sunnuntai 9. marraskuuta 2014

Taikatomu



Tomu saapui taloon!

Tamman muutto oli lauantaina. Ajeltiin aamusta Vihtiin kaverini kanssa, ja katsottiin yhdessä Tomun omistajan kanssa tavarat kasaan ja soviteltiin satulavarastosta sopiva penkki mukaan. Sen jälkeen haettiin lähitallilta traileri ja laitettiin tamma kyytiin. Varsa jäi talliin ja molemmat huutelivat toisilleen, ja matkakin sujui aikalailla rymistellessä.

Perillä tamma oli hieman huolestuneen oloinen ja huuteli jatkuvasti varsan perään. Nämä siis oli jo vieroitettu, mutta omistajan luona asuu niin pieni lauma että pakoltakin ikävöintiä esiintyy. Koin parhaaksi jäädä seurailemaan tilannetta paikanpäälle useammaksi tunniksi, ja kuuden aikaan uskalsin lähteä kotiin.





Tänään kävin tallilla ajan kanssa touhuilemassa. Harjailin rauhassa (luoja, mikä talvikarva!) sekä totuteltiin suitsia päähän. Onhan niitä sillä joskus pidetty, mutta ei ihan lähikuukausina kun tamma on mammalomaillut. Muutkin toimenpiteet ovat jääneet vähemmälle, ja niitä aletaan nyt pikkuhiljaa tekemään. Juoksutus sekä ohjasajo ovat nyt ensimmäisinä työn alla, heti kun ollaan päästy tutuiksi. Tänään käytiin kentällä taluttaen kävelemässä, ja aikamoista leijan lennätystä se vielä on kun tamma on ihmeissään uudesta paikasta ja uusista tilanteista :)

Goldille kuuluu erinomaisen hyvää! Se oli tänään ylläpitäjänsä kanssa ensimmäisissä yhteisissä kisoissaan, ja nappasi luokista 60 ja 70/80cm puhtaat radat. 70/80cm luokan parivaljakko jopa voitti! Uskomattoman onnellinen "poniäiti" kirjoittelee ruudun takana. Sovittiin myös että menen viikon päästä sunnuntaina katsomaan Goldia, joten lisää kuulumisia silloin.

Onnittelut vielä Nellalle ja Goldille voitosta, hyvää työtä!

7 kommenttia

  1. Hienoa työtä Goldi ja uusi kuski! Ja onpa söpö ja kauniinvärinen tämä uusi tapaus =)

    VastaaPoista
  2. miksi goldi lähti ylläpitoon ja sulle tuli uusi heppa, eikö goldi kelpaa vai?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitäisiköhän lukea edes vaikka kaksi edellistä postausta?

      Lyhykäisyydessään Goldi lähti aktiiviseen kilpailuun ja treeniin, ja minulle tuli tämä ratsutettava jonka ylläpitokustannuksista en maksa senttiäkään itse.

      Goldi kelpaa vallan mainiosti, kiitos huolenpidostasi.

      Poista
  3. Hyvä postaus ja upeen värinen toi tomu :) ano jos vaikka lukisit edellisii postauksia ? ;)

    VastaaPoista
  4. Kiva päästä seuraamaan teidän treenejä :) Kuulinkin tomun tulosta sulle kun käyn siinä naapurissa suokkeilemassa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mitä! Tosi pieni maailma :D käytkö sellasella pienessä paikassa, sininen talo ja kolme hevosta? Jos on sama paikka niin se on ihana paikka, aina ohi ajaessa haaveilen.

      Poista
  5. Karoin youtubesta sun ja Oonan vanhan videon ja ihastuin Coldiin ensisilmäyksellä!😍 Klikkasin linkkiä ja näin bennerin niin aattelin heti et "Ihana!"😂😂👏😍😍❤️ Rupesin selailemaan ja tässä ollaan: rakastunena sun ja sun ponin persooniin👌❤️ Ihania olette! Pakko oli liittyä lukijaks!😍 jatka samaan malliin äläkä lopeta pitkään aikaan!

    VastaaPoista