamaan tallia puhtaaksi. Poni meni takaisin tarhaan ja minä lähdin kotiin hyvillä mielin!

Sunnuntaimaastolta!
Ainiin, meille muuten lähtee tilaukseen LG Bridlet, heti vaan kun saan palkan kuun lopussa. Innolla odotan että saan kokeilla miten poni toimii niillä, uskon että se tykkää kun suussa ei tunnu painetta kuolaimien johdosta. Vaikka toki se toimii oikein hyvin kuolaimellakin, enkä ole kuolainta missään nimessä jättämässä kokonaan pois. Kuolaimeton toisi mukavaa vaihtelua arkeen, niin minulle kuin ponillekin. Onhan tässä tietysti sekin mahdollisuus että se ei meille sovi ollenkaan, mutta kaikki aikanaan! Kokemuksia saa kertoa, mikäli jollain on tästä kokemuksia.

2 kommenttia

  1. Tää on yks mun lempiblogeista, todella ihana postaus ja hienoja kuvia! :) LG Bridlet ovat hyvä valinta hevoselle, entisellä vuokrahepollani ne toimi tosi mahtavasti!

    katajamasa.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paljon kiitoksia, teilläkin kivan oloinen blogi! Pitää tosiaan pistää nuo LG Bridlet tilaukseen, jos ovat niin monella toimineet hyvin :)

      Poista