sunnuntai 14. heinäkuuta 2013

009

Aivan ihanaa kun on kesälomaa, nautin niin suuresti kun saa heräillä rauhassa ja lähteä tallille ihan ajan kanssa!

Aloitellaan vaikka perjantaista, hyppelimme siis Kaktun ja Futuran kanssa pellolla, ja saimme Kaktun hoitajan Millan mukaan nostamaan esteitä ja kuvaamaan. Nostamista riitti, meillä ei ponin kanssa oikein paikat osuneet kohdilleen ja se otti aika monta puomia alas kun tuli niin pohjaan. Yritän itse olla vaikuttamatta tammaan liikaa esteillä, että se oppii itse katsomaan paikkoja - toki avustan sitä parhaani mukaan. Alkuverryttelyissä Goldi oli mukavan reipas, oli rentouttavaa kun sitä ei tarvinut ratsastaa paljoa eteen (ei sillä että se muulloinkaan laiska olisi) ja pystyi keskittymään hyvään tempoon ja läpiratsastukseen. Laukoissa se oikeasti innostui, ja pukittikin kerran. Hypättiin koko tunti lähinnä yksittäisiä esteitä, ja aloiteltiin ihan pienellä ristikolla. Siitä lähdettiin nostamaan, ja tultiin jokusen kerran 70-80 cm esteitä. Yksi este oli hieman muurin tapainen este, jonka nimesimme laatikkoesteeksi. Se oli ehdottomasti Goldin lemppari, ja ylivoimaisesti parhaat hypyt tulivat sille. Olen kyllä niin tyytyväinen, että se ei kyttää esteitä vaan hyppää nätisti tähän asti kaiken mitä on eteen laitettu. Alla hieman kuvia treeneistä, kuvista kiitos Millalle!




Kaverikuva! Kaktun sanoin, ainoa jossa Futura ei näyttänyt vihaiselta lohikäärmeeltä :D


Se niistä treeneistä. Lauantaina oli palauttelupäivä, joka oli hyvä koska en olisi jaksanut ratsastaa rankasti, yritin säästellä voimia kuumalla kelillä tallitalkoisiin. Meillä oli ratsastuksen jälkeen siis jälleen laitumien siirto edessä, eikä nämäkään laitumet varmaan hirveän kauaksi aikaa riitä kun heinä on niin kuivaa laitumilla. Minua se toki miellyttää, koska kuivempi heinä ei ole niin valkuaispitoista eikä lihota niin hurjasti! 
Ratsastin kuitenkin vain puolisen tuntia, ilman satulaa ja rennosti ravaillen. Laukat otettiin lähinnä laukannostoharjoituksina, nostettiin ja laukattiin puoli ympyrää kerrallaan. Meni todella hyvin, poni oli rento ja kuulolla, ja nostot sujuivat hyvin lukuunottamatta yhtä kertaa kun se tarjosi vastalaukkaa. Hienoa edistymistä, kun vielä kuukausi sitten jouduttiin ottamaan useamman kerran uudestaan raviin ennenkuin saatiin oikea laukka nousemaan!

Tänään oltiin samaa aikaa tallilla Jonnan kanssa, ja ratsastettiinkin samaa aikaa eli sain jälleen kuvia. Hassua mutta totta, poni oli jälleen erittäin hyvä ratsastaa ja liikkui positiivisella mielellä vaikka ötököitä oli enemmän kuin laki sallii! Goldilla on kyllä niin kultainen luonne, että en osaa kuvitella sitä kiukuttelemassa. Se on aina korvat hörössä tulossa syliin, ja on aina antanut ratsastaessakin kaikkensa. Tämä olisi kyllä jollekin junnulle oiva peli kilpakentille! Harmittaa, etten itse ole enää poni-ikäinen. Mentiin tänään ihan perusjuttuja, vähän pysähdyksiä ja peruutuksia ravista suoraan, lähinnä tosin keskityin siihen että poni kulkee nätisti ja käyttää itseään oikein. Jonna sai meistä pari oikein kivaa kuvaa, jotka laitan taas tähän alle! Huomenna ajattelin lähteä maastoilemaan jonkun tallilaisen kanssa tai yksin, jos en saa ketään mukaan. On ponillekin mukavaa vaihtelua välillä lähteä maastoon, vaikka pelto ei ihan yhtä tylsä työmaa olekaan kuin kenttä.


Loppuraveja, kova yritys saada venymään eteen ja alas mutta vielä harjoitellaan!

Fiilistelykuva hyvistä treeneistä!


Tämä oli ihan pakko laittaa, Jonnan hevosta Riiaa kiukutti treenaaminen helteessä kärpästen ja paarmojen keskellä :D
Palaillaan jälleen!

2 kommenttia

  1. Pakko sanoo et Goldi on ihan mielettömän upee!♥ Ois ihan superia jos jaksaisit väsätä Goldille oman esittelysivun (ja miksei myöskin sulle :)) koska ois kiva tietää siitä enemmän, myös sustakin! Liityin lukijaksi!

    ♥ J, http://jenniinanniina.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Goldi kiittää ja kumartaa ja mami on ylpeä! :) esittelysivu on tulossa heti kun keksin mitä sinne kirjoittaa, tiedän ponin menneisyydestä niin vähän. Perustiedot sinne toki voisi ainakin heittää ja oman esittelysivun väsätä kuntoon, voisin ottaa asiaksi tänään illalla nämä.

      Poista