tiistai 10. syyskuuta 2013

016

Noniin, nyt voin kertoa hieman enemmän ratsastuksista kun olen jopa päässyt ratsastamaankin ihan kunnolla.

Uudella tallilla Goldista on tullut esiin aivan uusia puolia, se nukkuu nyt yöt tallissa sisällä muiden hevosten kanssa ja ottaa siitä nähtävästi aika paljon energiaa itseensä. Se on ollut melko hankala ratsastaa, eikä ole kunnolla keskittynyt työskentelyyn. Koulutunti meni alussa ihan hyvin, tehtiin erinäisiä tehtäviä aikuisten kouluradasta jossa väistöt käynnissä ja muuta mukavaa. Oikealle väistöt onnistuivat ihan hyvin, mutta vasemmalle en saanut jostain syystä kuin ehkä yhden onnistuneen väistävän askeleen. Se pisti vastaan vasempaan suuntaan ihan kunnolla ja selvästi hermostui kun ei ymmärtänyt mitä siltä pyydän, vaikka avut oli opettajan mielestä ihan kunnossa.

Mentiin viimeisenä 4-vuotiaiden koulurataa, joka meni ihan päin pyllyä kun poni oli kuumunut väistöistä niin paljon. Se näköjään vetää herneen nenään jos ei ymmärrä jotain mitä siltä pyydetään, eikä se enää keskittynyt mihinkään kunnolla. Omassakin ratsastuksessa oli taas parantamisen varaa, en jotenkin ole yhtään tottunut siihen että Goldi kuumuu ja aloin hieman hermostumaan kun se ei kuunnellut minua ollenkaan, vaikka päin vastoin olisi itse pitänyt pysyä todella rauhallisena selässä. Parannettavaa siis löytyy, ihan meissä kummassakin! Goldikin varmasti tasoittuu ja tottuu siihen ettei sen tarvitse olla valppaana öisin, ja rauhoittuu myös ratsastaessa. Siihen saakka taidan kokeilla sellaista kikkaa että ratsastan sillä reippaasti turhat höyryt pois ennen kuin alan kunnolla työskentelemään.

Sunnuntaina meillä oli estetreenit, sain ystäväni nostamaan esteitä ja kuvaamaan. En ole saanut kuvia vielä koneelle, mutta ei niissä kyllä onnistuneita otoksia ollutkaan. Joudutte nyt siis taas tyytymään kuvattomaan postaukseen, ennen kuin saan jonkun kuvaamaan. Mentiin kahden askeleen sarjaa, ja yksittäistä okseria. Sarjaa mentiin ensin, siinä pysyi korkeudet melko matalina. Mentiin siis ensimmäistä kertaa sarjaa, ja halusin pysyä maltillisena kun en tiennyt oliko ponilla hypätty sarjaa koskaan. Sarja meni pääosin ihan hyvin, vähän se mutkitteli välissä mutta kun pidennettiin hieman väliä niin se sai siihen paljon paremmin otettua suorat askeleet. Puomit kolisi taas hieman, mutta ponnistuspuomi auttoi asiaa. Okseri meni pääosin hyvin, kerran lähestyminen meni ihan pieleen kun luulin että poni lähtee askelta kauempaa (siihen väliin ei tosiaan enää askelta mahtunut) mutta ottikin jonkun pienen puolikkaan askeleen ja rysäytti okserin sekaan. Itseäni alkoi kauhistuttamaan tulla uudestaan, mutta otettiin vielä pari hyppyä sille okserille ja ne onnistuivat oikein hyvin. Korkeutta okserilla oli noin 80-90cm.

Sunnuntain jälkeen en olekaan itse ratsastanut, vuokraaja meni maanantaina (jolloin poni oli jo paremman oloinen) ja tänään tammalla oli vapaapäivä. Huomenna menen tallille, ja jos ehdin sinne aikaisin menen varmaan ratsastamaankin. Voisin käydä vaikka testaamassa meidän säkkärit! Torstaina mulla on karsinavuoro, joten tuskin jaksan ratsastaa, perjantaina taas iltatalli joten ratsastan jos ehdin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti