sunnuntai 20. syyskuuta 2015

Kuninkaalliset ja Amateur tour karsinnat

Heissan lukijakunta!
Jälleen on kulunut tovi eikä ole ollut aikaa kirjoitella kuulumisia blogiin. Kuninkaallisissa on käyty, sen jälkeen on Martalla ollut hyppytaukoa ja Goldi on jatkanut treenejään normaalisti - eilen ajettiin Danielan kanssa Ypäjälle katsomaan Amateur tourin karsintoja.



Kuninkaalliset eli meidän tapauksessa 5 vuotiaiden laatuarvostelu meni ihan odotetulla tavalla. Martta ei ollut ihan viimeinen, mutta puolenvälin huonommalla puolella. Oltiin kuitenkin koko tiimin kanssa todella tyytyväisiä siihen miten hevonen suoritti, vaikka varsinkin estekokeessa olosuhteet olivat juuri sitä ajatellen hankalat. Tottakai ovat samat kaikille, mutta Martta jännittyi maneesissa enkä saanut sen laukkaa ratsastettua kunnolla irti ja välit jäivät näin ollen sille auttamattomasti liian pitkiksi. Mitään materiaalia ei saatu Ypäjältäkään estekokeesta, sillä se oli siirretty Haimihalliin ulkokentän sijasta eikä meidän "hovikuvaaja" Kiia ehtinyt irrota ulkokentiltä maneesille suorituksen aikana. Videokin poistui omistajan puhelimesta kun luuli siirtäneensä sen jo koneelle, joten sitäkään ei ole teille näyttää. Joka tapauksessa, viiden askeleen linja sekä kahden askeleen sarja tuottivat päänvaivaa, kun linjaan tuli kuudes pikkuaskel ja sarjaan kolmas pikkuaskel jonka ansiosta Martta joutui hyppäämään lähes paikaltaan. Tuomaritkin huomasivat että nyt on hankalaa, mutta nostivat kuitenkin linjan jälkimmäistä sekä sarjan b-osaa noin 90cm korkeuteen meille. Se on jo suurinta mitä ollaan koskaan hypätty, joten täytyy antaa hurjat kiitokset rohkealle hevoselle joka lähti kuitenkin suorittamaan ja suoritti vielä puhtaasti tuolla korkeudella!


Koulukoe meni sunnuntaina aivan loistavasti. Martalla oli tosiaan koulupuolelle sen vakiokuski selässä, ja se ei vaikuttanut lainkaan jännittyneeltä ulkona vaan suoritti parhaan radan ikinä! Tätä ei kuitenkaan tuomarit niin arvostaneet, ja pisterivi oli kutosen luokkaa. Taso oli mielestäni kyllä äärimmäisen kova, ja huomaa että osalla hevosista oli tehty jo paljon enemmän kuin Martalla :-) bongasin itsekin nuoria, joita pitää seurata urallaan sillä olivat kyllä varsin upeita ilmestyksiä! Itselle jäi päällimmäisenä mieleen ori Kulta-ahon Kasimir joka verrytteli samaan aikaan Martan kanssa kouluosuutta varten.


Kuninkaallisista otetuista kuvista suuri kiitos jälleen Kiia Kuokka / http://tunturiharakka.net, aina vaan jaksat kuvata ja sen jälkeen vielä käsitellä kuvat meitä varten!




Amateur tourin karsinnoissa oltiin tosiaan eilen, eli lauantaina, Ypäjällä jälleen. Lähdettiin aamuvarhain taas Danielan kanssa tien päälle, ja perillä oltiin hieman ensimmäisen luokan alkamisen jälkeen. Vaihdettiin pikaisesti kuulumiset Goldin tiimin kanssa ja toivoteltiin kuskille onnet radalle, ja siitä katsomoon. Rata vaikutti simppeliltä, mutta uusinnassa oli mahdollisuus tehdä muutama oikotie parempaan aikaan. Keskusteltiin kuitenkin, että on fiksumpaa hakea tästä 80cm luokasta vain puhdas suoritus ja isommat tiet, sillä pienemmät tiet ovat aina hieman riskivalinta. Tarkoituksena oli kuitenkin päästä vain karsinnoista läpi sinne Amateur tourin finaaliin HIHSiin. Rata oli oikein siisti, ja katsomossa taas pakahduttiin ylpeydestä! Tyttö ratsasti tarkasti ja hyvin, ponikin hieman kuumui loppua kohden ja meinasi vähän karata ehkä lapasestakin :-)
Kuulostaa ehkä lukijoille hurjalta, mutta Goldin tuntien on tämä vain hassua sillä se ei juuri koskaan tee mitään tuhmuuksia eikä ole turhan pirtsakka lähes ikinä. Pienetkin iloiset ryntäykset tuovat vain lisäväriä sen kanssa toimintaan! Latasin tosiaan tällä kertaa videot nettiin radoista, huono laatu näissä on mutta koittakaa kestää. Ei odotettu kyllä sijoitusta, sillä luokka oli iso, mutta kuitenkin napsahti 13. sija! Nollaratoja oli melko vähän, joten vaikka uusinnassa ei aikaa ratsastettu riitti se silti sijoitukseen. Ja tosiaan, paikka sinne HIHSin Amateur tourille napsahti myös! Goldi nähdään siis areenalla lokakuussa.




90cm keskusteltiin että tyttö saa itse miettiä miten ratsastaa, kannattaako lähteä oikomaan vai tehdä jälleen samalla tavalla kuin 80cm radalla. Perusrata meni hyvin nollilla, mutta uusinnan ensimmäiselle Nella päätti ratsastaa vinosti ja poni tuli sille lapa edellä - tästä se nappasi siis kiellon. Mielestäni tälläinen riskien ottaminen on kannattavaa, ja vinohyppyjä ovat kyllä treenanneet valmennuksissa useasti - ne ovat siltikin vielä Goldille hankalia ja se on suoruudesta ilmeisen tarkka ja tällä kertaa otti kiellon. Näitä tilanteita ei kuitenkaan voi treenata ikuisesti vain valmennuksissa, vaan niitä on vaan uskallettava ottaa myös kisaradoille mukaan silläkin uhalla että kielto saattaa napsahtaa. Uudella yrittämällä menivät nätisti yli, ja loppurata siististi ilman virheitä. 90cm radalla tuli muutama kaukaa lähtenyt hyppy, ja videolla kuuluukin henkeä haukkova yleisö varmaan näiden hyppyjen kohdalla. Meidän kamikazeponi!




Oltiin kyllä jälleen kaikki hurjan tyytyväisiä päivään, harvoin on jouduttu pettyneenä lähtemään kisoista kotiin. Tai siis, minä en ole joutunut koskaan olemaan pettynyt siihen miten tytöt ovat suorittaneet päin vastoin - tunnen suurta ylpeyttä ja kiitollisuutta siitä että tytöt tulevat juttuun näin hyvin ja poni voi silminnähden upeasti. Postauksen Goldi-kuvista kiitos Tiiti Talala, upeaa jälkeä!

2 kommenttia

  1. Mistä noita Kiia Kuokan kuvia voi nähdä ja saada itselleen? Kuvasiko hän kaikki ratsukot Ypäjällä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiia ei taida enää luovuttaa kuvia muiden kuin tuttujen käyttöön, kuvaa siis harrastuksena. Kuvasivuilta saattaa löytyä Kiian sähköposti josta voit kysellä tarkemmin, mutta tosiaan viimeisimmän keskustelun mukaan ei enää luovuta kuvia käyttöön ulkopuolisille.

      Poista