torstai 11. kesäkuuta 2015

Ypäjän kisaviikko



Ypäjän kisaviikon luokat on nyt hypätty Goldin ja Nellan osalta!

Harmitti todella paljon etten päässyt itse paikalle katsomaan, mutta onneksi oli mahdollisuus jännätä equipen kautta kisoja ihan onlinenä! Ja kyllä jännittikin, heräsin heti aamulla seitsemältä odottelemaan että ensimmäinen luokka alkaa ja päästään tositoimiin. Toivottelin puhelimen välityksellä onnet ja tsempit ensimmäiseen luokkaan ja sitten hyppimään tasajalkaa.

Tuloksena 80cm avoimesta luokasta sija 9/62! Luokassa sijoittui jopa 15 ratsukkoa, joten kultainen poni ei ollut edes viimeisten sijoittuneiden joukossa. 90cm luokka oli vain poniratsukoille avoin, ja siinä olikin hieman vähemmän osallistujia. Tästäkin luokasta tytöt nappasivat sijoituksen, vaikka sitä jännitettiinkin ihan viimeiseen ratsukkoon saakka! Sijoittuneita oli viisi, Nella ja Goldi ylsivät sijalle 5/20.

Voitte vain kuvitella, miten hypin tasajalkaa töissä seuratessani tuloslistoja! Ihan uskomatonta, olen niin ylpeä tytöistä etten voi sanoin kuvailla. Tiiti oli ottamassa kuvia, ja ne ovat upeita myöskin! Kohde kun on kunnossa, on helppo ottaa onnistuneita otoksia ;)

Ja ainiin, ensimmäiset kakkostason estekisat Salossa menivät myös kaksikon osalta aivan loistavasti. 80cm luokka sijoituksena 4/12 ja 90cm luokan sijoitus 3/28. Kummastakin luokasta ruusukkeet mukaan, ja vielä kaksikon väreihin sopivat punainen ja valkoinen! Heitinkin Johannalle vitsillä, että seuraaviin kisoihin on puettava päälle sinistä ja valkoista!




Martan kanssa käytiin toukokuun lopulla ensimmäisissä estekisoissa naapuritallilla. Ilmoittauduttiin ensin 50cm luokkaan, jossa oli päätavoitteena päästä rata läpi, ja varmistettiin vielä ennen lähtöä että jos kieltoja tulee niin saako radan jatkaa silti loppuun, että saadaan hevoselle hyvä kokemus. Martta oli oikeastaan todella hyvän tuntuinen ratsastaa, vaikka verkassa olikin kädelle melko painava. Tein vähän hölmösti itse, ja tervehdin tuomareita hieman ennen kuin ratsastin tuomarikopin ohi. Juuri kun oltiin kopin kohdalla tuomari vihelsi pilliin, ja Martalla taisi mennä vähän pasmat sekaisin. Ensimmäiselle esteelle otettiin siis kielto, sen jälkeen lähestyin uudestaan ja tällä kertaa ravissa. Kevyesti yli, jonka jälkeen loppu sujui leikiten ja ilmam ongelmia.

Pidettiin pieni konsultaatio meidän valmentajan kanssa, joka onneksi oli katsomossa. Hän oli ehdottomasti sitä mieltä että mennään jälkkärinä 60cm luokkaan, että saadaan korjattua ensimmäisen esteen kielto ja ehjä rata alle. Päätin ilmoittautua, ja radan kävelyssä kyllä hieman jännitti että tulikohan tehtyä oikea päätös. Me ei olla Martan kanssa hypätty juurikaan erikoisempia esteitä, ja tässä luokassa oli jo vesimattoa ja porttia esteiden alla. Lähdimme ensimmäisinä, ja lähdin radalle oikeasti todella luottavaisin mielin. Oli sellainen olo, että hyvin tämä sujuu. Ja niinhän se sujuikin! Perusrata sekä uusinta mentiin nollilla, ja uusinta tehtiin isoilla ja reiluilla teillä - niinkuin mielestäni kuuluukin ensimmäisissä kisoissa tehdä. En lähtenyt ahnehtimaan yhtään, tarkoitus oli vain saada puhdas ja hyvä rata. Oltiin kuitenkin tällä radalla lopulta ensimmäisiä ei-sijoittuneita, eli neljänsiä. Oikein onnistuneet ensimmäiset kisat!

Kisailut jatkuvat sunnuntaina kun päästään Martan kanssa hyppäämään Urjalaan suomenhevosten Kummajaisiin. Minun ei aluksi pitänyt hypätä siellä lainkaan, mutta Martan omistajalle kävi pieni haaveri ja vaihdettiin viime hetkellä kuskia. Tarkoitus olisi mennä 60&70cm ykköstason luokat, mutta mikäli 60cm luokka menee hyvin perutaan 70cm ilmoittautuminen ja jätetään hypyt siihen. Näin nuoren ja aloittelevan hevosen kanssa on parempi jättää hyvään suoritukseen, Martta väsyy nopeasti ja olisi ikävää jos 60cm menisi hyvin ja sen jälkeen mentäisiin 70cm jossa tulisi virheitä.

Toivotaan siis, että Kummajaisissa menee hyvin ja palaillaan kuulumisiin sen jälkeen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti