torstai 11. heinäkuuta 2013

008

Voi ei, ja pahoittelut teille jotka blogia lukevat. On ollut todella suuri tauko (yli kuukausi!!) kirjoittelussa, henkilökohtaisessa elämässä tapahtunut niin paljon uusia jänniä juttuja etten ole oikein rauhoittanut aikaa kirjoittelulle. Kuukaudessa on kuitenkin ehtinyt tapahtua todella paljon kaikkea, joten yritän tähän postaukseen tiivistellä kaikkia tärkeimpiä tapahtumia menneen kuukauden ajalta.

Ensiksi sellainen pieni ongelma, että Goldi on lihonut järjettömän paljon. En keksi tähän lihomisongelmaan edes mitään ratkaisua, kun sitä ei ole mahdollista siirtää laitumelta pois eikä se tee laitumella ollessaan mitään muuta kuin syö. Tallilla laitumia siirretään todella usein rehevämpiin, eikä ponia ole mahdollista jättää yksin niukemmalle laitumelle kun se ei pysy langoissa (meillä on vain yksi sähköpaimen käytössä). Nuorta ponia ei voi kuitenkaan päivittäin liikuttaa niin että se kuluttaisi energiaa tarpeeksi verrattuna syömäänsä määrään, joten se on oikeasti päässyt lihomaan paljon. Sivusuunnasta maha ei näytä niin suurelta, kuten näette alla olevasta rakennekuvasta, mutta edestä katsottuna maha on järjettömän suuri ja tamma näyttää siltä että se on tiineenä. Tässä alla siis uusimmat kuvat ponista ja tämän hetkisestä kunnosta:


Ja pahoittelut kuvien laadusta, ne on kopioitu nyt facebookista kun blogger kiukuttelee eikä jostain syystä suostu lataamaan koneelta suoraan kuvia tänne. Ollaan kuitenkin ponin kanssa treenattu melko ahkerasti, se on pääsääntöisesti liikkunut 4-5 kertaa viikossa monipuolisesti ja joinain viikkoina saanut pitää kevyempää liikuntaa, jolloin olen ratsastanut vain 2-3 kertaa. Olin viikon Bulgariassa, jolloin ystäväni huolehti ja liikutti Goldia viikon verran. Ei olla päästy vaihtamaan kuulumisia, mutta ilmeisesti oli mennyt hyvin. Ollaan hypättykin kaksi kertaa, ja huomaa kyllä että Goldilla on hypätty aiemminkin kun se ei oikeastaan kyttäile yhtään ja menee innoissaan kuin vanha tekijä. Loppukesästä olisi tarkoitus lähteä ihan kisoihinkin hyppäämään. Toistaiseksi vielä tulee puomeja alas aika paljon, joka johtuu siitä että nuorikko ei vielä osaa kunnolla katsoa ponnistuspaikkoja enkä osaa itse auttaa sitä tarpeeksi jolloin tullaan usein liian lähelle eikä Goldi saa ponnistukseen tarpeeksi voimaa ettei puomi tippuisi alas. Hypättiin pari kertaa kuitenkin 80-90cm pysty, eikä siinä ollut mitään ongelmaa. Hieno tamma! Alla hyppykuvia, ja pari kuvaa estetreenejen verkoista.

Ensimmäisistä estetreeneistä, mua jännitti joten pahoittelut tuosta liiallisesta sisäkädellä johtamisesta!



Tämä oli noin 90cm pysty.

Ollaan myös treenattu ahkerasti koulua, mutta ei olla saatu kuvaajaa mukaan. Olen ratsastanut aika reippaassa temmossa, niin että tamma on oikeasti joutunut käyttämään takapäätään kunnolla ja työskennellyt oikeasti. Se on saanut kulkea vapaammassa muodossa edestä, mutta olen ollut todella tarkkana että takajalat ovat oikeasti mukana ja se käyttää selkäänsä, eikä juokse alta pois. Olin kuvaamassa kun ystäväni meni Goldilla, ja oli todella mukava nähdä myös miltä työskentely näyttää kun ei itse ole selässä. Goldi on oikein näppärä ja kompakti paketti, ja se liikkuu omaan silmääni todella kauniisti. Ystäväni myös huomautti samasta minkä olen itse huomannut, tammalla on aika laaja laukka poniksi eikä se tunnu yhtään ponilta laukatessaan. Positiivista, ainakin omasta mielestäni. Laitan alle yhden hyvän kuvan jonka otin kun ystäväni ratsasti, oli ihanaa kuvata pitkästä aikaa ratsastusta!


Olen muuten myös huomannut, että biotiinin syöttö on auttanut karvaan ja kavioihin todella paljon! Meillä kävi eläinlääkärikin tarkastamassa ponin vakuutuksia varten, ja sanoi että on mukavan leppoisa kaveri. Tosin sanoi myös, että on päässyt lihomaan laitumella ja kysyi että olenko varma ettei ole tiineenä. No, olen kyllä aivan varma, on vaan syönyt itsensä läskiksi. Pelottaa, kun tosiaan se Vermon kansallinen poninäyttely lähestyy ja jännittää saanko mahaa ollenkaan pois siihen mennessä. Kantakirjaan tammasta ei välttämättä ole, sillä on kuulemma huomattava ylipurenta ja siitä rokotetaan kantakirjauksessa. No, sen näkee sitten ajallaan, luultavasti ensi vuoden puolella.

Huomenna meillä on estehyppelöt Kaktun ja Futuran kanssa, ja ilmeisesti saamme Futuran hoitajan kuvaamaan joten toivottasti ollaan kuulolla taas piakkoin!

4 kommenttia

  1. Tosi kiva kun postailet taas :) Ihania kuvia! Goldi menee niin hienosti :) on jo ikävä hömppää Goldia <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sit kun kerkeät niin sitä saa tulla moikkailemaan! :)

      Poista
  2. Tuohan on juuri näyttelykunnossa, näyttelyssä pitääkin olla pikkuisen pläski. ;) Tässä vähän mallia alkuperämaan näyttelystä: http://www.sukuposti.net/kuva/nayta/kuva/645919

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa, lievitit mun stressiä saada toi laihtumaan radikaalisti ennen näyttelyitä :D niin yksi kaverikin sanoi, joka näyttelyissä pyörii paljon, että aina näyttelytammat on enemmän tai vähemmän lihavia!

      Poista