lauantai 1. kesäkuuta 2013

004

No nyt on taas kirjoittaminen jäänyt, en vaan jotenkin saa rauhoitettua aikaa tähän puuhaan. Mikä aika olisikaan parempi kuin lauantai-iltana vähän ennen puoltayötä?

Kerrataan nyt siis tapahtumat vähän yli viikon ajalta. Goldin omistajan kanssa ollaan kovasti sille mietitty satulaa, ja kokeiltu suurin osa hänen satuloistaan - lopputuloksena se että yli 15 sovitetusta satulasta mikään ei ollut käyttökelpoinen ja sopiva. Luultiin jo, että löydettiin hyvä satula, sellainen AGM Sellierin yli kahden tonnin uusi penkki, mutta loppuen lopuksi sekään ei ollut sopiva. Toisaalta ihan hyvä, koska omistaja ei olisi välttämättä sitä halunnut antaa mukaan kun satula oli myynnissä kuitenkin. Sitten käytin viimeisen oljenkorren, kyselin facebookista löytyykö keltään ylimääräistä noin 16 tuumaista penkkiä, ja yksi kavereistani sanoi että hänellä saattaisi olla. Haettiin penkki sovitukseen ja se olikin sopiva, vitsi mikä tuuri! Maksoin siitä todella vähän, kyseessä on Mustangin vanhempi koulupenkki joka sopii ponille todella hyvin. Nyt meillä siis on satula, ja päästään ainakin koulua treenaamaan kunnolla - esteille koitan saada jonkun satulan lainaksi jos hypätään.

Goldi ja heppakaveri syömässä lenkin jälkeen

Alkuviikolla käytiin kaverini kanssa Vihdissä poneilemassa useampana päivänä, kaverini meni Goldin omistajan muilla hevosilla ja minä menin ponilla. Käytiin pellolla paristi ja maastossa kävelemässä yhtenä päivänä. Torstaina kävin yksin ratsastamassa, ja poni oli aivan mahtava! Se oli sopivan reipas, ja liikkui todella ilmavasti. En mennyt kuin puolisen tuntia, oli niin paahtavan kuuma mutta työskenneltiin todella tehokkaasti se aika. Laukat nousivat alussa vähän huonosti, tai lähinnä Goldi tarjosi kokoajan vastalaukkaa. Kärsivällisesti otin aina uudestaan raviin ja yritin uutta nostoa, alkoi ne oikeatkin laukat löytymään hetken päästä. Pitää vain harjoitella lisää, ja ahkerasti niin kyllä ne nostotkin alkaa sujua hyvin! Kokonaisuudessaan olin kuitenkin todella tyytyväinen, ja muutenkin ponin käytöksessä on kaikki ollut tähän saakka kohdallaan. Paitsi letkulla peseminen pelottaa paljon, sen kanssa on vielä paljon harjoiteltavaa.. Pitäisi saada tamma kunnolla pestyäkin, se on aika likainen eikä harjalla saa kaikkea pinttynyttä pois.

Sain pestyä sienen kanssa pahimmat hiet ratsastuksen jälkeen, samalla kun poni söi :)
Perjantaina meillä oli todella kiireinen päivä, pääsin töistä kolmen aikaan ja viideltä oli lähtö kotoa, menin hakemaan ystäväni ja lähdettiin käymään Puuilossa hakemassa ruokaa ja biotiinia ponille. Sen jälkeen lähdettiin hakemaan vetoautoa ja traileria läheiseltä ratsastuskoululta, ja siitä sitten ajamaan Gumböleen hakemaan ensin ystäväni ponia joka muutti Tuomarinkylään. Tuomarinkylässä oltiin perillä puoli kahdeksan aikoihin, ja jouduttiin odottamaan kahdeksaan että osakkeen omistaja tuli näyttämään paikat. Hirveellä kiireellä poni sisään, kamat kantoon ja puoli yhdeksältä lähdettiin ajamaan ratsastuskoulun kautta Vihtiin. Jouduttiin pysähtymään ratsastuskoululla anelemassa lisäaikaa yhdistelmälle, kun tajuttiin ettei millään ehditä kymmeneksi takaisin koko reissulta.. Ajeltiin Vihtiin ja kirjoitettiin Goldista ylläpitosopimus, poni autoon (nyt täytyy mainita että on muuten mahtava lastattava, niin fiksusti kävelee sisään!) ja auton nokka kohti Sipoota. Sipoon päässä poni ulos autosta, talliin sisään ja heinät eteen, tässä vaiheessa oli onni matkassa että meillä on vielä toistaiseksi niin vähän tavaraa ettei tarvinut kantaa niitäkin vielä. Sipoosta lähdettiin viemään koppi ratsastuskoululle takaisin, vetoauto vietiin Lauttasaareen omistajalleen ja vaihdettiin siinä minun autooni. Heitin kaverini kotiin ja itse olin kotona vasta yhdeltä yöllä. Huh, pitkä päivä!

Tänään aamulla lähdin aamulla tallille, kun halusin itse olla paikalla kun poni menee laitumelle laumaan. Halusin tottakai nähdä miten se reagoi muihin, ja miten muut siihen. Kaikki meni onneksi loistavasti, se sopeutui laumaan oikein hyvin ja jäi tyytyväisenä laiduntamaan. Ei jaksanut edes irrotella ja riehua, melkein heti laitumelle laskiessa pää nurmikkoon ja syömään. On siinäkin nelivuotias! Se sai kuitenkin vapaapäivän tänään, en viitsinyt lähteä heti liikuttamaan kun on uusi paikka ja onnellinen poni laitumella. Kuitenkin huomenna olisi tarkoitus joko lähteä tallilaisten kanssa rentoilumaastoon tai mennä itsekseen pellolla - taidan kuitenkin valita maastoreissun että on seuraa ja näkee vähän millaisia maastoja tuolta Sipoosta löytyy.

Huomiseen, ja koitan nyt todella ryhdistäytyä tämän blogin kanssa! Yritän huomenna saada ainakin ponista laidunkuvia tänne näytille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti