lauantai 8. kesäkuuta 2013

006

Jes, kerrankin tässä kirjoittamisessa ei ollut hirveää taukoa!

Perjantaina eli eilen kävin tallilla ratsastelemassa yksinään pellolla, piti ratsastaa ihan kunnolla ja ajatuksen kanssa mutta se kunnolla ratsastaminen nyt vähän sitten jäi, kun haluttiin vaan pitää hauskaa työnteon sijaan. Hiestä märkiä oltiin ponin kanssa molemmat, mutta sen takia että mentiin niin lujaa :D oltiin pellolla laukkailemassa, ja toki myös kävelemässä ja ravailemassa. Poni oli niin innoissaan, ja oli hauska nähdä miten se nautti kun sai mennä lujaa ja isolla pellolla. Laukoissa tuli pukkejakin, mutta en jaksanut motkottaa sille niistä. Sitten kyllä motkotan, kun työskennellään kunnolla - mielestäni pukit eivät kuulu työntekoon vaikka olisivatkin ilopukkeja. Ei siis oikeasti tehty mitään suurempia, ravailtiin ja laukkailtiin suht vapaasti pellolla ja mäkisessä maastossa, jos saataisiin vähän peppuun kasvatettua lihaksia. Tässä fiilistelykuva pellolta:

  

Pitikin laittaa tähän postaukseen rakennekuva, joka otettiin tänään. Harmittaa, kun minulla ei ole mitään rakennekuvaa tammasta siitä päivästä kuin se tuli minulle, mutta rakenne on mennyt hurjasti parempaan suuntaan! Se näyttää nyt kaksivuotiaan sijaan oikeasti nelivuotiaalta ponilta, ja sillä on juuri sopivasti massaa. Valitettavasti tiedän myös sen, että se tulee paisumaan tästä lisää ollessaan laitumella, toivottavasti ei tosin liikaa kun meillä olisi ne Vermon kansalliset poninäyttelyt elokuussa ja siellä olisi pakko olla hyvässä kunnossa. No, ehkä se ei ihan muodottomaksi paisu kun kuitenkin liikutan sitä säännöllisesti.



Tänään menin tallille puolilta päivin, ja sain Kaktun kuvaamaan kun ratsastin. Tarkoitus oli ensin laittaa satula selkään ja mennä kunnolla, mutta meninkin sitten ilman satulaa. Sen verran kunnolla tosin, että poni kulki hyvin. Pukkeja tuli taas laukassa ja jonkun kerran meinasinkin lentää sellaisesta katapulttiloikasta, mutta sinnittelin selässä :D Goldi kulki kuitenkin hyvin, se oli ihanan rento ja hyväntuulinen. Se selvästi tykkää tuosta pellosta, on niin innoissaan kun mennään sinne. Laitan alle taas parhaimmistoa ratsastuskuvista, ja yhden pukkikuvankin Kaktu sai otettua. Kiitos taas Kaktulle kuvaamisesta!

Joku päivä olisi tarkoitus koittaa hypätä, sitä en olekaan vielä Goldin kanssa koettanut. Hieman jännittää, kun en yhtään tiedä miten se on toiminut edellisessä paikassa esteillä ja onko sillä ylipäätään hypätty paljoa. Esteitä se ainakin toljottaa niin kauhistuneena että kieltäminen voi olla hyvinkin mahdollista. Pitää koittaa ja katsoa miten se toimii, kunhan vaan saataisiin joku yleis- tai estepenkki lainaan kun en haluaisi hypätä koulusatulalla, siinä on niin hankala itse päästä hyppyihin mukaan. Huomenna ponilla on kuitenkin vapaapäivä, itse menen vain tekemään aamutallin ja illan pidän vapaata myös tallilta, Goldi ainakin on varmasti onnellinen kun saa vaan lomailla laitumella.





Mentiin mun mittapuulla ihan tosi lujaa!


2 kommenttia

  1. En tiennytkään että sulla on blogi :D liityin heti lukijaks! ;) ja toi Goldi niin nätti poni :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, on mulla mutta tää on ollut vähän jäissä :D kiitos Trine!

      Poista